31/8/16

Δεν μπορεί, κάτι παίρνουν - Τη μια τα βάζουν με τους Ολυμπιονίκες, τώρα ο Φίλης τα βάζει με την αριστεία

«ΞΑΝΑΧΤΥΠΗΣΕ» Ο ΥΠΟΥΡΓΟΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΡΙΣΤΕΙΑ ΣΤΑ ΣΧΟΛΕΙΑ
Φίλης: Η επίκληση της αριστείας οξύνει τις εκπαιδευτικές ανισότητες
ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ: Eurokinissi-ΠΑΝΑΓΟΠΟΥΛΟΣ ΓΙΑΝΝΗΣ
Για ακόμη μία φορά ο Νίκος Φίλης κατηγόρησε όσους χρησιμοποιούν την λέξη αριστεία στο εκπαιδευτικό σύστημα αναφέροντας ότι δημιουργεί και οξύνει τις ανισότητες.
«Εμείς θέλουμε το άριστο σχολείο παντού και όχι λίγα σχολεία αρίστων. Γνωρίζουμε ότι πίσω από τη λέξη "αριστεία" διακυβεύονται διαμετρικά αντίθετες πολιτικές. Υπάρχουν στοιχεία ότι η επίκληση της λέξης αριστείας έχει οδηγήσει σε όξυνση των ανισοτήτων», ανέφερε χαρακτηριστικά ο κ.Φίλης.
Παράλληλα, πρόσκληση στις πολιτικές δυνάμεις να στηρίξουν τη ρύθμιση για επαναφορά των αιτιολογημένων απολύσεων στην ιδιωτική εκπαίδευση, απηύθυνε ο υπουργός Παιδείας επισημαίνοντας πως η διάταξη αυτή τελεί στα πρότυπα της ρύθμισης που ψήφισε το 1977 ο Γεώργιος Ράλλης, με τη στήριξη του βουλευτή τότε της Ένωσης Κέντρου, Ευάγγελου Παπανούτσου.

Κατά την ομιλία του στην Ολομέλεια, που συζητείται το νομοσχέδιο του υπουργείου Παιδείας για την ελληνόγλωσση και τη διαπολιτισμική εκπαίδευση, ο κ. Φίλης υπεραμύνθηκε σθεναρά της διάταξης αυτής, που ενσωματώνεται στο νομοσχέδιο, και κατέθεσε στα πρακτικά άρθρο του Παύλου Μπακογιάννη στο οποίο ζητούσε τη μονιμότητα των καθηγητών στην ιδιωτική εκπαίδευση.

Ενόψει της αυριανής ψήφισης του νομοσχεδίου, ο υπουργός Παιδείας κάλεσε τα κόμματα να συναινέσουν στη συγκεκριμένη ρύθμιση, σημειώνοντας πως είναι ανάγκη να διατηρηθεί το κλίμα σύγκλισης που κατεφάνη κατά την επεξεργασία του νομοσχεδίου στην Επιτροπή από διαφορετικές κατευθύνσεις, όπως το ΚΚΕ, το ΠΑΣΟΚ και ο εισηγητής της ΝΔ Θεόδωρος Φορτσάκης.

Εξάλλου, ο υπουργός Παιδείας ενημέρωσε και τη Βουλή για την πρόσληψη 20.800 αναπληρωτών εκπαιδευτικών, προσθέτοντας πως γίνεται προσπάθεια ώστε οι νεοπροσληφθέντες να βρίσκονται από την πρώτη ημέρα στις θέσεις τους στα σχολεία. Επίσης, ανακοίνωσε ότι θα προσληφθούν 9.500 εργαζόμενοι στην Ειδική Αγωγή, οι οποίοι θα αμείβονται με τον μισθό του αναπληρωτή, τρεις φορές υψηλότερο μισθό δηλαδή από τον σημερινό.

Ακόμη, ο κ. Φίλης ενημέρωσε ότι τα βιβλία (24 εκατ.) βρίσκονται ήδη από τα μέσα Αυγούστου στα σχολεία, κάτι που - όπως είπε -δεν είναι αυτονόητο, αφού επί των ημερών της Άννας Διαμαντοπούλου τα σχολεία λειτουργούσαν με φωτοτυπίες.

Καταλήγοντας, ο υπουργός Παιδείας είπε πως αν συνεχιζόταν η διακυβέρνηση ΝΔ - ΠΑΣΟΚ, σήμερα ο προϋπολογισμός για την εκπαίδευση θα ήταν μειωμένος κατά 175 εκατ. ευρώ, και προσέθεσε πως αυτή η κυβέρνηση σταμάτησε την απαξίωση της δημόσιας εκπαίδευσης.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ, www.iefimerida.gr

4 σχόλια:

  1. Άνθρωποι σαν τον Φίλη δεν νομίζω να παίρνουν κάτι. Απλά πολεμώντας τα αριστεία ελπίζουν πως έτσι θα επιβραβεύσουν την πνευματική ανεπάρκεια τους.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Υπουργός παιδείας που ονομάζει την παιδεία ελληνόφωνη και όχι ελληνική δεν είναι Έλληνας και δεν έχει θέση σε υπουργική θέση!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Φυσικά και παίρνουν !
    Σκεύασμα : Διεθνιστικός εθνομηδενισμός.
    Παραγωγός : Σόρος και Σια
    Τοπικός διανομέας : ΣΥΡΙΖΑ Διπρόσωπη ΕΠΕ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Public education for the children of all who a government post.
    They go private and they don't care about the rest.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Υφίσταται μετριασμός των σχολίων.

- Παρακαλούμε στα σχόλια σας να χρησιμοποιείτε ένα όνομα ή ψευδώνυμο ( Σχόλια από Unknown θα διαγράφονται ).
- Παρακαλούμε να μη χρησιμοποιείτε κεφαλαία γράμματα στη σύνταξη των σχολίων σας.