14/3/16

Σάββας Καλεντερίδης: Η ώρα της αυτοκριτικής και της ανάληψης ευθυνών από τους πολίτες

Την ημέρα που η Τουρκία αναγορευόταν και πάλι σε Υψηλή Πύλη, νεοοθωμανική αυτή τη φορά, ελέω Τσίπρα και κ. Τασίας, που με την εγκληματική τους πολιτική αφενός μεν προκάλεσαν το θάνατο περισσότερων από 400 ανθρώπων στο Αιγαίο και αφετέρου κατέστησαν το προσφυγικό-μεταναστευτικό σε πυρηνικό όπλο στα χέρια της Τουρκίας εναντίον της ΕΕ, της Κύπρου και της Ελλάδας, η επί 42 χρόνια κατεχόμενη από τους βαρβάρους Κύπρος έβγαινε από το μνημόνιο.                                                                                                         Υπάρχουν απόψεις που θέλουν την έξοδο της Κύπρου από το μνημόνιο να έχει γίνει «χαριστικά», για να δοθεί πλεονέκτημα στον Δημοκρατικό Συναγερμό (ΔΗΣΥ) στις επικείμενες βουλευτικές εκλογές και κατ’ επέκταση στον Νίκο Αναστασιάδη, για να μπορέσει στη συνέχεια να «περάσει» στους Έλληνες πολίτες της Κυπριακής Δημοκρατίας μια εξαμβλωματική λύση, κακέκτυπο του Σχεδίου Ανάν, με τραγικές συνέπειες όχι μόνο για την Κύπρο, αλλά και για την Ελλάδα και ολόκληρο τον ελληνισμό. Η συνέχεια του άρθρου στο Pontos-news

63 σχόλια:

  1. Αστειότητες, αγαπητέ μου.

    Επιμένεις, στο σφάλμα. Προφανώς, θα έχεις τους λόγους σου.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Τάσσο
      δεν ξέρω σε τι σπίτι μεγάλωσες, αλλά αγένειες δεν θέλω στο χώρο μου.
      Αυτές τις εκφράσεις να χρησιμοποιείς στο σπίτι σου ή με τους ομοίους σου.

      Διαγραφή
    2. Αγένειες;!

      (Μήπως είσαι κάπως εκνευρισμένος;)

      Διαγραφή
    3. To κακό είναι ότι δεν το αντιλαμβάνεσαι.
      Να το κοιτάξεις.
      Το άρθρο το διάβασε ο διορθωτής της εφημερίδας "δημοκρατία", ο αρχισυντάκτης, ο διευθυντής της εφημερίδας, ο εκδότης και χιλιάδες αναγνώστες.
      Απ' όσο ξέρω, η εφημερίδα δεν δημοσιεύει αστειότητες.
      Και έρχεσαι εσύ, με έναν αναιδέστατο τρόπο, χαρακτηρίζεις αστειότητες τον πνευματικό κόπο ενός αθρογράφου, που έχει δοκιμαστεί επί πέντε χρόνια σε μια εφημερίδα πανελλήνιας κυκλοφορίας.
      Και δεν καταλαβαίνεις ότι έκανες αγένεια.
      Τι να πω!

      Διαγραφή
    4. Μήπως εσύ είσαι κάπως ειρωνικός και αοριστολόγος?

      Διαγραφή
    5. Ναι
      Επίσης έχω και τη χωρίστρα στη μέση.

      Διαγραφή
    6. Η "επιχειρηματολογία" που παραπέμπει, προς επιβεβαίωσή της, στα ελληνικά ΜΜΕ, τα οποία, στήριξαν, με όλους τους τρόπους, την πολιτικοοικονομική ελίτ του τόπου, όλη την τελευταία 20ετια, στις ανόητες στρατηγικές της επιλογές, οι οποίες οδήγησαν την χώρα μας, στην παρούσα καταστροφή, πάσχει, πολύ - μα, παρά πολύ - ως πρός την ποιότητα και τον ορθολογισμό της.

      Όλοι αυτοί οι "λεβέντες" υπήρξαν χειροκροτητες, προπαγανδιστές και φανατικοί υποστηρικτές (με το αζημιωτο) ολων των ηλιθιοτητων, που διέπραξαν και συνεχίζουν να διαπράττουν, η πολιτική τάξη του τόπου και οι ολιγαρχες που στηρίζουν εαυτούς και αλλήλους. Και φυσικά, αυτό το κάνουν επειδή και ο "τύπος", αποτελεί τμήμα αυτής της αμαρτωλής συντροφιάς, ως υποκείμενος, στα αφεντικά του (κρατικά, ή ιδιωτικά).

      Και μέσα σε όλα αυτά τα δεινά, που δεν έχουν τέλος, έρχεσθε να πείτε ότι τα υποζύγια πρέπει να κάνουν την αυτοκριτική τους!

      Και όχι, μόνον αυτό, αλλά μιλάτε, για αγένεια, όταν σας επισημαίνεται οτι επιμείνετε στο λάθος!

      Δικαίωμά σας, αλλά...

      Διαγραφή
    7. Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από τον συντάκτη.

      Διαγραφή
    8. Σάββα πράγματι η εφημερίδα δεν δημοσιεύει αστειότητες. Για αυτό στη σελίδα 9 έχει ολοσέλιδο με τίτλο "Κύπρος: Μόνο στα...λόγια έφυγε το Μνημόνιο!".
      Πώς το εξηγείς αυτό;

      Διαγραφή
    9. @Savvas Kalenteridis

      Διευκρίνιση! Ποστάραμε με διαφορά ενός λεπτού με αποτέλεσμα να μην δω το σχόλιό σας. Προφανώς και δεν αναφερόμουν σε εσάς αλλά στον καθ' όλα σεβαστό Τάσσο....

      Διαγραφή
    10. Το γράφω στο άρθρο μου αυτό. Αναφέρομαι στις ενστάσεις που υπάρχουν.
      Μην το συνεχζεις με το αστειότητες.
      Δεν το επιτρέπω.
      Πρέπει οι επισκέπτες εδώ να σέβοντιαι το χώρο και τον ιδιοκτήτη.

      Διαγραφή
    11. Του έχει εξηγηθεί ότι η Κύπρος παραμένει, υπό μνημονιακό καθεστώς. Εκείνος, όμως, επιμένει, στο λάθος...

      Διαγραφή
    12. Δεν αναφέρθηκα στις αστειότητες του σχολιαστή. Αστείος είναι όποιος, αντί να κρίνει με επιχειρήματα, υβρίζει, σαν τον Τάσσο. Αναφέρθηκα στην ουσία του άρθρου σου.

      Διαγραφή
    13. Στην ουσία του άρθρου, αναφέρομαι στην άποψη που λες.
      Και λέω επίσης ότι παραμένει υπό επιτήρηση.
      Παρ όλα αυτά η Κύπρος είναι σε πολυ καλύτερη κατάσταση από την Ελλάδα.
      Τι δεν καταλαβαίνεις;

      Διαγραφή
    14. Στην ουσία του άρθρου, αναφέρομαι στην άποψη που λες.
      Και λέω επίσης ότι παραμένει υπό επιτήρηση.
      Παρ όλα αυτά η Κύπρος είναι σε πολυ καλύτερη κατάσταση από την Ελλάδα.
      Τι δεν καταλαβαίνεις;

      Διαγραφή
    15. Αν εννοείς ότι στην Κύπρο οι πολιτικοί μόνοιασαν και επετεύχθη η απαραίτητη πολιτική ενότητα και αν εννοείς και ότι είναι με θετική ψυχολογία η οικονομία της, ναι, σε αυτά είναι σε καλύτερη κατάσταση από εμάς. Αυτά δεν τα γράφεις στο άρθρο σου. Σε αριθμούς,ερείζεται αν είναι καλύτερα ή "σωσμένη".

