30/1/16

Αλβανία: Συνελήφθη ο ελληνικής καταγωγής πρώην υπουργός Εργασίας

ΣΠΥΡΟΣ ΞΕΡΑΣ

Αλβανία: Συνελήφθη ο ελληνικής καταγωγής πρώην υπουργός Εργασίας

Ο ελληνικής καταγωγής πρώην υπουργός Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων, Σπύρος Ξέρας, συνελήφθη από την αστυνομία του Αργυροκάστρου σήμερα το βράδυ. Όπως μεταδίδουν τα αλβανικά ΜΜΕ, σε βάρος του έχει εκδοθεί ένταλμα σύλληψης με την κατηγορία της «κατάχρησης εξουσίας».
Ο πρώην υπουργός στην κυβέρνηση Μπερίσα την περίοδο 2009-2013, εμπλέκεται σύμφωνα με τις αρχές, σε σκάνδαλο που αφορά ένα δημόσιο διαγωνισμό προϋπολογισμού 214 εκατομμυρίων ευρώ που αφορούσε ειδικές κοινωνικές ομάδες όπως οι Ρομά, άτομα με αναπηρία (τυφλοί) κλπ.
Επίσης, τρεις άλλοι πρώην αξιωματούχοι ανακρίνονται, ενώ άλλος ένας στενός συνεργάτης του κ. Ξέρα συνελήφθη νωρίτερα. Ο αριθμός των συλληφθέντων για την υπόθεση αυτή αναμένεται να αυξηθεί μετά από σχεδόν ένα χρόνο ερευνών της γενικής εισαγγελίας. Αστυνομικές πηγές αναφέρουν ότι ο πρώην υπουργός συνελήφθη μετά από μια εκδήλωση στο Αργυρόκαστρο, βρίσκεται στα κρατητήρια της πόλης αυτής και αναμένεται να μεταφερθεί στη Γενική Αστυνομική Διεύθυνση στα Τίρανα. Ο πρώην υπουργός είχε καταγγελθεί από τον διάδοχό του, Εριόν Βελιάι. Αρχικά ο κ. Ξέρα ήταν μέλος του κόμματος Ένωσης Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων (ΚΕΑΔ), αλλά πριν από τις βουλευτικές εκλογές του 2009, πέρασε στο Δημοκρατικό Κόμμα.
Ο Σπύρος Ξέρας είναι ελληνικής καταγωγής από το χωριό Δερβιτσάνη.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Υφίσταται μετριασμός των σχολίων.

- Παρακαλούμε στα σχόλια σας να χρησιμοποιείτε ένα όνομα ή ψευδώνυμο ( Σχόλια από Unknown θα διαγράφονται ).
- Παρακαλούμε να μη χρησιμοποιείτε κεφαλαία γράμματα στη σύνταξη των σχολίων σας.