7/11/15

Αν "χαθεί" η γενοκτονία, είναι σαν να χάνουμ εθνικό έδαφος

Διαβάστε όλο το ιστορικό του σχεδίου ακύρωσης των νόμων της γενοκτονίας στην Ελλάδα
Του Σάββα Καλεντερίδη
Το 2014, που συμπληρώνονταν εκατό χρόνια από την τέλεση της γενοκτονίας των Αρμενίων, σύμφωνα με πληροφορίες που έχουμε από πηγές μας στις Βρυξέλλες και αλλού, το τουρκικό κράτος ξόδεψε το ποσόν των πέντε δισεκατομμυρίων δολαρίων, για να εξουδετερώσει τις προσπάθειες των ανά των κόσμο αρμενικών κοινοτήτων, για τη διεθνοποίηση και την αναγνώριση της γενοκτονίας που υπέστησαν οι Αρμένιοι από τους Νεότουρκους και τους κεμαλικούς.
Κατά τον ίδιο τρόπο, το τουρκικό κράτος ξοδεύει κατ’ έτος πολλά δισεκατομμύρια δολάρια επί δεκαετίες για να εξουδετερώνει όλες τις ενέργειες που κινούνται στην κατεύθυνση της διεθνοποίησης της γενοκτονίας, ενώ χρηματοδοτεί γενναία έδρες τουρκικών σπουδών ανά των κόσμον, για να περνούν οι τουρκικές θέσεις στον ακαδημαϊκό κόσμο και δι’ αυτού στα πολιτικά συστήματα της κάθε χώρας.
Χαρακτηριστικά αναφέρεται ότι το 2012, όταν ήταν στην επικαιρότητα το θέμα της ποινικοποίησης της άρνησης της γενοκτονίας των Αρμενίων στη Γαλλία, εγκαταστάθηκαν στο Παρίσι οι πρόεδροι της Ένωσης Τούρκων Βιομηχάνων και διαφόρων εμπορικών επιμελητηρίων μεγαλουπόλεων της Τουρκίας, και μοιράζοντας εκατοντάδες εκατομμύρια, επηρέασαν ολόκληρο το πολιτικό σύστημα της Γαλλίας και κατάφεραν τελικά να μην εγκριθεί ο νόμος, παρότι είχε ψηφιστεί από τη βουλή και από τη γερουσία. Τότε το τουρκικό βαθύ κράτος είχε κινητοποιήσει εκατοντάδες συλλόγους από την Ευρώπη, που χρηματοδοτούνται και ελέγχονται από τη ΜΙΤ και την πανίσχυρη Διεύθυνση Θρησκευτικών Υποθέσεων, οι οποίοι με τη σειρά τους κινητοποίησαν περίπου σαράντα χιλιάδες μέλη τους και Γκρίζους Λύκους από όλες τις χώρες της Ευρώπης, οι οποίο εγκαταστάθηκαν στο Παρίσι για αρκετές μέρες και άσκησαν πίεση στην γαλλική κυβέρνηση και το κοινοβούλιο, πετυχαίνοντας τελικά το στόχο τους.
Όποιος έστω και εκ του μακρόθεν παρακολουθεί το συγκεκριμένο ζήτημα, γνωρίζει ότι η αποτροπή της αναγνώρισης της γενοκτονίας των χριστιανικών πληθυσμών της Ανατολίας, ήτοι των Αρμενίων, των Ελλήνων και των Ασυρίων, από τη διεθνή κοινότητα, αποτελεί μόνιμο και πρωταρχικό στόχο του τουρκικού υπουργείου εξωτερικών και της διπλωματίας της Άγκυρας.
Απόδειξη τούτου είναι οι έντονες και σκληρές αντιδράσεις του τουρκικού κράτους σε περιπτώσεις που κάποιες χώρες αναγνωρίζουν την γενοκτονία των Αρμενίων, αλλά και των Ελλήνων. Τις περισσότερες φορές, αν όχι όλες, οι τουρκικές κυβερνήσεις ανακαλούν τους πρέσβεις τους από τις χώρες που αναγνωρίζουν τη γενοκτονία, ενώ εφαρμόζουν ακόμα και εμπάργκο, πλήττοντας οικονομικά τις χώρες αυτές και δείχνοντας στις υποψήφιες προς αναγνώρισης της γενοκτονίας χώρες ποια είναι τα αντίποινα που τους περιμένουν.
