10/3/16

Δεν τους έσωσε ούτε ο Καρανίκας στο Μαξίμου - Πρώτος στόχος της κυβέρνησης "να περάσει η διαχείριση του προσφυγικού στην Τουρκία"

Άνοιξαν τα σύνορα, κατέστρεψαν την Ελλάδα, έκαναν άνω κάτω την Ε.Ε., οδήγησαν στο θάνατο εκατοντάδες ανθρώπους, δημιούργησαν το δράμα και την ντροπή της Ειδομένης και τώρα περιμένουν να λύσει το πρόβλημα που δημιούργησαν οι ίδιοι με την πολιτική τους η... Τουρκία:
Μα η Τουρκία θα φροντίσει να το συντηρεί, για να συνεχίσει τον σχεδιασμένο εξισλαμισμό και δορυφοροποίηση της Ελλάδας και την απευθείας διαπραγμάτευση με την Ε.Ε., παρακάμπτοντας την δπεριθωριοποιημένη και δορυφοροποιημένη Ελλάδα και την αποδυναμωμένη ελέω Τσίπρα-Τασίας Κύπρο.
Τουλάχιστον δεν ρωτάτε τον Καρανίκα να σας διαφωτίσει επιτέλους με τις στρατηγικές του γνώσεις;
Τι στο καλό τον πήρατε στο Μαξίμου;

Διαβάζουμε από το Πρώτο Θέμα
Δραματική ομολογία του Μεγάρου Μαξίμου
Έκλεισαν τα σύνορα - Στον «αέρα» η συμφωνία με την Τουρκία
Ελένη Στεργίου
Τούσκ: συγχαρητήρια στις χώρες που έκλεισαν τα σύνορα στους μετανάστες!
Λίγες ώρες μετά τις δηλώσεις Τουσκ ανώτατες κυβερνητικές πηγές παραδέχονταν ότι το κλείσιμο των συνόρων είναι μια πραγματικότητα - Τώρα φοβούνται ότι μπορεί να μην υπάρξει συμφωνία για την επιστροφή προσφύγων - «Κεντρικός μας στόχος να περάσει η διαχείριση του προσφυγικού στην Τουρκία» έλεγε κυβερνητικός παράγων

Στην παραδοχή ότι στην πραγματικότητα τα σύνορα είναι κλειστά προσχώρησε με καθυστέρηση και το Μέγαρο Μαξίμου καθώς αυτό ανέφεραν κυβερνητικές πηγές στο περιθώριο της συνάντησης του Αλέξη Τσίπρα με το επικεφαλής του ΟΟΣΑ Άνχελ Γκουρία.

Εξακολουθούν, όμως, οι ίδιες πηγές να επιρρίπτουν τις ευθύνες για την κατάσταση αυτή στις μονομερείς ενέργειες και λένε ότι «ανεξάρτητα από το πώς θα εξελιχθεί η κατάσταση στην επόμενη σύνοδο εμείς θέλουμε αυτό να αποδοκιμαστεί όσο γίνεται και στο κείμενο συμπερασμάτων».

«Στα συμπεράσματα γίνεται αναφορά για τους μετανάστες. Όμως τα σύνορα ειναι κλειστά. Κεντρικός μας στόχος είναι να περάσει η διαχείριση του προσφυγικού στην Τουρκία. Εμείς λέμε ότι χρειάζεται ένας ανθρωπιστικός διάδρομος» συμπλήρωνε ο ίδιος κορυφαίος κυβερνητικών παράγων.

Στο Μαξίμου ανησυχούν για το ενδεχόμενο οι χώρες του Βίζενγκαρντ να μπλοκάρουν και τη συμφωνία για την Τουρκία για την επανεγκατάσταση προσφύγων. Έλεγαν, δε, οι κυβερνητικές πηγές ότι «αν ισχύσει η συμφωνία αυτή θα πρέπει να πάρουν και αυτές πρόσφυγες».

Επανερχόμενοι στις δηλώσεις Τουσκ το βράδυ της Τετάρτης ότι ο βαλκανικός δρόμος έχει κλείσει οι κυβερνητικοί κύκλοι ανέφεραν ότι προσπαθεί να σβήσει με μια γόμα  τη διαχωριστική γραμμή Βιζενγκραντ-προθύμων.