      Διαγραφή
    16. Δεν πρόκειται για απλό καθεστώς επιτήρησης, όταν μιλάμε, για την παρούσα κατάσταση, στην Κύπρο. Πρόκειται για κανονικό μνημονιακό καθεστώς, το οποίο συνεχίζεται και θα συστηματικοποιηθεί, στα πλαίσια του Δημοσιονομικού Συμφώνου, εάν όλα "πάνε καλά".

      Το χάϊδεμα των αυτιών ουδέποτε ήταν καλός σύμβουλος.

      Ως εκ τούτου, αγαπητέ μου, σφάλλεις και στην διαπίστωσή σου ότι η Κύπρος είναι σε καλύτερη κατάσταση, από την Ελλάδα. Και τούτο διότι, απλούστατα, δεν είναι. Είναι σε χειρότερη. Και τούτο διότι πρέπει να συνυπολογίσεις όλο τα "πακέτο".

      Δεν είναι, μόνο, το γεγονός, ότι το δημόσιο χρέος της έχει εκτοξευθεί, στο 107% του ΑΕΠ, ή ότι τα κόκκινα δάνεια της έχουν κτυπήσει ταβάνι.

      Δεν είναι, καν, το γεγονός ότι το κυπριακό κράτος δανείζεται, με επιτόκιο 4,25% (στο δεκαετές κρατικό ομόλογο, παρά το γεγονός ότι η Κύπρος έχει ενταχθεί στο πρόγραμμα της πιστωτικής χαλάρωσης του Ντράγκι και η Ε.Κ.Τ. έχει δαπανήσει 200.000.000 ευρώ για την αγορά ομολόγων του κυπριακού δημοσίου).

      Σημασία δεν έχουν ούτε και τα άλλα αρνητικά μακροοικονομικά στοιχεία. Αυτά, σε μια φυσιολογική χώρα (μεγέθους της Ελλάδας) είναι γρήγορα ανατάξιμα. (Και όταν η Ελλάδα αποκτήσει μια κανονικότητα θα διορθώσει τα δικά της χάλια).

      Η Κύπρος είναι σε χειρότερη μοίρα, επειδή είναι μια πολύ μικρή χώρα, η οποία είναι υπό κατοχή, με ένα πολύ σκληρό νόμισμα, του οποίου δεν έχει τον έλεγχο. Αυτό είναι το βασικό πρόβλημά της.

      Και από αυτό δεν πρόκειται να ξεφύγει, όσο μένει, στην ευρωζώνη. Και όσο δεν αλλάζει συμμαχίες, βεβαίως-βεβαίως.

      Όλα τα άλλα είναι παρηγοριά, στον άρρωστο, μέχρι να βγει η ψυχή του...

      Διαγραφή
    17. We have known it for almost 2500 yrs, people don't like to leave their caves and shadows for the light and truth.
      Maybe 1% of Greeks deserve HER as their country and that's because I feel generous.
      Infognomon is food for thought and if some people don't like it there is To Pontiki where everything left is right.

      Διαγραφή
  2. Σάββα, έχω την εντύπωση ότι, ευθύς εξ αρχής, το ζητούμενο για την ΕΕ, με προεξάρχουσα, όπως πάντα, την Γερμανία, ήταν να εγκλωβίσουν τούς πρόσφυγες/μετανάστες στην Ελλάδα. Άλλοι (Γερμανοί) το έπαιζαν καλοί, άλλοι (Ούγγροι, Αυστριακοί) αδιάλλακτοι, αλλά τελικά όλοι τον ίδιο σκοπό είχαν. Η Ελλάδα ήταν και είναι γι αυτούς ο σκουπιδοτενεκές τής Ευρώπης, όπως και γεωγραφικά είναι ο "πάτος" της.

    Την Τουρκία την υπολογίζουν πιο "δική" τους.

    Τα γυρίζει το Βερολίνο: Όλοι όσοι διασώζονται θα παραδίδονται στην... Ελλάδα!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ε βαίβαια, τάχουμε πει αυτά βρε Nativist.
      Είναι δυνατόν τα Σκόπια να έκαναν μια τέτοια ενέργεια κόντρα στο Βερολίνο;
      Είναι ώρα να ξυπνήσουμε.

      Διαγραφή
    2. Αφού προσπαθεί να ξυπνήσει μέχρι και ο Νάτιβιστ, δεν ξέρω τι να πω. Τα λέω από το Μάρτιο του 2010, και πιο πριν. Υπάρχει ξεκάθαρο Γερμανικό σχέδιο σταδιακής παράδοσης νησιών και υποταγής των Βαλκανίων στο Οθωμανο-Ισλάμ. Αυτό είναι παλιά στατηγική της Γερμανίας και Αυστροουγγαρίας την οποία έβαλαν στα μυαλά των Αμερικάνων.

      Γενικά είναι αλήθεια ότι Γερμανόριζοι διδάσκουν τη στρατηγική των ΗΠΑ και του Ισραήλ εδώ και πολλά χρόνια.

      Για να δούμε αν οι προβλέψεις του Φρίντμαν για βύθιση της Γερμανικής οικονομίας θα βγουν αληθινές, και κατα πόσο οι εντάσεις και κρίσεις θα οδηγήσουν Γερμανία, Αυστρία και άλλες χώρες σε μια εξοπλιστική και στρατιωτική κούρσα.

      Περι του άρθρου, ο κ. Σάββας έχει δίκιο. Σαν πολίτης ήλπισα ότι κάτι καλύτερο θα έρχονταν με τον Τσίπρα, αν και δεν έγραψα κανένα άρθρο υπέρ του διότι ποτέ δεν τον χώνεψα. Πίστεψα ότι ο Σύριζα δεν μπορούσε να έχει χειρότερα στελέχη από το πρασινομπλέ σύστημα. Δεν μπορούσα να πιστέψω ότι οτι πρασινομπλέ σύστημα θα συνέχιζε να κυβερνά επι Τσίπρα, και ότι θα έβλεπα υπουργούς μια Τασία και ένα Φίλη. Τις ημέρες αμέσως μετά την εκλογή Παυλόπουλου έβγαλα αφρούς, έχασα πάσα ιδέα, και πρόεβλεψα νέο κόμμα της Κων/πούλου με Λαφαζάνη. Έγινε 6 μήνες αργότερα.

      Περι Κύπρου, ο κ. Σάββας κάνει μάλλον κάποιο λάθος. Η χώρα πέρασε στην ιδοκτησία των δυνάμεων που την οδηγούν στον εξισλαμισμό της. Η Κύπρος δεν θα βγει ποτέ από το νεο-γερμανοισλαμοθωμανικό μνημόνιο δίχως νικηφόρο πόλεμο. Η ειρήνη σταδιακά θα οδηγήσει στην επικράτηση του Ισλάμ στο νησί.

      Το μεγαλύτερο πρόσβλημα που αντιμετωπίζει ο Ελληνισμός σήμερα, πλήν του δημογραφικού, είναι ότι οι Γερμανοί και άλλοι αναλυτές της Δύσης δεν γνωρίζουν ιστορία σε βάθος, υπερτιμούν τους εαυτούς τους και θεωρούν ότι πάντα θα είναι ανώτεροι και θα μπορούν να χειραγωγούν το Ισλάμ. Με άλλα λόγια, κάνουν το ίδιο λάθος που έκαναν οι Βυζαντινοί, οι περισσότεροι των οποίων τελικά εξισλαμίστηκαν οι ίδιοι.