Τέλος, δεν υπάρχει δημοσιογράφος, αρθρογράφος, πολιτικός και διπλωμάτης στην Ελλάδα, που δεν γνωρίζει τις προσπάθειες, τους εκβιασμούς και τα διαβήματα που έκανε και συνεχίζει να κάνει η Τουρκία στις ελληνικές κυβερνήσεις, για να ακυρώσει στην πράξη τους νόμους που ψηφίστηκαν το 1994 και το 1997, με τους οποίους αναγνωρίστηκαν η 19η Μαΐου και η 14η Σεπτεμβρίου, ως ημέρες μνήμης της γενοκτονίας των Ελλήνων του Πόντου και της Μικράς Ασίας.
Προτελευταία απόπειρα ακύρωσης στην πράξη των ως άνω νόμων, ήταν τα αλεπάλληλλα διαβήματα που έκαναν οι Τούρκοι στις ελληνικές κυβερνήσεις, όταν οι υπουργοί δικαιοσύνης, Καστανίδης, Ρουπακιώτης και Αθανασίου, θέλησαν να φέρουν προς ψήφιση το λεγόμενο αντιρατσιστικό νομοσχέδιο. Η πιεστική απαίτηση των Τούρκων να μην συμπεριληφθεί σ’ αυτό η ποινικοποίηση των γενοκτονιών που ψηφίστηκαν από το ελληνικό κοινοβούλιο, έκαναν το νομοσχέδιο στην κυριολεξία… λάστιχο.
Η τελευταία περιπέτεια ήταν πέρισυ το καλοκαίρι, όταν το νομοσχέδιο πηγαινοήλθε τρεις τέσσερις φορές, ακριβώς για τους λόγους που προαναφέρθηκαν.
Μάλιστα, σε ένα πήγαινε έλα, βουλευτής κόμματος της Ελληνικής Βουλής, το Μάιο του 2013, ενημέρωσε προσωπικά τον Τούρκο πρέσβη ότι στο προσχέδιο συμπεριλαμβανόταν η ποινικοποίηση της γενοκτονίας των Ελλήνων και των Αρμενίων και του ζητούσε να παρέμβει στην ελληνική κυβέρνηση για να το αποτρέψει. Λίγες μέρες μετά η κ. Ρεπούση έστειλε το περιβόητο μήνυμα μέσω του ηλεκτρονικού ταχυδρομίου στους συντρόφους του ΣΥΡΙΖΑ, ενημερώνοντάς τους για τον κίνδυνο να περάσει αυτή η «προβληματική διάταξη» όπως χαρακτήριζε την συμπερίληψη της ποινικοποίησης της γενοκτονίας των Ελλήνων στο υπό ψήφιση νομοσχέδιο, ζητώντας από τον καθένα να κάνει ό,τι περνάει από το χέρι του, για να αποτραπεί κάτι τέτοιο.
Τελικά, τον Άυγουστο του 2014, η κυβέρνηση Σαμαρά είχε υποκύψει στις έσωθεν και έξωθεν πιέσεις και έφθασε στο σημείο να καταθέσει το νομοσχέδιο, κατά πώς το ήθελε ο Τούρκος πρέσβης, η κ. Ρεπούση και οι συντροφοί της στο ΣΥΡΙΖΑ, ανάμεσα στους οποίους, όπως αποδείχτηκε, και ο κ. Φίλης.
Τότε χρειάστηκε η καθοριστική παρέμβαση των 37 βουλευτών της Νέας Δημοκρατίας, οι οποίοι, με πρωτοβουλία του Σάββα Αναστασιάδη, απείλησαν την κυβέρνηση με πτώση, αν δεν συμπεριληφθούν οι γενοκτονίες που ψηφίστηκαν από τη Βουλή των Ελλήνων.
Τότε, λίγες μέρες μετά, ο κ. Φίλης έγραψε το κατάπτυστο και υβριστικό άρθρο στην Αυγή, με το οποίο κατηγορούσε τους 37 βουλευτές της Νέας Δημοκρατίας για την πατριωτική τους πράξη.
Φέτος, πολύ απλά, ολοκληρώνει το έργο του ο κ. Φίλης, με την ανοχή του Τσίπρα, του ΣΥΡΙΖΑ και δυστυχώς των ΑΝΕΛ.
Κλείνοντας να σημειώσουμε το εξής. Ο κ. Φίλης προκάλεσε τεράστια εθνική ζημιά. Αν συνεχίσει να είναι στην κυβέρνηση η ζημιά θα μεγαλώνει μέρα με τη μέρακαι θα οδηγηθούμε στην ακύρωση όχι μόνο του ρατσιστικού, αλλά και των νόμων με τους οποίες αναγνωρίστηκαν οι γενοκτονίες. Αυτός είναι ο στόχος.
Και αν γίνει αυτό, είναι σαν να χάνουμε εθνικό έδαφος. Τόσο απλά.

