19/4/16

Σάββας Καλεντερίδης: Τα άκρως επικίνδυνα παιχνίδια στο Αιγαίο Πέλαγος


Σχετικό άρθρο: Ημέρες 1974 στο Αιγαίο; - Ποιοι παίζουν το ρόλο του χρήσιμου ηλίθιου;
Eδώ και μήνες, και συγκεκριμένα αμέσως μετά την κατάρριψη του ρωσικού μαχητικού από τουρκικά αεροσκάφη πάνω από τη Συρία, παρατρεχάμενος στελεχών της κυβέρνησης είπε σε τουλάχιστον δύο πρόσωπα, που δεν ασχολούνται με την πολιτική, ότι «θα καταρρίψουμε ένα τουρκικό μαχητικό αεροσκάφος», υπογραμμίζοντας και κομπορρημονώντας ότι για το θέμα έχει εξασφαλιστεί η υποστήριξη (!!!) μιας μεγάλης δύναμης.
Όταν το άκουσα, θεώρησα ότι είναι μία από τις άπειρες μεγαλοστομίες που έχει εκστομίσει ο συγκεκριμένος, από τον ίλιγγο που προσφέρει η εξουσία στους παροικούντες την Ιερουσαλήμ.
Στις 11 Απριλίου, συνεργάτης μου, άσχετος με το θέμα, μου εκμυστηρεύτηκε ότι ένας φίλος του αξιωματικός ήταν εξαιρετικά ανήσυχος τις προηγούμενες ημέρες (πριν αρχίσουν οι προκλήσεις στις Οινούσσες), γιατί –όπως του είπε– ακούει «διάφορα πράγματα» και αυτός!
Η συνέχεια του άρθρου στο Pontos-news

21 σχόλια:

  1. κ. Σάββα, ζούμε έναν εφιάλτη. η κοινωνία μας βρίσκεται συλλογικά σε παράκρουση, ο παραλογισμός έχει κυριεύσει κάθε έκφανση της ζωή μας. Ο λαός είναι μεθυσμένος από τη σαρκολατρία και την ειδωλολατρία της πλεονεξίας (Απ. Παύλος). Το μόνο που επιθυμεί όπως ο άσωτος υιος, αν συνεχίσει με οποιοδήποτε τίμημα την κραιπάλη.

    Όχι δεν είναι "μεταδοτικό" όπως έγραψες,αλλά η ανομία έχει κατακλύσει τη χώρα μας. Μην περιμένεις λογικές απαντήσεις ("παρέδωκεν αυτούς εις αδόκιμον νουν, Α΄ κεφ. Προς Ρωμαίους επιστολής)

    Ο συβαριτισμός μας και η αποστασία μας από το Θέλημα του Άγιο Θεού, μας έφερε εδώ που μας έφερε.

    οι εξελίξεις λοιπόν είναι προδιαγεγραμμένες και αναπόφευκτες...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Μην δημοσιεύετε άσχετα, με το θέμα, σχόλια ....

      Διαγραφή
    2. Μάλιστα. Θα το κάνω στο μέλλον με άκρα προσήλωση, αρκεί να μου εξηγήσεις που είναι το άσχετο του σχολίου.

      Σχολίασα την αποστροφή, στο κλείσιμο του άρθρου. Η δική μου εκτίμηση είναι ότι η αιτία η βαθύτερη, το πρόβλημα έχει ρίζες και προεκτάσεις που σύμφωνα με τη δική μου προσέγγιση έτσι εξηγείται.

      "Μην δημοσιεύετε άσχετα, με το θέμα, σχόλια ...." = θέση

      αναμένω και την τεκμηρίωση, επιχειρηματολογία, απόδειξη.

      Διαγραφή
    3. Αν εσύ δεν καταλαβαίνεις ότι το σχόλιό σου είναι άσχετο προς το άρθρο, πώς να σού το εξηγήσω εγώ; Μήπως να ξαναδιάβαζες το άρθρο;

      Διαγραφή
    4. Το άρθρο παραθέτει δεδομένα, τα οποία δεν αμφισβητούνται και αναδεικνύει τον σοβαρότατο κίνδυνο, της προκλήσης θερμού επεισοδίου με ενδεχόμενες ανεξέλεγκτες καταστάσεις, οι οποίες μπορούν αν οδηγήσουν σε εθνική καταστροφή.