      Δεν μπορεί να το χωρέσει το αυτιστικό κεφάλι του κάθε Γερμανόριζουν ότι υπάρχει πιθανότητα να γίνει μελλοντικός δούλος ενός μουφτή ή χαλίφη.

      Διαγραφή
  3. Δυστυχως ο Σαββας εχει δικαιο.
    Εχω κακο προαισθημα
    εκτος εαν σηκωθουμε απο τους καναπεδες μας.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Η αυτοκριτική θα βοηθούσε αν η άποψη του λαού είχε βαρύτητα και αν ο λαός συμμετείχε στην χάραξη της πολιτική της χώρας πράγμα που προυποθέτει και γνώση.Και για τα δύο δεν είμαι και πολύ βέβαιος ότι ισχυούν και για την Ελλάδα και για τον κόσμο.Το άρθρο είναι σωστό.Ποια όμως είναιη λύση που θα φέρει η αυτοκριτική του λαού ? Εδώ η Ελλάδα θέλει άμεσες,ριζικές και δυνατές αλλαγές.Ο λαός μπορεί και θέλει να τις κάνει ?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Πολύ σωστά το αντιλαμβάνεσαι,κάθε δύσκολη κατάσταση,εθνική κρίση η πολεμική σύγκρουση, απαιτεί περισυλλογή,αυτοκριτική και κοινωνική-εθνική συσπείρωση,γεγονός που λαβαίνει χώρα, ΤΩΡΑ,κι αναθερμαίνει το συλλογικό συνειδητό του Έλληνα,μα και όλων των καταπιεσμένων λαών.


      Ας είναι καλά η ανθρώπινη(υπεραξία)επιστημονική τεχνολογία που εν προκειμένω βρίσκει ανταπόκριση σαν ΟΥΣΙΑ... στους αγωνιζόμενους λαούς, ημών συμπεριλαμβανομένων,και σαν ΧΡΗΜΑ... βρίσκει ανταπόκριση στους εκμεταλλευτές του κόσμου,με απώτερο σκοπό και στόχο την λαϊκή κατίσχυση αφ΄ενός και την ήττα των ιμπεριαλιστών αφ΄ετέρου. Καιρός ήταν πιά.

      Διαγραφή
    2. ......Εδώ μιλάμε για παγκόσμιο πόλεμο και οι περισσότεροι ομφαλοσκοπούν...

      !!!ΠΟΛΕΜΟΣ ΠΑΤΗΡ ΠΑΝΤΩΝ Ηράκλειτος!

      Στην ζωή, τα θηρία οι πρόγονοί μας,δίδαξαν την ανθρωπότητα, με την δύναμη του νου των φιλοσόφων και ειδικώτερα του Σωκράτη, εν προκειμένω,ότι υπάρχει συνεχής και αέναη πάλη του καλού και του κακού,και σε κάθε υπόθεση-περίπτωση που ΚΛΕΙΝΕΙ και ΤΕΛΕΙΩΝΕΙ.... τον κύκλο της και την σκοπιμότητά της προεξέχει και προέχει το ΘΕΤΙΚΟΝ.
      Απόδειξη αυτής της διδασκαλίας για μέν την περίοδο της Αθηναϊκής δημοκρατίας,η ήττα της ΝΟΟΤΡΟΠΙΑΣ-ΣΥΜΠΕΡΙΦΟΡΑΣ του ασεβή ΑΛΚΙΒΙΑΔΗ και η καταστροφή της αθηναϊκής εκστρατείας και η παρακμή των Αθηνών,εν αντιθέσει με τους ΡΩΜΑΛΕΟΥΣ Μακεδόνες και τον ΝΟΥΝΕΧΗ μαθητή του Αριστοτέλη,τον στρατηλάτη ΑΛΕΞΑΝΔΡΟ που κατίσχυσε του ΠΑΛΑΙΟΥ και ακαθόριστου με την πληρότητα της Πλατωνικής και Αριστοτελικής πεμπτουσίας,καθιερώνοντας και ισχυροποιώντας το ΛΟΓΙΚΟ σ΄όλους τους λαούς της Γης.
      Αυτές οι δύο φάσεις της αρχαίας Ελληνικής ιστορίας συνυπάρχουν και προκαλούν και διδάσκουν εσαεί.
      Όσοι ενστερνίστηκαν τον ελληνικό ορθολογισμό και φιλοσοφία ,μεγαλούργησαν.
      Όσοι δε απεμπόλησαν και δεν σεβάστηκαν την Ελληνική φιλοσοφία και τις απορρέουσες αρχές της, παρήκμασαν και εξαφανίστηκαν.
      ...Διαλέξτε και πάρτε.
      Η ιστορία,ως προς την επιρροή και επίδραση,του Ελληνικού πολιτισμού βρίθει παραδειγμάτων,αντίστοιχων. π.χ.
      Οι Αγγλοαμερικάνοι όσο μελετούσαν και σεβόταν την Ελληνική γραμματεία και πολιτισμό,πρωταγωνιστούσαν στο παγκόσμιο γίγνεσθαι,απ΄την στιγμή όμως που ασέλγησαν στον σώμα του ΕΛΛΗΝΙΚΟΥ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ και στον ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΟΡΘΟΛΟΓΙΣΜΟ....καταστράφτηκαν και καταστρέφονται παραδειγματικά,εναλλάξ.

      Οι Ρώσοι που το κατάλαβαν... τα ΑΛΛΑΞΑΝ ΟΛΑ,ΜΑ ΟΛΑ.

      Όσο για τους φίλους μας τους Εβραίους ....δυστυχώς δεν θα΄χουν καρέκλα να καθήσουν,με το μυαλό που έχουν οι ιθύνοντες τους.
      Ο λαός του ΙΣΡΑΗΛ αυτην την κατάσταση και συμπεριφορά την νοιώθει πάρα πολύ καλά και ΦΥΛΑΓΕΤΑΙ,κι άσε τους ηλίθιους τους σιωνιστές να βαυκαλίζονται.
      Και μην ξεχνάμε οι Έλληνες αφουγκράζονται και πιστεύουν σε μιά ιδιότητα του ΘΕΟΥ ξεχωριστή..........!!!!

      ΙΔΩΜΕΝ.

      Διαγραφή
  5. Είναι δεδομένο ότι η Τασία και οι υπόλοιποι του ΣΥΡΙΖΑ είναι και άσχετοι στο να διοικούν ένα κράτος και επικίνδυνοι για τον τόπο, το ότι όμως ένα ολόκληρο πολιτικό σύστημα κρύβεται πίσω από τα φουστάνια της Τασίας δείχνει έλλειψη εναλλακτικής πρότασης, συνεχίζεται δηλαδή το προ κρίσεως θέατρο των πολιτικών.
    Ο Ελληνικός λαός το μόνο που μπορεί να κάνει, και αυτό θα κάνει ελλείψει ηγεσιών είναι να απέχει από τις εκλογές, δεν μπορεί να κάνει κάτι που δεν έγινε πουθενά, δηλαδή να αναλάβει τη σωτηρία της χώρας ενώ οι ηγεσίες του τόπου, όλες και όλων των ειδών, στέκονται εχθρικά απέναντί του, δεν γίνονται αυτά

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Να μιλησουμε καθαρα.Ο Σαββας Καλεντεριδης,ευλογως αναλυει τα γεγονοτα,ως Ελλην Αξιωματικος.περα απο πολιτικες σκοπιμοτητες και υπολογισμους..Αυτες τις ωρες χρειαζεται ο καθαρος ελληνοπρεπης Λογος του..