Δημοσιεύεται στην εφημερίδα "δημοκρατία"

15 σχόλια:

  1. Όχι δεν είναι το ίδιο! Είναι κατά πολύ χειρότερο! Όταν χάνεις πολιτισμό τον χάνεις για πάντα, είναι μονόδρομος δεν έχει επιστροφή! Τα εδάφη είναι εκεί, ο πολιτισμός όμως τελειώνει γιατί είναι ιδέες, ιδέες μεγαλύτερης αξίας από το έδαφος, ιδέες που χωρίς αυτές το έδαφος δεν έχει σημασία! Οι ιδέες όμως έχουν και ένα άλλο χαρακτηριστικό δεν μπορεί να στις πάρει κανείς είναι δικές σου και αν τις χασεις σημαίνει ότι τις εγκατέλειψε οικειοθελώς , αν χάσουμε τη γενοκτονία θα έχουνε πάρει εμείς απόφαση να ατιμασουμε τους νεκρούς μας θα έχουμε πάρει εμείς απόφαση να απωλεσουμε την ταυτότητα μας και άρα την ελευθερία μας! Δυστυχώς οι ιδέες δεν είναι απομονωμένες βρίσκονται μέσα σε λογικές!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Ότι και να γίνει από εδώ και στο εξής, ο Πόντος έχει μέλλον. Ο Σύριζα, η ΝΔ και η Τουρκία έχουν μόνο παρελθόν.
    Είναι λάθος η ΝΔ και η ΧΑ να μπαίνουν μπροστά στην κόντρα. Υπερκομματικές προσωπικότητες πρέπει να βάλουν τον Φίλη στη θέση του.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Η γενοκτονία ηδη "χάθηκε". Στον αιώνα τον άπαντα , οι Τούρκοι θα μπορούν να επιχειρηματολογούν πως "το 2015 , ο Υπουργός Παιδείας της Ελλάδος αρνήθηκε τον όρο γενοκτονία".

    Αλλα ένας λαός που αντιδρά απέναντι στους ΠΡΟΔΟΤΕΣ μόνο με...οργισμένα κλίκ στο πληκτρολόγιο , είναι άξιος της μοίρας του.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Συμφωνω απολυτα με τον ΣΤΕΛΙΟ!!!!!!!!!Μπροστα απο τον υπολογιστη δεν γινεται τιποτα!!!

      Διαγραφή
  4. το θαψατε το λαικο πανηγυρι με τον Κουμουτσακο? Συμφωνω οτι υπαρχουν τεραστια θεματα οπως οι Φίλιες Κερκοπορτες που ορθως αναδυκνειετε..αλλα χρειαζεται και λιγο αλατοπιπερο η ζωη..δωστε λιγο Κουμουτσακο αν θελετε κ.Σαββα

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Θεσσαλονίκη, Πλατεία Αριστοτέλους στις 9 Νοεμβρίου το απόγευμα, 4 μ.μ.: Στέλνουμε μήνυμα στους αρνητές της Γενοκτονίας των Ποντίων.

    Να είμαστε όλοι εκεί.

    Το ζητάνε οι ψυχές αυτών που σφαγιάστηκαν άδικα από του Τούρκους και που το αίμα τους δεν έχει στεγνώσει ακόμη (ΔΕΝ είμαι Πόντιος αλλά θα σας περιμένω να σας δω εκεί)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Σε βάθος χρόνου δεν θα χαθεί η υπόθεση. Πολύ ευκολότερο είναι να χαθεί ο Φίλης, ο Σύριζα και η ΝΔ, όπως ακριβώς χάθηκε το ΠΑΣΟΚ του Γιωργάκη.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Λυπάμαι, αλλά όσοι υποβαθμίζουν ένα ζήτημα υψίστης εθνικής σημασίας σε μικροκομματική αντιπαράθεση δεν προσφέρουν καλές υπηρεσίες στην Πατρίδα. Και αυτό ισχύει για ΚΑΘΕ πλευρά....