      Χωρίς αμφιβολία, η ακολουθία των γεγονότων και η αξιολόγηση των πρωταγωνιστικών προσώπων, γεννούν θλίψη για την κατάντια μας σε όλα τα επίπεδα.

      Στο τέλος απευθύνεται στην "αντιπολίτευση" δίκην ρητορικού ερωτήματος, κατά πόσον έχει συνειδητοποιήσει τον επερχόμενο κίνδυνο και καταστροφή.

      Ορμώμενος από την τελευταία αυτή φράση, έκανα αναγωγή στις αιτίες που μας οδήγησαν εδώ σήμερα, από τη συγκεκριμένη οπτική γωνία (θρησκευτική).

      μάλλον κάποιος άλλος είναι αυτός που δεν καταλαβαίνει ή μάλλον ερεθίζεται/προκαλείται από τέτοιες προσεγγίσεις, λυπάμαι.

      Διαγραφή
    5. @Nativist: Αγαπητέ Nativist, το σχόλιο που δημοσίευσε ο Rwmios, όχι μόνον άσχετο με το θέμα είναι, όπως λανθασμένα νομίζεις, αλλά αντίθετα είναι ΣΧΕΤΙΚΟΤΑΤΟ!! O Rwmios με το σχόλιό του, έφτασε το "μαχαίρι στο κόκαλο" χτύπησε ακριβώς στην ουσία του προβλήματος και της κρίσης που ταλανίζει την Ελλάδα μας. Η κρίση αγαπητέ μου Nativist, που βιώνει η Ελλάς είναι κατά κύριο λόγο ΠΝΕΥΜΑΤΙΚΗ!! Και σαν αποτέλεσμα την πνευματικής μας κρίσης σαν έθνος και σαν κοινωνία, βλέπουμε σε υλικό την διάλυση της οικονομίας της χώρας και την αποσάθρωση του κρατικού και κοινωνικού ιστού, την υπογεννητικότητα του Έθνους μας, που κινδυνεύει με εξαφάνιση, την αθρόα εισβολή αλλόφυλων, αλλογενών και αλλόθρησκων λαθρομεταναστών στην γλυκιά μας Ελλάδα. Ορθώτατα αγαπητέ Nativist διατυπώνει ο Rwmios ότι η σαρκολατρία και η ειδωλολατρία της πλεονεξίας, γενικώτερα η αποστασία μας από το Θέλημα του Άγιο Θεού είναι αυτή που μας έφερε εδώ που μας έφερε. Δεν υπάρχει μετάνοια με την κυριολεκτική αλλά και την θρησκευτική-μεταφορική σημασία του όρου, γιαυτό τον λόγο και η παρακμή και η κατάπτωση δεν έχει τέλος. Το μόνον ουσιαστικά που μπορούμε να κάνουμε είναι να προσπαθήσουμε να διορθώσουμε τον εαυτό μας, μέσω της μετάνοιας και τότε μόνον υπάρχει ελπίδα σωτηρίας της πατρίδος μας, του έθνους μας αλλά και της κοινωνίας, αγαπητέ Nativist. H επιστήμη της Ιστορίας μας διδάσκει ότι το Ελληνικόν Έθνος το διέκρινε από την εποχή της πελασγικής προϊστορίας του και της μυκηναϊκής πρωτοϊστορίας του διαμέσου των χιλιετών μέχρι της σύχρονη νεωτέρα εποχή του έπους του ΟΧΙ και της βορείουηπείρου Η ΦΙΛΟΠΑΤΡΙΑ & Η ΕΥΣΕΒΕΙΑ ΠΡΟΣ ΤΟ ΘΕΙΟΝ!! Και οι δύο αυτοί γιγάντιοι πυλώνες και υποστηλώματα του ΓΕΝΟΥΣ ΜΑΣ έχουν εκλείψει τις τελευταίες δεκατίες και ειδικά από την μεταπολίτευση και εντεύθεν.

      Διαγραφή
    6. @ Επικριτάς

      Το συγκεκριμένο άρθρο αφορά στα ελληνοτουρκικά και ιδιαίτερα στον κίνδυνο νέας μείζονος κρίσης, με απρόβλεπτα αποτελέσματα και προφανώς γράφτηκε υπό την επήρεια των τελευταίων μαζικών παραβιάσεων τού ανερίου χώρου μας και υπερπτήσεων από τουρκικά μαχητικά . Αυτό διαβάζω εγώ και όχι γενικότητες, που θα δικαιολογούσαν σχόλια, όπως τα παραπάνω.