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Η Ελλάδα μπορεί να σωθεί μόνο από τους αγνούς Έλληνες. Όσο και να έψαξα να βρω στα υπάρχοντα πολιτικά κόμματα ανθρώπους που να αγαπούν τον Θεό και την πατρίδα, δεν βρήκα. Στην καλύτερη περίπτωση βρήκα χλιαρούς ανθρώπους. Χλιαρή πίστη, χλιαρή αγάπη. Πνίγονται μέσα στα ζιζάνια, των μικροσυμφερόντων, του φόβου, της υποταγής και της άγνοιας. Θέλει πρώτα από όλα θάρρος το οποίο δεν υπάρχει. Να πεις βάζω τη ζωή μου μπροστά για τη σωτηρία της πατρίδας. Αλλά πρέπει και να ξέρεις τον τρόπο για να σωθεί. Αυτά δεν υπάρχουν σε αυτούς που κυβέρνησαν ή κυβερνούν. Υπάρχουν αγνοί άνθρωποι που θέλουν να ακολουθήσουν μια αγνή πολιτική προσπάθεια αλλά πως να δημιουργηθεί όταν χρειάζονται χρήματα;
    Στο άρθρο μου "Δεν γίνεται άνθρωποι που δεν πιστεύουν σε πατρίδες να σώσουν μια πατρίδα, ούτε να λύσουν τα προβλήματα αυτοί που τα δημιούργησαν" που δημοσιεύτηκε στο aganaktismenoi.com τον Αύγουστο του 2011 υπήρχε η πρότασή μου για τη δημιουργία του Καποδιστριακού Κόμματος Ελλάδος. Μακάρι να είχα τα χρήματα να την υλοποιήσω αλλά δεν τα έχω.
    Ο ελληνικός λαός σήμερα είναι επιβάτης σε ένα αεροπλάνο που βρίσκεται στον αυτόματο πιλότο αφού το πλήρωμα απλώς είναι στην καμπίνα. Όταν το πλήρωμα δει από το πιλοτήριο ότι το αεροπλάνο θα συντριβεί θα προλάβει να πέσει με αλεξίπτωτο για να σωθεί. Τότε ο ελληνικός λαός θα συνειδητοποιήσει ότι έχει μείνει μόνος του στο αεροπλάνο αλλά κανείς εκπαιδευμένος δεν θα υπάρχει για να το πιλοτάρει.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Το ερώτημα είναι τι μπορούμε να κάνουμε ώστε νομίμως να ανατρέψουμε την καταχρηστική αυτή κυβέρνηση. Τι δυνατότητες υπάρχουν και πως μπορούμε να οργανωθούμε ώστε να τα καταφέρουμε;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Είναι θέμα προσώπων ? Όλοι την ίδια πολιτική έχουν...Οι του "δημοκρατικού" και "ευρωπαικού" τόξου.Η νομίζεις ότι με κυβέρνηση άλλη θα είχαμε μειωμένες ροές και διαφορετική αντιμετώπιση στο μεταναστευτικό και στο μνημόνιο.Πλανάσθε πλάνην οικτρά.Τα ίδια και ίσως χειρότερα και από την Τασία θα έκαναν οι "πατριώτες"-"υπερεθνικιστές"-"ευρωπαιστές" της ΝΔ...

      Διαγραφή
    2. Εγγυημένα αποκλείεται είχαν την ευκαιρία άλλωστε και δεν το έκαναν μην αυταπατάσαι!

      Διαγραφή
    3. Ας δεχθούμε ότι έχετε δίκιο σε αυτό.Άλλωστε δε θα διαπιστώσουμε ποτέ ποιος έχει δίκιο διότι δεν μπορούμε να γυρίσουμε το χρόνο πίσω και να δούμε τι θα γινόταν χρονικά και καταστατικά από το 2015 και μετά.Στο μέλλον τι θα γίνει ? Πως θα αποσυμφορήσουν την κατάσταση οι κύριοι πολιτικοί μας ? Με τη βοήθεια των εταίρων ? Κατά τη γνώμη μου πρέπει να αντιγράψουμε τις τουρκικές μυστικές υπηρεσίες και να κάνουμε τη λαθρομεταφορά εφάμιλλη σε κεφάλαια και σε οργάνωση του τουρισμού στη Μύκονο.

      Διαγραφή
    4. Η λύση δεν είναι μια και δεν μπορεί να περιοριστεί σε ένα μόνο επίπεδο, αυτό είναι το μόνο σίγουρο, το τι λύσεις έχει ο καθένας θα πρέπει να τους ρωτήσουμε που να ξέρω :);Ξέρουμε σίγουρα πως ο Σύριζα δεν έχει λύσεις εθνικές, θεωρεί πως δεν υπάρχουν προβλήματα σε κανένα επίπεδο! Έχω γράψει τις απόψεις μου πολύ τις τελευταίες μέρες σε διάφορα άρθρα του ιστολογίου και συμφωνώ με όσα γράφει ο κύριος Καλεντερίδης.

      Διαγραφή
  9. Διόλου απίθανο να ισχύουν όντως αυτές οι απόψεις οτι δηλαδή η έξοδος της Κύπρου απο το μνημόνιο - στο οποίο και εισήλθε το 2013 μόνο και μόνο για να χτυπηθούν τα ρωσικά συμφέροντα στην ανατολική μεσόγειο, τα περί ταχείας "εξυγείανσης" της οικονομίας δεν τα δέχομαι, κανείς δεν θα ασχολείτο με την Κύπρο αν δεν υπήρχε η ρωσική επιρροή στο νησί - να είναι "χαριστική", δηλαδή τόσο εύκολα τα...κατάφερε η Κύπρος και πέτυχε κάτι τέτοιο; Το ζήτημα βέβαια είναι πως θα το πάρουν αυτό οι ίδιοι οι Κύπριοι, οι οποίοι δεν νομίζω να ξεχάσουν ετσι εύκολα το ηχηρό όχι του δημοψηφίσματος του Τάσου Παπαδόπουλου. Τώρα όσο για μας εδώ τους Ελληνες τα πράγματα είναι περισσότερο μπερδεμένα απο κάθε άλλη φορά και η κοινωνία αλαλιασμένη μετά απο έξι μνημονικά χρόνια...δύσκολο να βγάλει κανείς σαφές συμπέρασμα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. Η Ελλαδα ειναι μια περιοχη με μεγαλη πλειοψηφια φιλορωσων. Αυτο η δυτικη συμμορια δεν το ανεχεται. Η προοπτικη, οτι το φιλορωσικο στοιχειο θα ξεσηκωθει (λογω των απανωτων βιασμων), ζητωντας αξονα με την Ρωσια, δεν μπορει να ειναι αποδεκτη. Αυτος ειναι ο λογος των εγκλωβισμενων μεταναστων στην Ελλαδα. Ειναι ενα πληθος (με ελαχιστους συριους), το οποιο θα αποκτησει εκλογικο δικαιωμα, και ετσι θα αποτραπει τα ενδεχομενο να γινει φιλορωσικη πολιτικη ανατροπη. Αυτος ηταν αλλωστε και ο λογος που ανεβασαν αυτο το καλοπαιδο στην πρωθυπουργεια.
    Πρεπει να συνειδητοποιησομε οτι δυση για εμας, σημαινει ξεφτιλα, ταπεινωση, καταστροφη, συνεχης ληστεια, πολεμοι, πολιτισμικη αλλοιωση. Η Ελλαδα στα χερια των δυτικων απατεωνων, γινεται μια πατσαβουρα.
    Ο,τι λεγεται κλαι ακουγεται για τα οικονομικα κυπρου και ελλαδας απο αυτα τα κυλωματα, ειναι του κ@λου.
    Οσον αφορα αυτο που ακουω περι αμυντικης συμμαχιας ελλαδας-κυπρου-ισραηλ, τι να πω, με τρελλαινει. Η παγκοσμια δυναμη που λεγεται ισραηλ συνεργαζεται με μια κουστουλια σε ολα τα επιπεδα, που λεγεται κυπρος και μια κουρελου που λεγεται ελλαδα. Αυτο μονο σαν ειρωνια των βιαστων μου ακουγεται.
    Η λυση ειναι μια και λεγεται ΡΩΣΙΑ. Ολα τα αλλα ειναι .. αντε να μην πω.
    Οσον αφορα τον κ. Καλλεντεριδη, τον ευχαριστω που μας δινει αυτο το βημα να λεμε την αποψη μας.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Δεν υπάρχουν μη ελληνικές λύσεις.Παντοτε οι ξένες επιλογές ήταν μη λύσεις! Το φιλο-οτιδηποτε είναι η βάση των προβλημάτων μας!

