31/10/15

Ο Υπουργός Εσωτερικών της Αλβανίας Αρχινονός Διακίνησης Ναρκωτικών

Γράφει ο Χρήστος Βαλκάνιος
Η μεγάλη ιταλική ε/φ Corriere della Sera, σύμφωνα με μερίδα του αλβανικού Τύπου, δημοσίευσε άρθρο-αφιέρωμα στον πρώην αξιωματικό της Αλβανικής Αστυνομίας  Dritan Zagani,  ο οποίος  πριν από μήνες ασκούσε τα καθήκοντα του επικεφαλής του Τμήματος Δίωξης Ναρκωτικών στην Περιφέρεια Φιέρι. Ο Ζαγκάνι, ο οποίος σήμερα, σύμφωνα με την ιταλική ε/φ, βρίσκεται την Ελβετία, κατηγορήθηκε από τις αλβανικές Αρχές για «κατάχρηση εξουσίας» και το Δικαστήριο του επέβαλε το ποινή της «κατ΄ οίκον κράτησης».
Τον Αύγουστο ο Ζαγκάνι απέδρασε από  την Αλβανία, ισχυριζόμενος ότι κινδύνευε η ζωή του. Σε συνέντευξη που παραχώρησε υποστηρίζει ότι κατά την άσκηση των καθηκόντων του, ανακάλυψε ότι ισχυρό κύκλωμα διακίνησης ναρκωτικών προς Ιταλία είχε διασυνδέσεις με ανθρώπους της κυβέρνησης, αφήνοντας να εννοηθεί ότι πρόκειται για τον υπουργό εσωτερικών Σαιμίρ Ταχίρι.

Όπως ισχυρίζεται ο Ζαγκάνι, σήμερα πληρωμένοι Αλβανοί δολοφόνοι τον ψάχνουν για να τον σκοτώσουν, γι΄ αυτό κρύβεται στην Ελβετία. Πριν από μερικές ημέρες, οι αλβανικές Αρχές κήρυξαν το Ζαγκάνι καταζητούμενο διεθνώς, μέσω της Ιντερπόλ.
Το άρθρο  της ιταλικής ε/φ, προκάλεσε αίσθηση με αποτέλεσμα το Αλβανικό ΔΚ και ο πρόεδρος του Λουλζίμ Μπάσα να  κατηγορήσει τον υπουργό Εσωτερικών Σαιμίρ Ταχίρι ως  αρχινονό διακίνησης ναρκωτικών.
Δυστυχώς για την Αλβανία, θεωρούμε ότι ακόμα η εξουσία ασκείται από αρχινονούς της διαφθοράς, που βλάπτουν τόσο την αξιοπιστία της στο εξωτερικό, όσο και την πρόοδο των απαιτουμένων μεταρρυθμίσεων στο εσωτερικό. Με ένα τέτοιο γείτονα δυστυχώς η Ελλάδα δεν μπορεί να διαπραγματεύεται σοβαρά ούτε να στηρίζει την ευρωπαϊκή του προοπτική. Ο Αλβανικός λαός αν πραγματικά θέλει να ζήσει σε μια καλύτερη κοινωνία και να μην αναγκάζεται να μεταναστεύει σε άλλες χώρες, θα πρέπει να ανατρέψει το συντομότερο αυτή την διεφθαρμένη κυβέρνηση, που πουλάει εθνικισμό για να ρίχνει στάχτη στα μάτια του κόσμου και έτσι να διατηρεί τα κεκτημένα της.
Χρήστος Καλογερόπουλος – Βαλκάνιος
Στρατηγικός Αναλυτής
Εξειδικευμένος σε Θέματα Διεθνούς Ασφάλειας στη ΝΑ Μεσόγειο

1 σχόλιο:

  1. οι αλβανικές Αρχές κήρυξαν το Ζαγκάνι καταζητούμενο διεθνώς, μέσω της Ιντερπόλ,επειδη η ιδια αλβανικη κυβ. ειναι μαζι στο κολπο με τον ταχιρι. Η αλβανια ειναι Καρτέλ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Υφίσταται μετριασμός των σχολίων.

- Παρακαλούμε στα σχόλια σας να χρησιμοποιείτε ένα όνομα ή ψευδώνυμο ( Σχόλια από Unknown θα διαγράφονται ).
- Παρακαλούμε να μη χρησιμοποιείτε κεφαλαία γράμματα στη σύνταξη των σχολίων σας.