28/7/16

Μεγάλο πρόβλημα στην Τουρκική Πολεμική Αεροπορία - Έλλειψη πιλότων μετά τις μαζικές αποστρατείες

Σοβαρό πρόβλημα πιλότων αnαντιμετωπίζει η Τουρκική Πολεμική Αεροπορία, μετά τις μαζικές αποστρατείες χειριστών F-16 και F-4, λόγω της εμπλοκής τους στο πραξικόπημα.
Η Τουρκική Πολεμική Αεροπορία ειναι ο κλάδος των Τουρκικών Ενόπλων Δυνάμεων που έχει επηρεαστεί περισσότερο, μετά τις χθεσινές μαζικές αποστρατείες.
Χθες αποστρατεύθηκαν από την ΤΠΑ 213 χειριστές μαχητικών αεροσκαφών. Ο συνολικός αριθμός των χειριστών μαχητικών αεροσκαφών, με βάση τις μονάδες που διαθέτει η ΤΠΑ, ανέρχεται στον αριθμό 675! Δηλαδή,  η ΤΠΑ έχασε το ένα τρίτο των πιλότων της.

Όμως,εκτός από τους κατώτερους και ανώτερους αξιωματικούς, χειριστές μαχητικών, αποστρατεύθηκαν και 30 ανώτατοι αξιωματικοί της ΤΠΑ, οδηγώντας την σε πλήρη στελεχιακή απίσχνανση.
Και αυτό γιατί η πραγματική δύναμη κρούσης των πραξικοπηματιών, ήταν οι Πτέρυγες Μάχης και οι Πολεμικές μοίρες της ΤΠΑ.
Οι διοικητές επτά πτερύγων μάχης αποστρατεύθηκαν και μαζί με αυτούς 213 πιλότοι που υπηρετούσαν σ' αυτές.
Επίσης, αποστρατεύθηκαν και 44 τεχνικοί αεροσκαφών, που είναι εξίσου πολίτιμοι με τους πιλότους.
Η 4η Πτέρυγα Μάχης στο Ακιντζί της Άγκυρας, είναι εκείνη που επηρεάστηκε περισσότερο από όλες. Έχασε ακριβώς 110 αξιωματικούς.
Η 2η Πτέρυγα Μάχης στο Τσίγλι της Σμύρνης έχασε 23 αξιωματικούς.
Η 12η Διοίκηση Αεροπορικών Μεταφορών,στην Καισάρεια, έχασε 29 πιλότους.
Η 8η Πτέρυγα Μάχης, στο Ντιγιαρμπακίρ, που παίζει μεγάλο ρόλο για τους βομβαρδισμούς στο Β. Ιράκ, εναντίον του ΡΚΚ, έχασε 8 πιλότους.
Οι αποστρατείες δημιουργούν πρόβλημα και στην αεροπορική άμυνα της Τουρκίας.
Στρατιωτικές πηγές αναφέρουν ότι ενώ σε κάθε αεροσκάφος απαιτείται 1,5 εκπαιδευμένος πιλότος
Στην ΤΠΑ υπάρχουν τη στιγμή αυτή 450 αεροσκάφη διαφόρων τύπων.
Από αυτά τα 300 είναι F-16 και F-4.
Αυτό σημαίνει ότι για τα 450 αεροσκάφη η ΤΠΑ πρέπει να διαθέτει 675 εκπαιδευμένους πιλότους.
Αν ληφθεί υπ' όψιν ότι οι 213 πιλότοι που αποστρατεύθηκαν υπηρετούσαν 150 αεροσκάφη, τότε βγαίνει το συμπέρασμα ότι για κάθε ένα F-16 και F-4, αντί για 1,5, αντιστοιχεί ένας πιλότος.

8 σχόλια:

  1. Νομίζω οτι το μεγαλύτερο τους πρόβλημα θα φανεί σε λιγα χρονια απο την έλλειψη επιτελικών ανώτερων και ανώτατων αξιωματικών που θα πρεπει να αντικατασταστησουν τους ηδη επιβίωσαν τες του προγκρόμ
    Δικο τους πρόβλημα φυςικα που μακάρι να αργήσουν να το λύσουν