      Διαγραφή
    2. Eίδες να θέλει η Ρωσία εκλεκτική συμμαχία με την Ελλάδα; To πρώτο ζητούμενο της είναι να συμμετάσχει από θέση ισχύος σε αυτό που θέλει να κάνει η δύση, δηλαδή το ξεπέρασμα των συγκροτημένων κρατών και την αντικατάστασή τους από χώρους στους οποίους θα ζουν ποσότητες ευέλικτων και προσαρμόσιμων ανθρώπων που θα έχουν ως εθνική ταυτότητα το φοκλόρ. Έκανε κανένα άνοιγμα η Ρωσία προς την Ελλάδα πέρα από το ότι βρήκαν και αυτοί την ευκαιρία να αγοράσουν τώρα που μάθαν οι πάντες ότι όλα πουλιούνται κοψοχρονιά;

      Διαγραφή
    3. Αυτός μοιάζει με "ενδιαφερόμενο", που λογαριάζει ως και τον γάμο, χωρίς να έχει ρωτήσει πρώτα την νύφη, αν τον θέλει!...

      Από ιδρύσεως τού νεοελληνικού κράτους, η "λύση" πάντα ονομαζόταν Αγγλία, Γαλλία, Ρωσσία και μετά και ΗΠΑ, ποτέ όμως Ελλάδα.

      @ αντιπροοδευτικος (61,3%=OXI)

      Για πες μας τώρα, εσύ που είσαι από τούς δικούς των, γιατί την κάνουν τώρα μ' ελαφρά πηδηματάκια από την Συρία; Λες να συνεννοήθηκαν με τούς Αμερικανούς και κρέμασαν τον Άσαντ; Μπαααα, κάνουν οι Ρώσσοι τέτοια; Αστεία πράγματα!

      Διαγραφή
  11. Ο Έλληνας αδυνατεί να ξεπεράσει τον εαυτό του.
    Η λέξη αυτοκριτική του προκαλεί τρόμο.
    Δεν θέλει να παραδεχτεί ότι είναι συνένοχος στο εθνικό έγκλημα που συντελείται από εκείνους που τον κατέβασαν στο δρόμο, ως αγανακτισμένο ή ως "υπερήφανο Έλληνα που είπε ένα δεύτερο μεγάλο ΟΧΙ", εκμεταλλευόμενοι άλλοτε τον ενθουσιασμό του και άλλοτε την πολιτική του ανωριμότητα.
    Και τώρα, προσπαθεί να βρει άλλοθι στις ευθύνες των άλλων και στο βολικό εφεύρημα των κακών ξένων που θέλουν το κακό μας.
    Εγκλωβισμένος στα λάθη του και στην αναίδειά του, προσπαθεί να πείσει τον εαυτό του ότι στην Κύπρο συμβαίνει κάτι άλλο και όχι αυτό στέκεται ολόρθο μπροστά του.
    Εν τω μεταξύ, όσο δεν κάνει αυτοκριτική ο Έλληνας, ο Τσίπρας, η Τασία και οι 53 του ΣΥΡΙΖΑ, παραδίδουν αιχμάλωτη την Ελλάδα και την Κύπρο στην Τουρκία.
    Τι να πει κανείς.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ωστόσο δεν νομίζω πως όλοι αυτοί που έφεραν τη σημερινή κυβέρνηση στην εξουσία να το έκαναν απο έλλειψη κριτικής, πολύ απλά στο νου τους κάτι τέτοιο μπορεί να έμοιαζε περισσότερο με προσπάθεια ανατροπής του κοτζαμπασισμού, του συστήματος εκείνου δηλαδή των ντόπιων τοποτηρητών των ξένων συφερόντων και η βαλίτσα πάει μακρυά πίσω στο παρελθόν, φτάνει στις αρχές της ίδρυσης του νέου ελληνικού κράτους. Ετσι θεώρησαν σε δυο εκλογικές αναμετρήσεις, έτσι έπραξαν οι Έλληνες, και είναι πολύ πιθανό να το πράξουν και πάλι, γιατί πολύ απλά στο συλλογικό υποσυνείδητο οι ευθύνες για την χρεωκοπία της χώρας έχουν χρεωθεί σε όλα τα προηγούμενα σχήματα που κυβέρνησαν διαχρονικά τουλάχιστον εδώ και σαράντα χρόνια και προσπαθούν τώρα να επανέρθουν στο προσκήνιο κομίζοντας την "λύση" την διάσωση δηλαδή των προνομίων τους ως τοποτηρητών των ξένων πρωτίστως! Τι είδους αυτοκριτική να κάνει ο Έλληνας δηλαδή; Να αποδεχθεί ντε και καλά την ρήση πως "μαζί τα φάγαμε;" Ε, όχι δεν τα φάγαμε μαζί, οι συλλογικές ευθύνες είναι εφεύρημα του όλου παιχνιδιού που παίχτηκε σε βάρος της κοινωνίας μας απο το 2010 και μετά, ποτέ δεν ήταν στόχος η ανάκαμψη της χώρας, αλλά η πλήρης ισοπέδωση της. Και όλα αυτά τα λέω (να διευκρινήσω πως δεν προέρχομαι απο τον αριστερό χώρο, ούτε μου καίγεται καρφάκι για δαύτον) ενώ ταυτόχρονα δέχομαι πως όντως η η κυβέρνηση έχει αποτύχει σε κάθε επίπεδο, όντας αιχμάλωτη των αριστερών της ιδεοληψιών...Και μέσα σε σε όλα αυτά αναρωτιούνται πολλοί για τα ποσοστά δημοφιλίας των Ρώσων στην Ελλάδα, μια προφανής εξήγηση θα μπορούσε να ήταν το ότι ζούμε στην χώρα των μύθων, μια άλλη δεύτερη πιο κοντά στην πραγματικότητα είναι πως πολύ απλά δεν ειναι η Ρωσία που επετέθει στο εισόδημα των Ελλήνων, δεν είναι η Ρωσία που προσπάθησε την εξαθλίωση τους, η δύση είναι που το έκανε και απολαμβάνοντας το μάλιστα...

      Διαγραφή
    2. Σαββα, για την αυτοκριτικη εχεις μεγαλο δικιο.

      Διαγραφή
    3. Σαββα, για την αυτοκριτικη εχεις μεγαλο δικιο.

      Διαγραφή
    4. Στυλιανέ
      όσο δεν έχεις τη δύναμη και τη σοφία να κάνεις αυτοκριτική, τότε παραμένεις το εύκολο θύμα για τον επόμενο λαϊκιστή-καταστροφέα του Ελληνισμού και της Πατρίδας.

