28/8/16

Αρχίζουμε το μέτρημα - Ένας Τούρκος στρατιώτης νεκρός και ένα άρμα κατεστραμμένο στην Τζαραμπλούς

Το άρμα καταστράφηκε με βλήμα από ρωσικής κατασκευής αντιαρματικό Cornet - Άλλοι τρεις στρατιώτες τραυματίστηκαν σε μια επίθεση με ρουκέτες εναντίον τουρκικών αρμάτων μάχης από Κούρδους μαχητές
Ένας Τούρκος στρατιώτης σκοτώθηκε και άλλοι τρεις τραυματίστηκαν σε μια επίθεση με ρουκέτες που εξαπέλυσαν Κούρδοι πολιτοφύλακες εναντίον δύο τουρκικών αρμάτων μάχης που συμμετείχαν στις επιχειρήσεις στη βόρεια Συρία, μετέδωσε το τουρκικό πρακτορείο ειδήσεων Ανατολή.
Πρόκειται για τον πρώτο επιβεβαιωμένο θάνατο ενός Τούρκου στρατιωτικού στο πλαίσιο αυτής της πρωτοφανούς επιχείρησης, που ξεκίνησε την Τετάρτη.

Τις ρουκέτες εκτόξευσαν μαχητές του Κόμματος Δημοκρατικής Ένωσης (PYD), της μεγαλύτερης κουρδικής οργάνωσης της Συρίας, επισήμανε το τουρκικό πρακτορείο ειδήσεων.

Η Άγκυρα θεωρεί το PYD και τον ένοπλο βραχίονά του, τις Μονάδες Προστασίας του Λαού (YPG) «τρομοκρατικές» οργανώσεις, παρά το γεγονός ότι υποστηρίζονται από τις ΗΠΑ ως δυνάμεις που πολεμούν με αποτελεσματικότητα τους τζιχαντιστές.
Το Ανατολή πρόσθεσε, χωρίς να υπεισέλθει σε λεπτομέρειες, ότι ο τουρκικός στρατός απάντησε σε αυτήν την επίθεση βομβαρδίζοντας θέσεις του PYD στη Συρία.

Τα τεθωρακισμένα δέχθηκαν την επίθεση στην περιοχή της Τζαράμπλους, της πόλης που οι αντάρτες, τους οποίους υποστηρίζει η Τουρκία, ελέγχουν πλέον από την Τετάρτη αποσπώντας την από τους τζιχαντιστές της οργάνωσης Ισλαμικό Κράτος, μετέδωσε από την πλευρά το πρακτορείο ειδήσεων Dogan.
Νωρίτερα σήμερα ο τουρκικός στρατός ανέπτυξε έξι επιπλέον τεθωρακισμένα στη Συρία, μετέδωσε ένας δημοσιογράφος του Γαλλικού Πρακτορείου στην πόλη Καρκαμίς, στην τουρκική μεθόριο.

Έπειτα από τρεις ημέρες επιχειρήσεων, η Άγκυρα έχει αναπτύξει στην περιοχή 50 άρματα μάχης και 380 στρατιώτες, σύμφωνα με την εφημερίδα Hürriyet.
Πηγή: Πρώτο Θέμα

2 σχόλια:

Υφίσταται μετριασμός των σχολίων.

- Παρακαλούμε στα σχόλια σας να χρησιμοποιείτε ένα όνομα ή ψευδώνυμο ( Σχόλια από Unknown θα διαγράφονται ).
- Παρακαλούμε να μη χρησιμοποιείτε κεφαλαία γράμματα στη σύνταξη των σχολίων σας.