      Επί τού θέματος, λοιπόν, δεν βλέπω σχόλιο.

      Διαγραφή
    7. α) "επικριτάς" που τους είδες; εσύ ήσουν αυτός που προχώρησε σε βαρύ χαρακτηρισμό περί ασχετοσύνης σχολίου.

      β) επιμένεις να μην επιχειρηματολογείς, αλλά να μιλάς με αφορισμούς & δογματισμούς: "γενικότητες", χωρίς να τεκμηριώνεις την τοποθέτησή σου.

      γ) αν δε επιμείνουμε λίγο περισσότερο, η προσέγγισή σου, παρουσιάζει καταφανή συμπτώματα μυωπίας & πρεσβυωπίας ταυτοχρόνως. Ήμουν ξεκάθαρος στην τοποθέτησή μου, με την οποία βλέπω ότι συντάσσονται και άλλοι φίλοι του ιστολογίου.

      Συμπέρασμα (περί συμπτωμάτων) το οποίο εξάγεται από την αδυναμία ή την άρνηση ότι τα γεγονότα δεν έχουν μονοσήμαντες διαστάσεις, αλλά αναλύονται πάντοτε στη σχέση αιτίου και αιτιατού (νόμος αναμφισβήτητος).

      Αν δεν επιθυμείς να το αναγνωρίσεις ή δεν καταδέχεσαι να συζητήσεις σε αυτή την κατεύθυνση, αυτό δεν σημαίνει ότι δικαιολογείται οι υπόλοιποι να σωπάσουμε ή να μας αποκλείσει η διαχείριση του ιστολογίου, όπως υπέδειξες - παρότρυνες.

      Το δυστύχημα όμως είναι ότι αρνούμαστε να δούμε την αιτία που γεννά το πρόβλημα και μένουμε μόνο στην επιφάνεια, στο σύμπτωμα, αντί να επικεντρώσουμε τις δυνάμεις στην θεραπεία της νόσου που προκαλεί τον πυρετό.

      Βλέπουμε τον ασθενή (κάθε ένας ξεχωριστά, η κοινωνία, το έθνος) να πάσχει σοβαρά (δεν υπάρχει αμφισβήτηση), αρνούμενοι να προβληματιστούμε και να φθάσουμε σε βάθος, να βγάλουμε άπαξ δια παντός τη ρίζα του κακού.

      Αυτά δεν είναι γενικότητες και γενικόλογα. Η ιστορία (εθνική & εκκλησιαστική, αλληλένδητα πάντοτε) επιβεβαιώνει την τοποθέτησή μου και δυστυχώς προδιαγράφει ξεκάθαρα τις εξελίξεις.

      Την καλημέρα μου. Να 'σαι καλά!

      ΥΣ Ένα ακόμη ευχαριστώ στους συντελεστές του ιστολογίου, για τον κόπο τους.

      Διαγραφή
    8. Tι να επιχειρηματολογήσω, δηλαδή; Είπα παραπάνω αυτό που νομίζω. Επειδή δεν κάθομαι να γράψω ένα κάρο φλυαρίες, σημαίνει ότι δεν ... "επιχειρηματολογώ"; Τι δεν καταλαβαίνεις, δηλαδή.

      Καμμία υπόδειξη εκ μέρους μου (σιγά να μην την έχουν ανάγκη) να σάς αποκλείσουν. Απλώς την γνώμη μου είπα, χρησιμοποιώντας μία φράση τού ιστολογίου. Άλλωστε, θα σε είχαν κόψει, αν αυτοί έκριναν. Δεν θα περίμεναν εμένα να τούς το πω. Πολύ τούς υποτιμάς.

      Διαγραφή
  2. Ένα ευχαριστώ στους διαχειριστές που επανέφεραν τον μετριασμό των σχολίων (δεν υπάρχει και κάποιο θέμα εξαιρετικά επείγον), καθώς ορισμένοι είχαν μετατρέψει τα σχόλια σε ΧΥΤΑ και είχε καταργηθεί κάθε χρησιμότητα, αφού ήταν αδύνατον να διαβασθούν, κατανοηθούν, μόνιμα εκτός θέματος, εριστικά, υβριστικά κτλ

