26/11/15

Σάββας Καλεντερίδης: "Η Τουρκία δεν είναι κράτος, είναι παρακράτος με συνέπειες για όλους" (ηχητικό)

Το προκλητικό όσο και θερμό επεισόδιο κατάρριψης του Ρωσικού μαχητικού από την Τουρκία, αποδεικνύει με το πιο κατηγορηματικό τρόπο, πως το κράτος του Ερντογάν με την χρήση παρακρατικών μηχανισμών , έχει deal δισεκατομμυρίων δολαρίων με ανταρτικές ομάδες του ISIS, που όταν τα συμφέροντα τους πλήττονται, όπως οι βομβαρδισμοί πηγών πετρελαίου που ελέγχουν οι τζιχαντιστές, η Τουρκία με τους Τουρκουμάνους  ισλαμιστές που εξοπλίζει στη Βόρειο Συρία, δεν διστάζει να προκαλεί  ζητώντας και την κάλυψη του ΝΑΤΟ σε ιταμές ενέργειες της.
Αυτά είπε μεταξύ άλλων ο αναλυτής και εκδότης του Ινφογνώμων  Σάββας Καλεντερίδης  μιλώντας στο Ράδιο 9,84 και στο Γιώργο Σαχίνη.
Δεν απέκλεισε την νέα κρίση να την χρησιμοποιούν και οι ΗΠΑ , ώστε να πιέσουν την Γαλλία να μην προσεγγίσει τη Ρωσία στην υπόθεση αντιμετώπισης της τρομοκρατίας των Ισλαμιστών, ενώ όπως είπε η Ελλάδα και το πολιτικό της σύστημα θα πρέπει να προτάξουν το εθνικό συμφέρον και όχι το είναι αρεστοί στο έναν ή άλλο γεωπολιτικό παίκτη στη περιοχή.
Οι εξελίξεις είπε ο κ. Καλεντερίδης, μπορεί να αποδειχθούν στο μέλλον επιβαρυντικές και για το Αιγαίο . 

3 σχόλια:

  1. «Η Τουρκία δεν έδωσε καμία προειδοποίηση» - δήλωσε ο καταρριφθείς Ρώσος πιλότος του SU-24!!!

    Από την αεροπορική βάση Hmeymim, ο διασωθείς σμηναγός Konstantin Murakhtin (με γυρισμένη την
    πλάτη στο φακό και χωρίς να φαίνεται το πρόσωπό του) είπε στην ρωσική τηλεόραση ότι σε καμία
    περίπτωση δεν έχουν παραβιάσει τον τουρκικό εναέριο χώρο, όπως ισχυρίζεται η Τουρκία.

    Τόνισε ότι ήξερε «πολύ καλά» την περιοχή που πετούσαν και ότι δεν μπήκαν σε τουρκικό εναέριο χώρο ούτε για ένα δευτερόλεπτο.

    Πρόσθεσε ότι ήθελε να γυρίσει πίσω στο καθήκον του, μένοντας δλδ στην αεροπορική βάση, επειδή...
    «κάποιος πρέπει να πληρώσει» για το θάνατο του άλλου πιλότου, δλδ του αντισμήναρχου Oleg Peshkov.

    Πηγή: BBC News

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Εδώ και περίπου 90 χρόνια, η Τουρκία σφάζει, κοροϊδεύει, τρομοκρατεί (όπου την παίρνει), παραβιάζει διεθνείς νόμους και κανόνες, ή τούς εφαρμόζει κατά το δοκούν και όπου την συμφέρει, είναι όντως ένα κράτος προβληματικό, αλλά πάντα τής "βγαίνει". Τουλάχιστον μέχρι σήμερα. Οι πάντες είναι στο πλευρό της, η Τουρκία είναι μεγάλος παίκτης στην διεθνή πολιτική σκακιέρα, κατάφερε να ξεπεράσει τις οικονομικές της δυσχέρειες και σήμερα είναι στους G20. Μέχρι πότε, άραγε;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. "όπως είπε η Ελλάδα και το πολιτικό της σύστημα θα πρέπει να προτάξουν το εθνικό συμφέρον και όχι το είναι αρεστοί στο έναν ή άλλο γεωπολιτικό παίκτη στη περιοχή.
    Οι εξελίξεις είπε ο κ. Καλεντερίδης, μπορεί να αποδειχθούν στο μέλλον επιβαρυντικές και για το Αιγαίο"


    Η διαφορά και βασική:

    Όλοι έχουν μικρότερη ή μεγαλύτερη ιστορία. Οι Τούρκοι δεν έχουν ιστορία αλλά ποινικό μητρώο.

    Η Τουρκία υπάρχει σήμερα επειδή εμείς οι Έλληνες σε κρίσιμη φάση της ιστορίας μας, όταν είχαμε την μεγάλη ευκαιρία να απαλλάξουμε τους λαούς της περιοχής από το Ισλαμοφασιστικό γουρούνι, κάναμε λάθος κινήσεις εξαιτίας της διχόνοιας μας.

    Οι πιλότοι της ΠΑ ποιους αναχαιτίζουν ΣΗΜΕΡΑ στο Αιγαίο? Αυτούς! Τα Ισλαμοφασιστικά γουρούνια! Το κάθε λεπτό του ευρώ ακόμα και στο μπουκαλάκι νερό ισοδυναμεί με φόρο που ενισχύει τον προϋπολογισμό του Τουρκικού υπουργείου άμυνας. Πύραυλος που μπορεί να καταρρίψει δικό μας πιλότο και σφαίρα που μπορεί να σκοτώσει δικό μας στρατιώτη..
    Αμφισβητούν με τις πράξεις τους τη Συνθήκη της Λωζάνης,υπονομεύουν στη Θράκη, παραβιάζουν τα σύνορα στο Αιγαίο, το 74 το Ισλαμοφασιστικό γουρούνι πάτησε τη μισή Κύπρο

    Εμείς μετά απ' όλα αυτά επισκεπτόμαστε την Τουρκία και τους αφήνουμε χρήματα για να δούμε αρχαιολογικούς χώρους και τα χωριά των προπαππούδων μας .

    Αντί να κάνουμε μόνο ένα ταξίδι:

    Ημερήσια εκδρομή στην Κωνσταντινούπολη για την Αγιά Σοφιά. Με Ελληνικά μπουκαλάκια νερού και ξηρά τροφή μέσα στα σακίδια

    Ούτε μπουκαλάκι νερό από την Τουρκία!

    Η πολιτική σκέψη ενός λαού φαίνεται από τις πιο απλές πράξεις. Έχουμε λοιπόν τις ηγεσίες που μας αξίζουν.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Υφίσταται μετριασμός των σχολίων.

- Παρακαλούμε στα σχόλια σας να χρησιμοποιείτε ένα όνομα ή ψευδώνυμο ( Σχόλια από Unknown θα διαγράφονται ).
- Παρακαλούμε να μη χρησιμοποιείτε κεφαλαία γράμματα στη σύνταξη των σχολίων σας.