      Διαγραφή
  12. Εσύ εάν επιθυμείς να βοηθήσεις κάποιον αλλά αυτός σου γυρνάει την πλάτη θα συνεχίσεις να θέλεις να τον βοηθήσεις; Αυτό ακριβώς εφαρμόζουν οι Έλληνες πολιτικοί με τη Ρωσία. Πάνε μια βόλτα μέχρι τον Πούτιν για να ρίξουν στάχτη στα μάτια του ελληνικού λαού ότι δήθεν επιζητούν τη βοήθεια της Ρωσίας αλλά στην πραγματικότητα όχι μόνο δεν ζητούν τη βοήθεια της Ρωσίας αλλά επιδεικτικά της γυρνούν την πλάτη για να τους προδιαθέσουν αρνητικά σε οποιαδήποτε σκέψη να βοηθήσουν την Ελλάδα.
    Εάν διαβάσεις όμως το άρθρο με τίτλο "το τέλος της Ελλάδας προάγγελος του τέλους της Ρωσίας", δεν θυμάμαι σε ποιο site το διάβασα, θα καταλάβεις ότι δεν μένουν στη Ρωσία πολλές επιλογές.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Mα τί βοήθεια να σου δώσει η Ρωσία; Nα σου δώσει ευρώ; Kαι από την άλλη αυτό που γίνεται τώρα, το άναρχο ξεπούλημα και στους Ρώσους βοηθάει την Ελλάδα; Nα κάνουμε διακρατικές συμφωνίες μάλιστα, αλλά αυτό προϋποθέτει αλλαγή των σχέσεων μας με την Ε.Ε. πράγμα που ούτε το ΚΚΕ δεν θέλει τώρα

      Διαγραφή
    2. Αγαπητέ Γιώργο, κανείς δεν μπορεί να σε βοηθήσει, εάν πρώτα δεν βοηθήσεις ο ίδιος τον εαυτό σου.
      Να μην τους βάζουμε όλους στο ίδιο τσουβάλι. Τι φταίνε οι Ρώσοι για την κακοδιαχείριση της Κύπρου ή για το κατάντημα της Ελλάδας. Και να θέλουν να σε βοηθήσουν δεν μπορούν για διάφορους λόγους.

      Διαγραφή
    3. Μα το ίδιο λέμε, φυσικά ούτε οι δυτικοί φταίνε για την Ελλάδα ούτε και οι Ρώσσοι, από την άλλη όμως δεν θα αγιοποιήσουμε κανένα, οι Ρώσοι κάνουν στρατηγικά λάθη, οι δυτικοί ιστορικά δεν ξέρουν τι θα πει συνεργασία επί ίσοις όροις και οι πολιτικοί της Ελλάδος χαρακτηρίζονται από ένα κράμα εθνοπροδοτισμού και βολέματος

      Διαγραφή
  13. Η Κύπρος -θέλουν δε θέλουν τα "κοράκια"- βγήκε από την επιτήρηση του Μνημονίου.
    Αυτό δεν σημαίνει ότι ιάθηκαν οι παθογένειες της οικονομίας της.
    Σημαινει όμως ότι μπορεί να δανειστεί χωρίς να εφαρμόζει Πρόγραμμα.
    Και αυτό, αφ´ης στιγμής μπήκε σε επιτροπεία, είναι πρόοδος.
    Όποιος δεν το βλέπει είναι τυφλός.
    Ωστόσο, το βασικό ζήτημα δεν είναι αυτό.
    Το κύριο πρόβλημα είναι ότι, ενώ η Κύπρος βγήκε και η Ελλάδα παραδέρνει και περιδινίζεται ακόμη, εξαιτίας των επίπλαστων διλημμάτων "Μνημόνιο-Αντιμνημόνιο", διότι μην κάνετε λάθος, δεν έχει ξεπεραστεί αυτό το θανάσιμο δίλημμα, δεν αποδίδουμε όσα πρέπει στην Κύπρο για να μην αποδεχθούμε συγχρόνως την δίκη μας διχαστική κακοδαιμονία.
    Είναι αυτό που λέει ο λαός.
    Όσα δεν φτάνει η αλεπού...ανόητοι.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Πολύ σωστά, φταίει αυτός ο λαός που δεν εννοεί να χωνέψει πως πρέπει να δεχθεί να "πληρώνεται" με 250 ευρώ το μήνα (απο κάποιους γνωστούς μου έμαθα πως μπορεί να είναι και 180 ευρώ το μήνα, σε διάφορες κουτοσοδουλειές του ποδαριού) αλλά ταυτοχρόνως απαιτούμε απο αυτόν να ανησυχεί για τα εθνικά θέματα! 'Ελεος...

      Διαγραφή
    2. Αυτό κατάλαβες Γιάννη από το άρθρο;
      Γιατί αν κατάλαβες αυτό, είναι απολύτως ερμηνεύσιμη η νομιμοποίηση που επικαλείται ο ΣΥΡΙΖΑ για να συνεχίσει να καταστρέφει την πατρίδα.
      Κι εγώ που πίστευα ότι θα αλλάξουμε ως Έλληνες.

      Διαγραφή
    3. Αυτό κατάλαβες Γιάννη από το άρθρο;
      Γιατί αν κατάλαβες αυτό, είναι απολύτως ερμηνεύσιμη η νομιμοποίηση που επικαλείται ο ΣΥΡΙΖΑ για να συνεχίσει να καταστρέφει την πατρίδα.
      Κι εγώ που πίστευα ότι θα αλλάξουμε ως Έλληνες.

      Διαγραφή
    4. Ωραία τα κατάφεραν αυτοί που απεργάζονται τις τύχες του κόσμου. Συνθλίβουμε οικονομικά τον Έλληνα. Αυτός συμπιεσμένος οικονομικά και πνευματικά προσπαθεί να πιαστεί από οπουδήποτε και τελικά πιάνεται κότσος από ένα συνοθύλευμα ιδεοληπιτκού, λαικίστικου , αριστερίστικου μορφώματος που το μόνο το οποίο ξέρει να κάνει επιτυχώς είναι να εφαρμόζει εθνοκτόνες πολιτικές και να επιβάλλει εθνοαποδομητικές ιδέες. Το ότι φτάσαμε να θεωρούμε πολυτέλεια το να ασχολούμαστε με τα εθνικά θέματα δείχνει και το ύψος της παρακμής μας. Και αυτή η παρακμή είναι στην πραγματικότητα η βασική αιτία όλων των δεινών μας. Παρακμή ηθική και πνευματική πρώτα και μετά οικονομική.
      Δυστυχώς το αγωνιστικό και αντιστασιακό πνεύμα που χαρακτήριζε τον Έλληνα ιστορικά και τον 'έσωσε' πολλές φορές από τον αφανισμό φαίνεται ότι ξοδεύτηκε άσκοπα, ανώφελα και σε λάθος κατεύθυνση αυτή τη φορά. Εύχομαι να μην είναι αυτή η φορά η μοιραία για τον Ελληνισμό.