«Πρέπει να παρακολουθήσουμε με μεγάλη προσοχή αυτό που έκανε χθες ο Τουσκ. Το κάνει γιατί υπάρχει αδυναμία στην Ευρώπη να χαράξει κοινή γραμμή. Προσπαθεί να μην υπάρξει σύγκρουση των υπολοίπων χωρών με τις χώρες του Βίζενγκραντ» συμπλήρωναν για τη στάση του προέδρου του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου.

Για το ταξίδι του Αλέξη Τσίπρα στην Τουρκία οι κυβερνητικές πηγές υποστήριζαν ότι εντάσσεται στη «σύνθετη διπλωματική δραστηριότητα από την Ελλάδα για να φτάσουμε στο σημείο της συμφωνίας. Μεσα σε αυτο το πλαίσιο έγινε το ταξίδι στη Τουρκία. Αυτο που κάνουμε με την Τουρκία το κάνουμε εκπροσωπώντας την ΕΕ».

Οι ίδιες πηγές «πανηγηρίζαν» για τη συμφωνία σχετικά με την επιστροφή ανθρώπων που δεν έχουν δικαίωμα προστασίας υποστηρίζοντας ότι «είναι ένα από τα ζητήματα που επιτυχώς λύθηκαν». «Αυτό είναι καλό γιατί χτυπά την αξιοπιστία των διακινητών» συμπλήρωναν.

Από το Μαξίμου έδωσαν συνέχεια στην κόντρα με τον εκπρόσωπο της Νέας Δημοκρατίας Γιώργο Κουμουτσάκο για τον οποίο έλεγαν ότι «δεν ασκεί εθνική πολιτική». «Φαίνεται οτι δεν έχει πει κουβέντα για τις μονομερείς ενέργειες, ούτε έδωσε στήριξη στις θεσεις της κυβέρνησης και βγήκε να κεφαλοποιήσει χθες το μήνυμα του Τουσκ λέγοντας ότι η κυβέρνηση έχει συναινέσει στο κλείσιμο των συνόρων».

Όσον αφορά την αξιολόγηση οι κύκλοι του Μεγάρου Μαξίμου έλεγαν ότι «υπάρχει ένα καινούργιο στοιχείο ότι για πρώτη φορά οι εταίροι βάζουν χρονικό ορίζοντα στην ολοκλήρωση της διαπραγμάτευσης. Ξεκινά και η συζητηση για το χρέος».

4 σχόλια:

  1. Σας παρακαλώ, οταν βγάζετε αυτην σε φωτογραφία μπορείται να καλύπτεται το προσωπό της με κάτι? Βάλτε μια διαφήμιση.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Ποιο ανίκανη κυβέρνηση ούτε στην ιστορία που διδάχτηκα δεν άκουσα !!! ο Θεός να μας φυλάει !! Τους βλέπω και έχω την εντύπωση ότι παίζουν το παιχνίδι της Τουρκίας !

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Πήγε τώρα δηλαδή αυτή εδώ η...κυβέρνηση να αντιπαρατεθεί διπλωματικά και να σπρώξει το μπαλάκι του όλου προβλήματος στους πονηρούς γείτονες, τους απο αιώνες σπουδάσαντες την διπλωματία οι οποίοι μπορούν να καυχιούνται πως κατάφεραν εντός δεκαπέντε ημερών εν έτι 1945 να μεταπηδήσουν απο μια επίπλαστη "ουδετερότητα" στο στρατόπεδο των νικητών του Β' παγκοσμίου πολέμου και το κατάφεραν! Ε, λοιπόν τι να πεί κανείς μετά απο κάτι τέτοιο. Ας πούμε πως ήταν υπεραισιόδοξη πως θα τα κατάφερνε να σπρώξει το πρόβλημα στους Τούρκους, αυτό πρέπει να της το αναγνωρίσουμε πάντως...και μετά να γελάσουμε (δυστιχώς, τι άλλο να κάνουμε) με την αφέλεια της!

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Υφίσταται μετριασμός των σχολίων.

- Παρακαλούμε στα σχόλια σας να χρησιμοποιείτε ένα όνομα ή ψευδώνυμο ( Σχόλια από Unknown θα διαγράφονται ).
- Παρακαλούμε να μη χρησιμοποιείτε κεφαλαία γράμματα στη σύνταξη των σχολίων σας.