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Το ζήτημα της Γενοκτονίας των Αδελφών μας Ελλήνων του Πόντου είναι απλά Εθνικό Θέμα όπως το περιγράφει λιτά και κατανοητά ο αγαπητός Σάββας.
    Τα Εθνικά θέματα κατρακύλησαν πολύ χαμηλά στην ατζέντα ΟΛΩΝ ΤΩΝ ΜΕΤΑΠΟΛΙΤΕΥΤΙΚΩΝ κυβερνήσεων σε μια προσπάθεια άμβλυνσης των παθών που είχαν δημιουργηθεί κατά την επταετία ’67 –’74.
    Δυστυχώς ποτέ μας δεν αντιληφθήκαμε ως Έθνος ότι τα θέματα αυτά έπρεπε να είναι πάντα ψηλά στην πολιτική μας ατζέντα λόγω της γεωστρατηγικής μας θέσης ,αποτέλεσαν δε πεδίο κομματικών αντιπαραθέσεων για πολλά χρόνια με μεγαλύτερη ευθύνη αυτή των αριστερογεννών αντιλήψεων που είναι εξ ορισμού Διεθνιστικές.
    Κάποιοι εκ των σχολιαστών προτρέπουν σε ΜΗ κομματικοποίηση του Εθνικού θέματος της Γενοκτονίας. Μα φίλτατοι είναι ΜΟΝΟ πολιτικό θέμα. Η διαχείριση των Εθνικών θεμάτων μας είναι κατ’ εξοχήν πολιτικό θέμα άσκησης εξωτερικής πολιτικής στην οποία αφού δεν ομονοούμε – καταλυτικό στοιχείο της ελληνικής κουλτούρας – πρέπει να επιλέξουμε παράταξη ή έστω κόμμα που την υπηρετεί καλύτερα.
    Αν κανένα ΔΕΝ το πράττει στο βαθμό που θα θέλαμε ας αναζητήσουμε τη λύση , αλλά αυτή είναι μια άλλη συζήτηση.
    Τέλος και για να μην κουράζω, η σημερινή κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ και δυστυχώς και ΑΝΕΛ ακολουθεί πιστά τις ιδεολογικές της γραμμές. Αυτές είναι και όφειλαν οι ψηφοφόροι της να μην ψηφίσουν με αποκλειστικό γνώμονα την «τσέπη τους και μόνο» αλλά με λίγο μεγαλύτερη βάσανο σε ΟΛΑ τα θέματα με ΠΡΩΤΑ τα Εθνικά.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Συμφωνώ απόλυτα με τον κο Χρηστίδη...Πρώτα πρέπει να μας ενδιαφέρουν τα εθνικά θέματα γιατί από αυτά εξαρτάται και το ατομικό μας συμφέρον.. Αλλά τι να περιμένεις δυστυχώς από μία γενιά που έχει μεγαλώσει ιδεοληπτικά και χωρίς εθνική συνείδηση... Ανέκαθεν βέβαια η εξωτερική πολιτική της Ελλάδας και όχι μόνο, λόγω της γεωστρατηγικής της θέσης και όχι πάλι μόνο ήταν υπό τον έλεγχο του ξένου παράγοντα...πόσο μάλλον τώρα!!

      Διαγραφή
  9. Θα πρέπει να αναζητηθεί η ροή του χρήματος που καταλήγει σε προδότες και προδοτικές ενέργειες...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. Λίγο απί Φίλη, με ολίγην από Γιούνκερ και στρώθηκε το τραπέζι...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. ταχα οτι τσακωνονται οι της γενοκτονιας με τους καθαρσης , οποτε στα αζητητα η κριση.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Υφίσταται μετριασμός των σχολίων.

- Παρακαλούμε στα σχόλια σας να χρησιμοποιείτε ένα όνομα ή ψευδώνυμο ( Σχόλια από Unknown θα διαγράφονται ).
- Παρακαλούμε να μη χρησιμοποιείτε κεφαλαία γράμματα στη σύνταξη των σχολίων σας.