      Διαγραφή
    5. Γιάννη,
      Λες ειρωνικά ότι φταίει ο λαός που δεν χωνεύει ότι πρέπει να πληρώνεται με 250 ή 180 ευρώ τον μήνα.
      Στην Κύπρο εκεί κατέληξαν;
      Ποτέ επιτέλους θα καταλάβουμε όλοι ότι οι μειώσεις μισθών και συντάξεων και οι αυξήσεις φόρων είναι αυτές που εξοντώνουν την ήδη ταλαιπωρημένη οικονομία μας και εκμηδενίζουν την αγοραστική δύναμη του Έλληνα;
      Ποτέ επιτέλους θα καταλάβουμε ότι η συνταγή της διάσωσης των πραγματικά προνομιούχων αποβαίνει εις βάρος του χειμαζόμενου λαού;
      Προσλήψεις ημετέρων και άκριτη διατήρηση αδίκων προνομίων σε βουλευτές και λοιπούς.
      Έχουν αφήσει τον ιδιωτικό τομέα στη μοίρα του, ενώ στην πραγματικότητα αυτός δουλεύει για να τρέφει τους υπολοίπους.
      Ευθύνονται όσοι κυβερνούν για την κατάσταση της ιλαροτραγωδίας μας.

      Διαγραφή
    6. @ Simaioforidis αυτό που θέλησα να πω πιο πάνω - χρησιμοποιώντας μια δόση ειρωνίας οκ - είναι πως δεν πίστεψα ποτέ σε επιτυχίες μνημονίων, αυτό είν' όλο! όσο για την Κύπρο, δε νομίζω πως και για αυτούς έληξε τόσο εύκολα το όλο θέμα των μνημονίων αν και είναι εντελώς διαφορετική η κυπριακή οικονομία, επίσης δεν δέχομαι πως το όλο πρόβλημα της Κύπρου (όπως και της Ελλάδας) είναι οικονομικό, είναι ξεκάθαρα πολιτικό και έχει να κάνει με την παρουσία των Ρώσων στο νησί αυτό και την εναντίωση της δύσης σ' αυτό το ενδεχόμενο, παλιά η ιστορία αυτή εξάλλου, πάει πίσω στις εποχές Μακαρίου και συνεχίζεται ως τις μέρες μας...

      Διαγραφή
    7. Δεν είμαι οπαδός των θεωριών συνωμοσίας.
      Δεν πιστεύω δηλαδή, ότι εφευρέθηκε η κρίση στην Ελλάδα για να μας "καθυποτάξουν".
      Η κρίση ήταν κάτι που θα μας επηρέαζε ούτως ή άλλως, αλλά μέσα σε αυτόν τον κακοτράχαλο δρόμο μας έβαλε ο ΓΑΠ και μας διατήρησαν όλοι.
      Οι ξένοι εκμεταλλεύτηκαν την αδύναμη θέση μας και όσο παραμένουμε όμηροι των κακών μας οικονομικών, θα εξακολουθούν να μας εκμεταλλεύονται και να προσπαθούν να μας επιβάλουν όρους στα ουσιώδη ζητήματα του Ελληνισμού.
      Επομένως, όσο "τρωγόμαστε" μεταξύ μας, τόσο τους δίνουμε το δικαίωμα να σχεδιάζουν το μέλλον μας, χωρίς εμάς.
      Απλό.

      Διαγραφή
  14. Πρωτίστως οι Έλληνες τις κυβερνήσεις και τα κόμματα κατηγορούν, από εδώ και η μεγάλη αποχή στις εκλογές του Σεπτέμβρη που θα γίνει ακόμα μεγαλύτερη στις επόμενες, φταίει ο Έλληνας που ενώ εδώ και έξι χρόνια η πατρίδα καίγεται τα μικροπολιτικά παιχνίδια των κομμάτων συνεχίζονται; Nα κάνει τί άλλο; Να μπει μέσα στη βουλή; Εξαντλήθηκε, και δεν ήταν μόνο τα κόμματα που κυβέρνησαν, ήταν και τα άλλα, από τη μια το ΚΚΕ να βάζει όριο και να θεατρικοποιεί τις αντιδράσεις και από την άλλη η παρουσία της χρυσής αυγής να γίνεται εσκεμμένως αφορμή για να συκοφαντηθεί κάθε είδους διαμαρτυρία.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  15. @ Savvas Kalenteridis ώρα 12:16, όχι το σχόλιο μου ήταν απάντηση στο σχόλιο του Simaioforidis, με την ουσία του άρθρου δε διαφωνώ καθόλου, ούτε και με τις προθέσεις σου, τις δικές σου και πολλών ακόμα που σκέφτονται έτσι θεωρώ όμως πως και η αυτοκριτική κάποιες στιγμές λειτουργεί ως "όπλο" στα χέρια του αντιπάλου, ο οποίος ξεκάθαρα κατά την άποψη μου είναι οι δυτικοί τοκογλύφοι! Να έρθει κάποτε η ώρα της πραγματικής αυτοκριτικής για όλους μας, δεν αντιλέγω, αλλά αυτό μπορεί να γίνει..."εν ώρα μάχης";

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Γιάννη
      δεν έχω πρόβλημα να διαφωνείς με μένα.
      Ούτε είχα ποτέ πρόβλημα με την κριτική.
      Απλά η αγωνία για την πορεία των πραγμάτων με κάνει να ανησυχώ.
      Πρέπει επιτέλους να νοιώσουν οι κυβερνώντες ότι δεν τους στηρίζει ο κόσμος.
      Μόνο αυτό μπορεί να τους συνετίσει.

      Διαγραφή
    2. Αγαπητέ Σάββα, είναι πιο εύκολο να λυγίσει το ατσάλι παρά να συνετιστούν οι άνθρωποι αυτοί.

      Διαγραφή
    3. Η A O S .......!!!!! Xάος,λέξη Ελληνική,που την πήραν και οι Δυτικοί και την κάναν σημαία της ...πολιτικής τους,τρομάρα τους,και όχι μόνο.
      Στην λειψή θεωρία"Περί χάους" του Ρωσοβέλγου Πριγκοσίν,τα αμερικανά στήριξαν και εφήρμοσαν την παρούσα πολιτική τους.Όρα Μπους (πατήρ και υιός)και Κλίντον και Χ.Κλίντον και να τα κατορθώματά τους....
      Πίστευαν ότι το Χάος είναι μόνο αυτοί άξιοι και ικανοί, να δημιουργήσουν και να εκμεταλλευθούν,και στο τέλος να ΠΙΑΣΤΟΥΝ στην ρωσική... φάκα σαν ηλίθια τρωκτικά.
      ...Γεγονός είναι ότι οι κύριοι δυτικοί υπονόμευσαν παντοιοτρόπως και καταδυνάστευσαν με κάθε μέσο, επί αιώνες πριν, τους ανύποπτους-αφελείς-αλλά και αθώους και "απροστάτευτους" λαούς και έθνη,φυσικά με το ψέμα και την απάτη,και με ιδιάζον μίσος εναντίον του ελληνικού πολιτισμού και ορθολογισμού.
      Μέχρις εδώ.
      ΟΙ λογαριασμοί εκατοντάδων ετών στην τρισχιλιετή ανθρώπινη διαδρομή,παίρνει τέλος.....

      !!!!Και το όνομα αυτού Π Ο Υ Τ Ι Ν,με μάνα Ελληνίδα Πόντια και αδελφό μοναχό στο Αγ. ΄Ορος.
      Το τσιράκι Τσίπρας,και τα συν αυτώ, της Μέρκελ μετά την κατάρρευσή της εξαερώνονται....!!! κι αυτό σε πολύ σύντομο χρονικό διάστημα.
      Οι εξελίξεις είναι ραγδαίες,και το σπουδαιότερο, ότι ο λεγόμενος πολιτικός κόσμος της ταλαίπωρης ΠΑΤΡΙΔΑΣ μας περιθωριοποιείται ποικιλοτρόπως...και όχι μόνο.
      Η Ελλάδα,επί τέλους ολοκληρώνει την ανεξαρτησία της και την ελευθερία της απ΄την παλιγγενεσία του 1821 στην σημερινή εποχή,Τ Ω Ρ Α , ναι Τ Ω Ρ Α.
      Πιάσαν τόπο οι νουθεσίες και οι θυσίες του ΡΗΓΑ του ΚΟΡΑΗ του ΣΟΛΩΜΟΥ του ΚΟΛΟΚΟΤΡΟΝΗ, του πατριάρχη ΓΡΗΓΟΡΙΟΥ του Ε΄.και όλων των αγωνιστών μας.
      Οι κακούργοι αγγλοαμερικάνοι, Χατζαροεβραίοι ,φτάσαν στο ΜΗΔΕΝ...!!!

