3/12/15

Όσο πιο απαίσια δρα ο Ερντογάν, τόσο πιο ελκυστική είναι Τουρκία για την Ευρώπη

Plus Erdogan agit de manière ignoble, plus la Turquie est attrayante pour l’Europe 
Avic, Réseau International (Γαλλία)
Θέλω να καταλάβω γιατί η Ευρώπη συμπεριφέρεται όπως το κάνει, αλλά δεν μπορώ. Ή μάλλον, φοβάμαι να καταλάβω. Είναι σαν να ανακαλύψουμε σταδιακά ότι κάποιος που μας είναι αγαπητός είναι το χειρότερο κάθαρμα. Πριν να δεχτούμε το οφθαλμοφανές, αυτό-παίζουμε το θέατρο μας, αναζητώντας κάλπικες δικαιολογίες, ή κάποια εξωτερική επιρροή που μπορεί να μας καθησυχάσει.

Μέχρι πρόσφατα, η Ευρώπη προστατευόταν αναπαυτικά πίσω από τους μεγάλους ανθρωπιστικούς λόγους, αγωνιζομένη ενάντια στο κακό, απ’ όπου κι αν προέρχεται. 
Αυτούς τους λόγους, όλος ο κόσμος τους πίστευε, συμπεριλαμβανομένων και εκείνων που υπέστησαν τις συνέπειες, νομίζοντας ότι είναι απλώς παράπλευρες απώλειες της ιερής αναζήτησης του καλού.

Αλλά τον τελευταίο καιρό, με τη συσσώρευση των αποκαλύψεων, οι μάσκες πέφτουν η μια μετά την άλλη. Και η αλήθεια δεν είναι ωραία. Η Ευρώπη δεν είναι αυτό που ισχυρίζεται ότι είναι, και δεν ήταν ποτέ. Φαίνεται ότι συνεργάζεται με όλα τα αποβράσματα της γης. Έχει χρησιμοποιήσει όσα καθάρματα η γη μπορεί να φέρει, ή ήταν συνεργός τους, ή ακόμα ήταν η ίδια που δημιούργησε αυτά τα τέρατα. Οι μεγάλοι ανθρωπιστικοί λόγοι με το σπαθί που κραδαίνει ενάντια στο κακό, στρεφόταν εναντίον αυτών των πλασμάτων, μόνο όταν τα τελευταία ήθελα να ξαναγίνουν άνθρωποι και να εγκαταλείψουν το ρόλο που τους είχε ανατεθεί.

Όπως το βλέπουμε με τον Ερντογάν, όσο περισσότερο ένας δικτάτορας διατελεί  το ρόλο του ως δικτάτορα, τόσο πιο πολύ τον χαϊδεύουν και νανουρίζουν. Εάν, επιπλέον, συγκεντρώνει τα χαρακτηριστικά καρικατούρας του καλού μικρού τύραννου, γεγονός το οποίο έχει το πλεονέκτημα να μας κάνει να πιστέψουμε ότι είμαστε τυχεροί να μην έχουμε έναν τέτοιο στη πατρίδα μας, τότε γίνεται σχεδόν άθικτος. Μέσα σε λίγες ημέρες, χάρη στις γελοιότητες του Ερντογάν και της καταραμένης ψυχής του Νταβούτογλου, η Τουρκία έγινε σχεδόν ο σωτήρας της Ευρώπης.

‘Ήταν ήδη η περιστρεφόμενη πλατφόρμα της διακίνησης πετρελαίου της Μέσης Ανατολής, αλλά αυτό δεν είναι σοβαρό ατόπημα. Πριν από αυτό, ήταν ο άξονας της μετανάστευσης εκατοντάδων χιλιάδων υπηκόων από τη Μέση Ανατολή, κι αυτό το ξεχνάμε. 

Αύριο, μπορεί να γίνει το κομβικό σημείο (hub) της διακίνησης ναρκωτικών από το Αφγανιστάν, δεν θα ήταν πιο σοβαρό. Η Τουρκία έγινε όμορφη. 
Για αρχή, η Ευρώπη θα της δώσει χρήματα για να σταματήσει να της στείλει μετανάστες. Δεν είναι υπέροχο; 
Ο Αλ Καπόνε θα αισθανόταν πολύ μικρός... 
Στη συνέχεια, με όλες τις μικρότητες που έχει δείξει τα τελευταία χρόνια, έδειξε ότι ήταν άξια να ενταχθεί στην Ένωση. Ο φάκελος της θα ξανανοίξει και θα επανεξεταστεί πιο θετικά από ό, τι όταν αγωνιζόταν για τη δημιουργία ενός δημοκρατικού καθεστώτος με σεβασμό των ανθρωπίνων δικαιωμάτων, κάτι που κανείς δεν ξέρει τι να το κάνει.

Εν τω μεταξύ, στην Ευρώπη, ιδιαίτερα στη Γαλλία, οι Γάλλοι συμφιλιώνονται με τον Πρόεδρο τους και του κάνουν πάλι τα γλυκά μάτια. Για να τον ανταμείψουν που μπόρεσε και φορτώθηκε όλ’ αυτή την  υποκρισία, του χορηγήσαν βαθμολογία δημοτικότητας στο 50%. 

