27/7/16

Η πρώτη επίσκεψη Αμερικανού υψηλόβαθμου αξιωματικού στο Ιντζιρλίκ μετά το πραξικόπημα

  • Γερμανικά αεροσκάφη στη βάση του Ιντζιρλίκ (φωτ. αρχείου)
Την αεροπορική βάση του Ιντζιρλίκ στην Τουρκία επισκέφτηκε χθες για πρώτη φορά από τότε που επιχειρήθηκε το πραξικόπημα, ο διοικητής της 3ης Αεροπορικής Δύναμης ΗΠΑ, αντιπτέραρχος Τίμοθι Ρέι, προκειμένου να εξετάσει τις συνθήκες που επικρατούν εκεί και να επικοινωνήσει με το προσωπικό για επιχειρησιακά και υπηρεσιακά θέματα που απασχολούν τη βάση.
Η αεροπορική βάση του Ιντζιρλίκ από την ημέρα του πραξικοπήματος και για επτά συνεχόμενες μέρες ήταν αποκλεισμένη από την τουρκική αστυνομία, ενώ οι Αρχές είχαν κόψει το ηλεκτρικό ρεύμα από ολόκληρη τη βάση. Από την κατάσταση αυτή υπέστη αρκετές ταλαιπωρίες των προσωπικό της Πολεμικής Αεροπορίας που υπηρετεί εκεί.
Ο αντιπτέραρχος Ρέι είναι ο πρώτος σημαντικός αξιωματικός των ΗΠΑ που εισέρχεται στη βάση, η οποία είναι κοινή αμερικανοτουρκική στρατιωτική εγκατάσταση. Ο Τούρκος διοικητής της βάσης, ταξίαρχος της Πολεμικής Αεροπορίας Μπεκίρ Ερτζάν Βαν, έχει συλληφθεί μαζί με άλλους αξιωματικούς, για συμμετοχή στο πραξικόπημα.
Να σημειωθεί ότι από το Ιντζιρλίκ απογειώθηκαν το βράδυ του πραξικοπήματος δυο αεροσκάφη ανεφοδιασμού στον αέρα, συμμετέχοντας στο πλευρό των στασιαστών.

1 σχόλιο:

  1. Ο αντιπτέραρχος κατά πάσαν πιθανότητα πήγε στην βάση για να μετρήσει ο ίδιος προσωπικά τις πυρηνικές βόμβες που φυλάσονται εκεί.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Υφίσταται μετριασμός των σχολίων.

- Παρακαλούμε στα σχόλια σας να χρησιμοποιείτε ένα όνομα ή ψευδώνυμο ( Σχόλια από Unknown θα διαγράφονται ).
- Παρακαλούμε να μη χρησιμοποιείτε κεφαλαία γράμματα στη σύνταξη των σχολίων σας.