      Και μερικές λεπτομέριες,γιά τον Γκραίκο.
      Να μαθει να αγαπά τους ανθρώπους,και ειδικά τα παιδιά του,και να σέβεται τις μητέρες των παιδιών του κατ΄αρχάς και εν συνεχεία τις γυναίκες.
      Αυτό το συνονθύλευμα της ανερμάτιστης... απραξίας (ΤΟ ΑΡΑΛΙΚΙ)τελειώνει.
      Να σοβαρευτεί και να εκπαιδευτεί,για να ωριμάσει.
      Να σταματήσει να είναι ύπουλος και γελοίος και ν΄αλλάξει νοοτροπία!!!!
      Να πλησιάσει την ΘΕΪΚΗ ΔΥΝΑΜΗ,και να μειώσει την αλαζονεία και τον εγωισμό του,δηλαδή τον ΜΗΔΕΝΙΣΜΟ.
      Με λίγα λόγια να ξεφορτωθεί την χρωματιστή λεοντή, που του φόρεσαν τα αμερικανά,να σταματήσει τις αμερικανιές και να γίνει πάλι σεμνός και ουσιαστικός.
      Να΄ναι σίγουρος ότι θα νοιώσει την πνοή του Θ Ε Ο Υ δίπλα του.

      !!!!Εφόσον πιστεύουμε στον Παντοδύναμο ΕΛΠΙΖΟΥΜΕ !!! και φυσικά τα καταφέρνουμε.

      Διαγραφή
  16. Απο τότε που έκλεισαν οι στρατώνες στου Γουδή έπαψαν οι πολιτικοί της Ελλάδος να έχουν το φόβο των ευθυνών τους,όλα τα άλλα είναι μπούρδες και το γνωρίζουμε όλοι πολύ καλά αυτό,άσχετα αν δεν το παραδεχόμαστε ανοιχτά.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  17. Αγαπητοί, η Ελλάδα πάσχει γιατί τα παιδιά της τα τελευταία 50 χρόνια, χάσανε τον προσανατολισμό τών Πατέρων της. Η παιδεία έγινε αντίχριστη καί ανήθικη,οι πάλαι ποτέ αρετές της εγκράτειας τής σωφροσύνης τής αγνότητας καί της ανθρώπινης ενσυναισθησης, αντικαταστάθηκαν μέ τά σύμφωνα συμβίωσης, τά ελεύθερα ήθη, την νομιμοποίηση των εκτρώσεων, την πληθώρα των διαζυγίων, τον Οικουμενισμό ως καθόλα διαστρέβλωση τής αμωμήτου καί Αγιωτάτου ημών Πίστεως, την αγενητικότητα, καί τελευταία αντίχριστη Άθεη Κυβέρνηση επετράπη από Θεού νά έχει η Ορθόδοξη Ελλάδα.
    Εδώ είναι η ουσία των πραγμάτων. Χάσαμε τίς Άγιες αρετές καί φυγαδεύσαμε Τον Δικόν μας Χριστό, πού είναι η μόνη αληθινή πηγή της Ειρήνης της αγάπης της Ζωής και της ευημερίας. Εάν δεν μετανοήσουμε ως Έθνος καί νά πετάξουμε έξω από τά σύνορα τον δαιμονικό Οικουμενισμό, φοβάμαι ότι έρχεται η Καθολική Οργή Του Αγίου Θεού.
    Παροργίσαμε πολύ τον Χριστόν μας καί φοβάμαι ότι θα γευτούμε φοβερές καί τρομερές συνέπειες.
    Η γνώμη μου είναι ότι ζούμε τήν εποχή φθινόπωρο τού 1452. Τότε πού κάνανε τις μυστικές διεργασίες γιά την ψευδοένωση μέ τούς Παπικούς, αφού οι Βυζαντινοί θεώρησαν ορθή την άποψη ότι θά είχαν την βοήθεια των Λατίνων προκειμένου να απωθήσουν τούς Αγαρηνούς, οι οποίοι είχαν ξεκινήσει την πολιορκία τής Πόλης. Οι Αγαρηνοί είχαν ξεκινήσει την πολιορκία. 
    Η ψευδοένωση μέ τούς Λατίνους καί τό ψευδοσειλείτουργο στην Αγία Σοφία τά Χριστούγεννα τού 1452, ήταν η ενέργεια πού επέφερε την Οργή Τού Θεού στη Βασιλεύουσα καί είχαμε την φοβερή Θεομηνία τής Άλωσης τής Πόλης που μετά από 550 χρόνια παραμένει σκλαβωμένη. Βλέπετε Θεομηνία; 
    Σήμερα έχουμε την έναρξη της πολιορκίας των Αγαρηνών, μέ τον τρόπο των προσφύγων πού όλοι βλέπουμε, καί την επικείμενη "μεγάλη σύνοδο " στην Κρήτη αρχές Ιουνίου, μέ τις βασικές προπαρασκευαστικές εργασίες γιά την ενότητα της Κρατούσης Εκκλησίας μέ τούς Δυτικούς αιρετικούς. 
    Οι περαιτέρω ανωμαλίες που ζούμε στη δημόσια ζωή, η υπογραφή της ψευδοένωσης, η αντίχριστη κυβέρνηση, οι 420.000 εκτρώσεις ετησίως στην Ελλάδα και η γενική αποστασία, επιφέρουν την Οργή Τού Θεού. Οι Αγιορείτες μιλάνε γιά το προσεχές καλοκαίρι/ φθινόπωρο, ως η έναρξη γιά φοβερή παγκόσμια Θεομηνία. Το αίμα τών νεογνών λόγω των φονικών εκτρώσεων βοά στό Θεό. Μιλάμε γιά γενοκτονίες, και γιά όλα αυτά θά αποδοθεί δικαιοσύνη από Θεού. 
    Είναι προφητευμένα λόγω της αποστασίας μας, καί ο Θεός μας αγαπάει την Ορθοδοξία, καί δεν θέλει τα Ορθόδοξα τέκνα της νά γίνουν υποχείριο τού Οικουμενισμού.
     Μόνο μετάνοια καί επιστροφή στην Αγία Εκκλησία Τού Χριστού είναι η σωτηρία μας, ότι έγινε επί Νινευή. Δύναται ο Παντοδύναμος Θεός νά μας λυτρώσει μέ στρατιές Αγίων Αγγέλων καί νά μάς φέρει Χρηστή των Δογμάτων των Αξιών καί των ιδανικών στην Πατρίδα μας.
    Η Παναγία μας ας μας λυπηθεί καί ας μας σκεπάζει.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Υφίσταται μετριασμός των σχολίων.

- Παρακαλούμε στα σχόλια σας να χρησιμοποιείτε ένα όνομα ή ψευδώνυμο ( Σχόλια από Unknown θα διαγράφονται ).
- Παρακαλούμε να μη χρησιμοποιείτε κεφαλαία γράμματα στη σύνταξη των σχολίων σας.