    καλή δύναμη στην ομάδα

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Είναι ηλίου φαεινότερο ότι οι Τούρκοι πάνε για κλιμάκωση για αυτό προκαλούν.Ουδένα άλλο στρατηγικό στόχο εξυπηρετεί η τόσο μεγάλης έκτασης κατάφορη παραβίαση του εναερίου χώρου ! Θέλουν μία ηθελλημένη ενέργεια ή ένα λάθος.Σε όσα κυβερνητικά στελέχη θέλουν κατάρριψη πρέπει να γίνει επειγόντως τεστ iq.Να μη πω και DNA.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Αυτή η κυβέρνηση είναι εντελώς ηλίθια πέρα από ανίκανη και φαίνεται καθημερινά! Από τον Κοτζιά που είναι η μεγαλύτερη απογοήτευση μέχρι τους ηλιθιους και ανίκανους Τσίπρα, Τοσκα, Καμμένο, Τασία, Φίλη ο κίνδυνος για να θρηνησουμε νέες χαμένες πατρίδες είναι πλέον πολύ ορατός! Ας αναλάβουν όλοι τις ευθύνες τους!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Για το μονο που δεν θα μπορουσα να χαρακτηρισω τους νυν κυβερνωντες είναι η ηλιθιοτης.
    Τα παντα εχουν σκοπο απτομενο των ιδεοληψιών τους και του μισους εναντιον κάθε τι εθνικου,πατριωτικου,αστικου κλπ.
    Ειμαι απολυτα σιγουρος ότι θα πραγματωσουν τους στοχους τους οσον το δυνατον γρηγοροτερα φοβούμενοι ότι ισως ο χρονος τρεχει εις βαρους των.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Εγώ αυτο που καταλαβα είναι ότι πρέπει να κάνουμε τα στραβά τα μάτια και οταν πετούν οι τούρκοι εμείς να λέμε πως μάλλον ήταν UFO.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. δεν έχεις και άδικο!!!!:))))))))))))
      http://www.vembos.gr/1954.htm
      καθώς και το πασίγνωστο τουρκικό blog για UFO:
      http://turkeyufocase.blogspot.gr/

      Διαγραφή
  7. Ο κίνδυνος της αθρόας εισροής αχαρτογράφητων στην ελληνική επικράτεια, αποτελεί τοN ουσιαστικότερο κίνδυνο για την εσωτερική ασφάλεια της χώρας και όχι μόνο.
    Σύμφωνα με ανακοίνωση του κέντρου αντιτρομοκρατίας η οποία δημοσιεύθηκε πριν μερικές ώρες και στηρίζεται σε αρχεία καταγραφής καταταχθέντων στις τάξεις του ισλαμικού χαλιφάτου που έπεσαν στα χέρια υπηρεσιών ασφαλείας μεταξύ άλλων διαπιστώθηκε και ότι:
    750 Σαουδάραβες
    260 μαροκινοί
    110 Λίβυοι
    130 σύριοι
    240 τούρκοι
    210 ρώσοι
    15 αλβανοί
    16 από την ΦΥΡΟΜ
    51 Κοσοβάροι
    ( οι συλλογισμοί δικοί σας)
    Και πολλές άλλες άλλες εθνικότητες, καταταχτήκαν και προσφερθήκαν να ενταχθούν σε δύο ειδικές ομάδες του στρατού του χαλιφάτου:
    1.
    Των βομβιστών αυτοκτονίας
    2.
    Των μαχητών αυτοκτονίας.
    (μαχητές αυτοκτονίας , έχουν καταγραφεί 5 στην Κύπρο κατά την περίοδο του πολέμου του 1974, αγνώστου εθνικής προέλευσης)
    Την ίδια στιγμή η ΙΣΙΣ έχει εκδώσει-δημοσιεύσει κατάλογο προγραφών εναντίων μουσουλμάνων ιερωμένων που διαμένουν στην δύση.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. ''Μηδέν της τύχης, αλλά πάντα της ευβουλίας και της προνοίας.''
    Πλουταρχος