Μάλλον πριμοδότηση για τη σωστή διαχείριση του Μετώπου Αλ-Νούσρα;

Μετάφραση Κριστιάν Άκκυριά για τον Ινφογνώμων Πολιτικά.





6 σχόλια:

  1. I do understand very well. They are on his payroll....

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. ....The funds Turkey receives is the investment so Erdogan can produce more profits for the EU elite. Smuggling oil, arms, humans is a big business.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Μα ετσι ειναι, πως να μην τον αγαπουν αφου αυτος τους προμηθευει τον λατρεμενο τους πολυπολιτισμο, αυριο, μεθαυριο για να γινει η σκαντζα με την εκ Ρωσιας ενεργεια... Θελουν τον Τουρκο τους οι ανθρωποι . . .
    Αυτος αναλαμβανει τις βρωμοδουλειες. Ειναι δυνατον η πορνη Ευρωπη να μην εχει εναν αλητη παρανομο σπιτωμενο ; Δηλαδη οχι ακομα, τωρα του καθεται και του ταζει οτι θα τον σπιτωσει.
    Ετσι για να τον εχει στην καψουρα . . .

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Όταν γράφουμε Ευρώπη, εννοούμε τους Ναζί του Βερολίνου και το συνάφι των λοβοτομημένων ηγεσιών των κατεχομένων εδαφών.

    Υπό αυτή την έννοια δεν υπάρχει καμμία αντινομία στα καμώματα της "Ευρώπης".

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Κανείς δεν πίστεψε και δεν πιστεύει στους αγαθούς σκοπούς τής ΕΕ, εκτός κι αν είναι εντελώς βλάκας.

    Ερντογάν-ΙΚ: Συνεργασία σε διακίνηση ανθρώπων, ναρκωτικών και απάτες

    ΓΡΑΦΕΙΟ ΠΩΛΗΣΗΣ ΔΟΥΛΩΝ ΤΗΣ ISIS ΣΤΗΝ ΤΟΥΡΚΙΚΗ ΕΠΙΚΡΑΤΕΙΑ

    Σίγουρα, ούτε η ΕΕ, ούτε οι ΗΠΑ τα αγνοούν αυτά. Εντούτοις συνεχίζουν να στηρίζουν την Τουρκία, ή ό,τι άλλο παρεμφερές βρώμικο υπάρχει. Το άρθρο είναι πολύ σωστό.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Πολύ καλό τό ἄρθρο. Δεικνύει καί σχεδόν ἀποδεικνύει ὅτι:
    ΠΡΟΣΤΕΘΗΚΕ ΗΔΗ ΕΝΑ ΑΚΟΜΗ ΚΕΦΑΛΑΙΟ
    ΣΤΗΝ ΕΝΤΑΞΙΑΚΗ ΠΟΡΕΙΑ ΤΟΥΡΚΙΑΣ ΚΑΙ ΕΥΡΩΠΑΪΚΗΣ ΕΝΩΣΕΩΣ,
    ΠΟΥ ΑΝ ΑΝΟΙΞΗ, ΤΟΤΕ ΔΕΝ ΘΑ ΠΡΟΚΕΙΤΑΙ ΓΙΑ ΕΝΤΑΞΗ ΤΗΣ ΤΟΥΡΚΙΑΣ ΣΤΗΝ ΕΥΡΩΠΑΪΚΗ ΕΝΩΣΗ, ΑΛΛΑ ΓΙΑ
    ΕΝΤΑΞΗ ΤΗΣ ΕΥΡΩΠΑΪΚΗΣ ΕΝΩΣΕΩΣ ΣΤΗΝ ΤΟΥΡΚΙΑ!....
    ΣΤΟ ΧΕΡΙ ΜΑΣ ΕΙΝΑΙ ΑΚΟΜΑ, ΝΑ ΜΗΝ ΑΝΟΙΞΗ ΠΟΤΕ ΟΥΤΕ ΤΟ ΚΕΦΑΛΑΙΟ ΑΥΤΟ ΟΥΤΕ , ἄρα, ΚΑΝΕΝΑ ΑΛΛΟ ΚΕΦΑΛΑΙΟ.
    ΔΙΟΤΙ ΤΟ ΝΕΟ ΑΥΤΟ ΚΕΦΑΛΑΙΟ ΠΟΥ ΑΝΟΙΞΕ ΦΑΝΕΡΑ ΠΛΕΟΝ Ο ΕΡΝΤΟΓΚΑΝ
    ΣΤΗΝ ΣΥΝΔΕΣΗ ΤΟΥΡΚΙΑΣ ΚΑΙ ΕΥΡΩΠΑΪΚΗΣ ΕΝΩΣΕΩΣ, ΕΙΝΑΙ...
    ΤΟ ΚΕΦΑΛΑΙΟ ΤΟΥ ΟΡΓΑΝΩΜΕΝΟΥ ΕΓΚΛΗΜΑΤΟΣ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Υφίσταται μετριασμός των σχολίων.

- Παρακαλούμε στα σχόλια σας να χρησιμοποιείτε ένα όνομα ή ψευδώνυμο ( Σχόλια από Unknown θα διαγράφονται ).
- Παρακαλούμε να μη χρησιμοποιείτε κεφαλαία γράμματα στη σύνταξη των σχολίων σας.