27/4/16

Τροπολογίες που ξεπλύνουν εγκληματικές πράξεις ΣΥΡΙΖΑιών - Επανήλθε με τροπολογία η αθώωση Σταθάκη - Φωτάκη!

Επανήλθε με τροπολογία η αθώωση Σταθάκη - Φωτάκη!
Πριν από λίγο καιρό ο αναπληρωτής Υπουργός Παιδείας, αρμόδιος για θέματα Έρευνας, Κώστας Φωτάκης διατυμπάνιζε ότι η περίφημη διάταξη που αθωώνει τον ίδιο και τον Γιώργο Σταθάκη ήταν λάθος «... της κοπέλας που κάνει τις αναρτήσεις»!
Τελικά, όπως φαίνεται μόνο λάθος δεν ήταν, αφού η κυβέρνηση επέλεξε να την επαναφέρει δια της πλαγίας οδού. Αυτή δεν είναι άλλη από την κατάθεση τροπολογίας, όχι μάλιστα υπουργικής αλλά βουλευτικής (στο νομοσχέδιο για την έρευνα), η οποία υπογράφεται από έξι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ και ειδικότερα τους: Γαβρόγλου Κωνσταντίνο, Βάκη Φωτεινή, Δουζίνα Κωνσταντίνο, Μαντά Χρήστο, Σεβαστάκη Δημήτρη και την Μερόπη Τζούφη!
Σύμφωνα, λοιπόν, με την αιτιολογική έκθεση που αθωώνει τους υπουργούς η εν λόγω τροπολογία έχει ως στόχο την αποκατάσταση «της εύρυθμης λειτουργίας του Πανεπιστημίου Κρήτης και προκειμένου να μην αναγκαστούν τα εν λόγω άτομα να καταβάλουν από την προσωπική τους περιουσία τα εν λόγω ποσά (με κίνδυνο κατασχέσεων, κλπ.), είναι αναγκαία η επίμαχη ρύθμιση, η οποία ορίζει ότι οι επίμαχοι καταλογισμοί δεν εκτελούνται».

Παράλληλα, οι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ σπεύδουν να βγάλουν από μόνοι τους απόφαση, καθώς όπως αναφέρουν: «οι ως άνω δαπάνες έγιναν πάντοτε με διαφάνεια, κατ’ εφαρμογή των αποφάσεων Συγκλήτου και άλλων αρμοδίων συλλογικών οργάνων του Πανεπιστημίου Κρήτης, σύμφωνα με τις προβλεπόμενες διαδικασίες (δημόσια πρόσκληση ενδιαφέροντος) και χωρίς την παραμικρή υπόνοια ατομικού συμφέροντος.
Εντούτοις, λόγω των ασαφών ρυθμίσεων της τότε κείμενης νομοθεσίας, αμφισβητήθηκε η νομιμότητα των εν λόγω και καταλογίστηκαν τα επίμαχα ποσά στα τότε μέλη της Επιτροπής Ερευνών. Και τούτο, παρά το γεγονός ότι τα ίδια άτομα έχουν εντωμεταξύ απαλλαγεί από τις ποινικές ευθύνες που τους αποδίδονται (βλ. απόφαση 405/2014 του Τριμελούς Εφετείου Κακουργημάτων Κρήτης, βουλεύματα 21 και 164/2011 του Συμβουλίου Εφετών Κρήτης, αποφάσεις 125, 126 και 128/2008 του Τριμελούς Πλημμελειοδικείου Ρεθύμνης)».
*Δείτε ΕΔΩ ολόκληρη την τροπολογία
Πηγή

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Υφίσταται μετριασμός των σχολίων.

- Παρακαλούμε στα σχόλια σας να χρησιμοποιείτε ένα όνομα ή ψευδώνυμο ( Σχόλια από Unknown θα διαγράφονται ).
- Παρακαλούμε να μη χρησιμοποιείτε κεφαλαία γράμματα στη σύνταξη των σχολίων σας.