30/4/16

Μητροπολίτης Χίου: Σήμερα λιτανεύουν μαζί μας η Αιγνούσα, η Βάτος και η Παναγιά

Στη σκιά των προκλήσεων της Τουρκίας  
Σε ρόλο υπερασπιστή του εθνικού εδάφους ο Μητροπολίτης Μάρκος ενώ η κυβέρνηση παρουσιάζεται απούσα από το σκηνικό έντασης που η Άγκυρα οικοδομεί στο Αιγαίο αμφισβητώντας τα ελληνικά χωρικά ύδατα
Ενώ επί 24 ώρες η κυβέρνηση παρουσιάζεται απούσα από το σκηνικό έντασης που η Άγκυρα οικοδομεί στο Αιγαίο αμφισβητώντας τα ελληνικά χωρικά ύδατα και τη στιγμή που κανένας από το Μέγαρο Μαξίμου ή το υπουργείο Άμυνας δεν βγήκε να κάνει ανακοινώσεις, ρόλο υπερασπιστή του εθνικού εδάφους ανέλαβε ο Μητροπολίτης Χίου, Ψαρών, Οινουσσών Μάρκος. Ο τελευταίος, απέστειλε ξεκάθαρο μήνυμα προς την Τουρκία. 
Συγκεκριμένα, στην καθιερωμένη συνάντηση των επιτάφιων στην κεντρική πλατεία της Χίου κι αφού προηγουμένως προσκύνησε τον ανδριάντα του εθνομάρτυρα Μητροπολίτη Πλάτων Φραγκιάδη αποσκοπώντας να στείλει μήνυμα αντίστασης στην τουρκική προκλητικότητα, ανέβηκε στο βήμα της πλατείας Βουνακίου όπου μεταξύ άλλων τόνισε ότι «σήμερα λιτανεύουν μαζί μας και τα νησιά μας που ανήκουν στην εκκλησιαστική, τη μητροπολιτική μου περιφέρεια και την Ελλάδα πατρίδα μας. Τα Ψαρά, τα Αντίψαρα, η Αιγνούσα, η Βάτος και η Παναγιά Οινουσσών». 
Πλήθος κόσμου καταχειροκρότησε τον Μητροπολίτη ενώ δεν έλειψαν οι επικριτικές αναφορές του κόσμου για την παντελή απουσία υψηλόβαθμων κυβερνητικών και στρατιωτικών αξιωματούχων σε μια τόσο κρίσιμη περίοδο. 
Να σημειωθεί ότι πέρα από τη στρατιωτική και πολιτική ηγεσία του νησιού, την περιφορά του επιταφίου παρακολούθησε και ο Νο2 του Στρατού της Γαλλίας, Στρατηγός Philippe Ponties.

Πρώτο Θέμα

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Υφίσταται μετριασμός των σχολίων.

- Παρακαλούμε στα σχόλια σας να χρησιμοποιείτε ένα όνομα ή ψευδώνυμο ( Σχόλια από Unknown θα διαγράφονται ).
- Παρακαλούμε να μη χρησιμοποιείτε κεφαλαία γράμματα στη σύνταξη των σχολίων σας.