31/8/16

Συζητήσεις για το Κυπριακό: «Επιστρέφουν όσοι πρόσφυγες ήταν μέχρι 10 ετών το 1974»

Η τουρκική εφημερίδα Milliyet έκανε λόγο για τις συνομιλίες που πραγματοποιούνται γύρω από το Κυπριακό αναφέροντας μάλιστα όσα συζητούνται στο τραπέζι των διαπραγματεύσεων.
Πιο συγκεκριμένα, η τουρκική εφημερίδα έκανε λόγο για το περιουσιακό αναφέροντας ως φόρμουλα για να βρεθεί λύση τους «συναισθηματικούς θεσμούς».
Αναλυτικότερα, η Milliyet γράφει πως συζητούνται τα ακόλουθα:

Ο Ελληνοκύπριος που έζησε πριν από το 1974 μέχρι τα 10 του χρόνια στα κατεχόμενα θα μπορεί να επιστρέψει
Επιστροφή της Αμμοχώστου και αποχώρηση των τουρκικών στρατευμάτων από την πρώτη ημέρα λύσης
Νομιμοποίηση του παράνομου αεροδρομίου της Τύμπου από την πρώτη ημέρα της λύσης
Παράλληλα η τουρκική εφημερίδα αναφέρει πως η δημόσια υπηρεσία της ομοσπονδίας θα αποτελείται 67% από Ε/κ και κατά 33% από Τ/κ, ενώ δεν θα υπάρχει στρατός αλλά ακτοφυλακή.
Επίσης σύμφωνα με το δημοσίευμα, γίνεται αναφορά στην συμφωνία των ηγετών για τον αριθμό των ψηφοφόρων στο δημοψήφισμα, δηλαδή 802.000 Ε/κ και 220.000 Τ/κ. 

2 σχόλια:

  1. Ευριπίδης Μπίλλης
    From: EVRIS BILLIS [mailto:empillis@ath.forthnet.gr], Cc: nkotzias@otenet.gr
    ΣΥΖΗΤΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΚΥΠΡΙΑΚΟ: «Επιστρέφουν όσοι πρόσφυγες ήταν μέχρι 10 ετών το 1974»
    «Ο «συναισθηματικός δεσμός», που είχε σχεδιασθεί από μακρού και που ξεφουρνίστηκε πρόσφατα αιφνιδιαστικά, αποτελεί τη ρατσιστική συνταγή αποκλεισμού εσαεί της μετατροπής της Κύπρου σε ενιαίο κράτος. Και οδηγεί συνεπώς και σε σίγουρο ταχύ ή το πολύ βαθμιαίο εκτουρκισμό της. Και τι πρέπει να γίνει αντί της εν εξελίξει προδοτικής λύσης αφανισμού του Ελληνισμού της Κύπρου με συγχωροχάρτι και ευλογίες στην κατοχή;;

    Μακαριώτατε, Σεπτοί Ιεράρχες και αγαπητοί συμπατριώτες,
    Ο «συναισθηματικός δεσμός», που είχε σχεδιασθεί από μακρού και που ξεφουρνίστηκε πρόσφατα αιφνιδιαστικά, αποτελεί τη ρατσιστική συνταγή αποκλεισμού εσαεί της μετατροπής της Κύπρου σε ενιαίο κράτος. Και οδηγεί συνεπώς και σε σίγουρο ταχύ ή το πολύ βαθμιαίο εκτουρκισμό της.

    Εν ολίγοις ο τουρκικός και Ανανστασιακός «συναισθηματικός δεσμός», επιτρέπει στους ήδη μεταξύ 52 και 62 ετών και άνω, να επιστρέψουν στα κατεχόμενα σπίτια τους.

    Και αν δεχθούμε ότι αυτοί που το 1974 ήταν 10 έως 20 ετών δημιούργησαν την ζωή τους και δεν θα επιστρέψουν, ουσιαστικά η λύση επιτρέπει σε υπερήλικες, να γυρίσουν στο μέρη τους για να πεθάνουν. Και σίγουρα θα τους δέχονται με πολλές «αγάπες και τιμές» ως «φιλοξενούμενους».

    Την τουρκική αυτή λύση θα την γαρνίρουν με αποζημιώσεις κτλ, για να εξαγοράσουν την συναίνεση – αυτοκτονία του Ελληνισμού της Κύπρου. Που ήταν καθήκον του νεοταξικού παγκοσμιοποιημένου τουρκοδιεθνιστή Αναστασιάδη, να αποκλείσει λύση αυτοκτονίας του Ελληνισμού της Κύπρου

    Και τότε τι πρέπει να γίνει αντί της εν εξελίξει προδοτικής λύσης αφανισμού του Ελληνισμού της Κύπρου με συγχωροχάρτι και ευλογίες στην κατοχή;;

    Η λογική απάντηση είναι απλή. Απαιτείται λύση που να προωθεί συστηματικά τη μελλοντική πλήρη ενοποίηση της Κύπρου σαι ένα κράτος

    Για αυτό μαζί με πολλά άλλα, η πραγματική λύση θα πρέπει να προβλέπει τα εξής βασικά. Ήτοι;
    1. Άμεση εφαρμογή του Ευρωπαϊκό κεκτημένου ελευθερίας διακίνησης, εργασίας και εγκατάστασης όλων των Κυπρίων παντού στην Κύπρο
    2. Κεντρική κυβέρνηση με ασφαλή θεσμοθετημένη αρμοδιότητα, ελέγχου των θαλάσσιων συνόρων όλης της Κύπρου, με αποκλεισμό εισόδου λαθρομεταναστών εκ Τουρκίας.
    3. Έλεγχο από την κεντρική κυβέρνηση, των αφίξεων, σε όλα τα λιμάνια και αεροδρόμια της Κύπρου, καθώς και των αδειών παραμονής και των πολιτογραφήσεων.
    4. Να καθορίζει τα επόμενα βήματα σχεδιασμένα ενοποίησης της Κύπρου σε ένα κράτος.

    Χωρίς τα ανωτέρω βασικά, ο εκτουρκισμός θα επέλθει σίγουρα και ταχέως, σύμφωνα με τα από μακρού τουρκικά σχέδια. Σταματήστε άμεσα το εν εξελίξει έγκλημα.
    Ευρής Μπίλλης

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. O Aναστασιαδης με τις ψευδαισθησεις και το "πεισμα" που τον διακατεχει...θα βαλει την ταφοπλακα του Κυπριακου Ελληνισμου !

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Υφίσταται μετριασμός των σχολίων.

- Παρακαλούμε στα σχόλια σας να χρησιμοποιείτε ένα όνομα ή ψευδώνυμο ( Σχόλια από Unknown θα διαγράφονται ).
- Παρακαλούμε να μη χρησιμοποιείτε κεφαλαία γράμματα στη σύνταξη των σχολίων σας.