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. ΜΗΝ ΒΛΕΠΕΤΕ ΜΟΝΟΠΛΕΥΡΑ ΤΑ ΠΡΑΓΜΑΤΑ...Ο Π Ω Σ ΚΑΙ ΝΑ'ΧΕΙ, Η ΤΠΑ ΕΧΕΙ ΤΕΡΑΣΤΙΟ ΣΤΟΛΟ Ο ΜΙΣΟΣ ΤΟΥ ΟΠΟΙΟΥ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΜΑΣ ΙΣΟΠΕΔΩΣΕΙ. ΤΟ ΑΝ ΑΠΟΣΤΡΑΤΕΥΤΗΚΑΝ 200 Ή 300 ΕΧΕΙ ΤΗΝ ΣΗΜΑΣΙΑ ΤΟΥ ΑΛΛΑ ΟΦΕΙΛΟΥΜΕ ΝΑ ΤΟ ΔΟΥΜΕ ΣΕ ΑΝΤΙΔΙΑΣΤΟΛΗ ΜΕ ΤΑ ΔΙΚΑ ΜΑΣ..ΧΑΛΙΑ !!!!
    ΘΕΤΙΚΟ ΤΟ ΓΕΓΟΝΟΣ ΑΛΛΑ ΔΕΝ ΙΣΟΣΚΕΛΙΖΕΤΑΙ ΑΠΟ ΤΗΝ ΙΣΧΝΗ ΔΙΑΘΕΣΙΜΟΤΗΤΑ ΤΗΣ ΠΑ ΚΑΙ ΚΑΤ' ΕΠΕΚΤΑΣΗ ΤΗΣ ΜΑΧΗΤΙΚΗΣ ΙΚΑΝΟΤΗΤΑΣ ΜΑΣ. ΧΡΕΙΑΖΟΜΑΣΤΕ 1-2 ΠΡΑΞΙΚΟΠΗΜΑΤΑ ΓΙΑ ΝΑ ΕΡΘΟΥΜΕ "ΣΤΑ ΙΣΙΑ.."
    ΤΟ ΣΗΜΑΝΤΙΚΟΤΕΡΟ ΕΙΝΑΙ ΟΤΙ ΔΕΝ ΠΡΕΠΕΙ Π Ο Τ Ε ΝΑ ΥΠΟΤΙΜΟΥΜΕ ΤΟΝ ΑΝΤΙΠΑΛΟ, ΙΔΙΩΣ ΑΝ ΑΥΤΟΣ ΔΙΑΧΡΟΝΙΚΑ ΥΠΗΡΞΕ ΘΡΑΣΥΔΕΙΛΟΣ ΚΑΙ ΚΑΙΡΟΣΚΟΠΟΣ. ΑΥΤΗ ΤΗΝ ΣΤΙΓΜΗ ΟΙ ΤΕΔ ΕΙΝΑΙ ΕΝΑ ΠΛΗΓΩΜΕΝΟ ΘΗΡΙΟ, ΤΟΣΟ "ΣΩΜΑΤΙΚΑ" ΟΣΟ ΚΥΡΙΩΣ ΨΥΧΟΛΟΓΙΚΑ...ΓΡΗΓΟΡΑ ΘΑ ΣΥΝΕΛΘΟΥΝ ΚΑΙ ΜΑΝΤΕΨΤΕ ΠΟΙΟΣ ΘΑ ΕΙΝΑΙ Ο "ΑΠΟΔΙΟΠΟΜΠΑΙΟΣ ΤΡΑΓΟΣ" (ΜΠΟΡΕΙΣ ΝΑ ΤΟΝ ΠΕΙΣ ΚΑΙ "ΚΑΣΙΔΑ").
    ΜΕ ΑΠΛΑ ΛΟΓΙΑ ΑΣ ΜΗΝ ΞΕΘΑΡΡΕΥΟΥΜΕ ΕΠΕΙΔΗ Ο "ΔΡΑΚΟΣ" ΤΡΥΚΛΙΖΕΙ..Δ Ε Ν ΕΙΜΑΣΤΕ ΣΕ ΘΕΣΗ ΝΑ ΣΤΑΘΟΥΜΕ ΑΠΕΝΑΝΤΙ ΤΟΥΣ ΚΑΙ ΤΗΝ ΛΥΣΗ ΣΤΟ ΚΑΡΚΙΝΩΜΑ ΠΟΥ ΛΕΓΕΤΑΙ ΤΟΥΡΚΕΣΤΑΝ ΘΑ ΤΗΝ ΔΩΣΟΥΝ ΑΛΛΟΙ ΟΤΑΝ ΕΡΘΕΙ Η ΩΡΑ.
    ΠΡΟΣ ΤΟ ΠΑΡΟΝ, ΣΥΝΕΣΙΣ ΚΑΙ ΑΥΤΟΚΡΙΤΙΚΗ!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Αν θα μπορούσαν θα το είχαν ήδη κάνει ... τόσο καιρό κυνηγιόμαστε στο Αιγαίο ...