    Ενω η διεθνης καταστασις ειναι η μακραν η καλυτερη που ειχαμε ποτε απο το 1918 καιμ εταγια να επιτυχουμε επιθυμητες λυσεις στα ανοικτα μας εθνικα μετωπα , εν τουτοις το αθλιο αυτο καθεστως της 'μεταπολιτευσης' υπο την βοηθεια ανοητων (κατα εκατομμυρια) και αμορφωτων ψηφοφορων εχει παραδοθει η εξουσια σε μια ξεκαθαρα επικινδυνη αντεθνικη κυβερνηση της ακρας αριστερας, εχει διαλυθει εντελως η οικονομια μας, εχει αλωθει η εθνικη υπηρεσια πληροφοριων μας απο ξενα 'ευαγη' ιδρυματα, ο Στρατος μας εχει γινει πεδιο βρωμερης κομματικης αντιπαραθεσης , οι Στρατιωτικοι μας εχουν ΣΟΒΑΡΟΤΑΤΟ προβλημα επιβιωσης, ανταλλακτικα, οπλα και χρηματα ΑΠΑΡΑΙΤΗΤΑ για την ευρυθμο λειτουργια της στρατιωτικης μας μηχανης απλα δεν υπαρχουν, υπουργοι αμυνης και εξωτερικων ειναι καποιοι επικινδυνοι γραφικοι τυποι της κατηγοριας των ΞΥΛΟΣΧΙΣΤΩΝ , πρωθυπουργος ενας αμορφωτος καταληψιας με εντονες εμμονικες ακραιες ιδεοληψιες , αρχηγος αξιωματικης αντιπολιτευσης ενας δεδηλωμενα αποστασιοποιημενος απο καθε εθνικη και Χριστιανικη αξια προερχομενος απο οικογενεια που η εθνικη μειοδοσια ειναι το εμβλημα της (θυμηθειτε μονο την Ντορα με την λυσσα της να περασει το σχεδιο ΑυΝΑΝ και αμεσως μετα τα αποτελεσματα του ΥΠΕΡΗΦΑΝΟΥ ΕΛΛΗΝΙΚΟΥ ΠΛΗΘΥΣΜΟΥ της ΚΥΠΡΟΥ ΜΑΣ θυμηθειτε το απεραντο υβρεολογιο του πατερα της για οσους ψηφισαν οχι και με τι απαραδεκτα διπλωματικως επιθετα ελουσε τον ΕΘΝΙΚΟ ΗΡΩΑ ΤΗΣ ΚΥΠΡΟΥ ΤΑΣΟ ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟ..) για να μην θυμηθουμε το 'ελα μωρε σε δεκα χρονια κανεις δεν θα θυμαται την Μακεδονια' που εκτοξευσε ο πατερας και μεντορας του Κουλη..
    Αν βαλουμε επισης διπλα τα φαιδρα πλεον κομματιδια των πασοκοθολων ποταμιων , τον καλτ 'ηρωα' Λεβεντη των σκουπιδοεκπομπων της χειροτερης πλευρας των ΜΜΕ , το παντα αντεθνικο ΚΚΕ και το αποστεωμενο (και απομονωμενο) εθνικοσοσιαλιστικο κομμα της Χρυσης Αυγης ΚΑΤΑΛΗΓΟΥΜΕ αβιαστα στο συμπερασμα οτι παροτι οι ανεμοι ειναι ουριοι τα πανια του σκαφους μας ειναι τρυπια και τα σχοινια ληψά ...
    Αποτελει εθνικη (επιτακτικα) πλεον αναγκη για την επιβιωση του Εθνους μας η αμεσος κατεδαφισις αυτου του βρωμερου καθεστωτος και η ταχεια ανασυνταξη ολων των δυναμεων μας προς αντιμετωπιση της εχθρικης απειλης που ΘΑ ΕΡΘΕΙ ΝΟΜΟΤΕΛΕΙΑΚΑ...
    Ουδεις πλεον δυναται να ειναι 'αβδηριτης' και η συνενωση ολων των πατριωτικων δυναμεων ειναι μονοδρομος αν θελουμε να επιβιωσει το Ελληνικο Εθνος οπως καθοριστηκε με ωκεανους αιματος απο την τελευταια εθνικη μας επανασταση 1821.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. http://greeknation.blogspot.com/2016/04/blog-post_338.html?m=1

    Something to explore....

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. Είναι κουραστικό επίσης να κάνει συνεχείς παραπομπές σε φιλικά-συγγενή του σάιτ το μπλογκ για να αυξήσει την επισκεψιμότητά τους.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Υφίσταται μετριασμός των σχολίων.

- Παρακαλούμε στα σχόλια σας να χρησιμοποιείτε ένα όνομα ή ψευδώνυμο ( Σχόλια από Unknown θα διαγράφονται ).
- Παρακαλούμε να μη χρησιμοποιείτε κεφαλαία γράμματα στη σύνταξη των σχολίων σας.