      Διαγραφή
    2. Ας ειμαστε εμεις οπως πρεπει εναντι της δικιας μας Πατριδος,ετοιμοι να αξιοποιησουμε την δικη τους κατασταση. Ο Ερντογαν,κατι τακτοποιει στο εσωτερικο του.Αυτα δεν αποφασιστηκαν την επομενη ενος ''πραξικοπηματος''.Ουτε τις λιστες δεν προλαβαιναν να συνταξουν σε τοσο λιγο χρονο.Το εργο μολις αρχισε.ΥΠΟΜΟΝΗ - ΨΥΧΡΑΙΜΙΑ - ΣΥΝΕΣΗ !!!

      Διαγραφή
    3. Να σταματήσουν τα φοβικά σύνδρομα που κοντεύουν να μας κάνουν γιουσουφάκια πιά!!! Οι Ελληνικές ένοπλές δυνάμεις αναλογικά με τον πληθυσμό και το μέγεθος των δυο χωρών είναι πολύ ισχυρότερες της Τουρκίας!! Ακόμα και σε απόλυτους αριθμούς η χώρα μας είναι πολύ ισχυρή (ακόμα τουλαχιστον)και με πολλά ποιοτικά αλλά και αριθμητικά πλεονεκτήματα σε οπλικά συστήματα και προσώπικό σε κάποιους κρίσιμους τομείς ώστε να διακινδυνεύσει η Τουρκία πλήρη πολεμική αντιπαράθεσητα.Απλά μάθαμε να είμαστε ραγιάδες και δεν κανούμε χρήση αυτής της δύναμης μας όχι ως πολεμική ενέργεια, αλλά ως σοβαρη απειλή χρήσης αυτής στο πλαίσιο των διπλωματικών μαχών που δίνουν καθημερινά όλα τα σοβαρά κράτη!!! Αντι αυτού δημιουργήθηκαν τεχνηέντως στον ελληνικό λαό σύνδρομα μειονεξείας και φοβικότητας ώστε η δύναμη μας αυτή να να καθίσταται "αμφίβολη" όχι με βάση την δύναμη των εχθρών μας αλλά μέσω της εσωτερικής υπονόμευσης της. Δεν είναι τυχαίο οτι σε όλες τις ασκήσεις του ΝΑΤΟ τα ελληνικά όπλα αποδεικνύονται σχεδόν σε όλους τους τομείς κορυφαία (Ναυτικό, αεροπορία)και τυγχάνουν μεγάλου σεβασμού. Ας μην αναμασάμε λοιπον προπαγάνδες που μειώνουν το ηθικό μας. Και ένα απλό παράδειγμα. Ποιος γνωρίζει οτι η Ελλάδα π.χ έχει το μεγαλύτερο και πιο σύγχρονο αρματικό δυναμικό της Ε.Ε και απο τα μεγαλύτερα του ΝΑΤΟ; Καλημέρα σας!!

      Διαγραφή
    4. Naγιασει το στομα σου. Φτανει πια ο ψοφοδεεισμος με το τι ειναι ο διπλα και ο παραδιπλα και ΔΕΝ ειμαστε εμεις !! Τα παληκαρια μας βγαινουν νο1 και στο ΤΟP GUN της αμερικης της ιδιας αλλα ΚΑΙ στον ανθυποβρυχιακο πολεμο! Νισαφι πλεον με τις κλαψες και τις χιλιαδες προσβολες στο στρατευμενα μας νειατα αλλα και στον ιδιο το λαο μας που σταματησε εναν μουσολινι κι εναν χιτλερ, κι αμα τολμησουνε και βγουνε ποτε ΣΤΑ ΣΟΒΑΡΑ οι τουρκαλεουδες στο αιγαιο με οτι εχουνε και δεν εχουνε, τοτε και μονο ΤΟΤΕ θα δουνε ΠΟΥ ακριβως θα τους τα βαλουμε, ΚΑΙ αυτα που εχουν και κυριως, ΚΑΙ αυτα που ΔΕΝ εχουν!!!

      Διαγραφή
  3. Πόσα F-16 έχασαν οι Τουρκικές ΕΔ;; Δεν ξέρουμε;

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Υφίσταται μετριασμός των σχολίων.

- Παρακαλούμε στα σχόλια σας να χρησιμοποιείτε ένα όνομα ή ψευδώνυμο ( Σχόλια από Unknown θα διαγράφονται ).
- Παρακαλούμε να μη χρησιμοποιείτε κεφαλαία γράμματα στη σύνταξη των σχολίων σας.