30/10/15

Γερμανία: Έως και 16 δισ. το κόστος φιλοξενίας των προσφύγων το 2016 - Τι εκτιμά η Ένωση Πόλεων

REUTERS/MICHAELA REHLE
Κέντρο υποδοχής προσφύγων στη Γερμανία.
Έως και 16 δισ. ευρώ αναμένεται να αγγίξει το κόστος φιλοξενίας των προσφύγων στη Γερμανία για τον επόμενο χρόνο, σύμφωνα με εκτιμήσεις της Ένωσης Πόλεων Γερμανίας. 
Ανάλογα με τον τελικό αριθμό των προσφύγων που θα φθάσουν στη χώρα, το κόστος των δήμων και των κοινοτήτων για την περίθαλψη και την φροντίδα τους αναμένεται να κυμανθεί από 7 έως και 16 δισ. ευρώ.
Η Ένωση Πόλεων εκτιμά ότι ο αριθμός των προσφύγων ενδεχομένως να αγγίξει και τα 1,2 εκατ. Η ομοσπονδιακή κυβέρνηση έχει δεσμευτεί για τη χορήγηση μηνιαίας βοήθειας στους δήμους, ύψους 670 ευρώ ανά πρόσφυγα.
Ωστόσο, οι τοπικές κοινότητες ανεβάζουν τις χρηματικές ανάγκες στα 1.000 ευρώ ανά πρόσφυγα, λόγω και του κόστους υποδοχής και φροντίδας, κατά τη διαδικασία αίτησης χορήγησης ασύλου.
Πηγή: ΑΜΠΕ

1 σχόλιο:

  1. Τρομερά πράγματα ειπώθηκαν χθες από τον υπουργό εξωτερικών ενώ ο αντίστοιχος της Γερμανίας σφυριζε αδιάφορος. 1 εκατομμύριο νόμιμοι και άλλο ένα παράνομοι μετανάστες στην Ελλάδα! Ερωτήματα εγείρονται και κανένα δεν του τέθηκε. Υπάρχει σχέδιο διαχείρισης της κατάστασης και αν ναι ποιο ειναι αυτό; Είναι τυχαίο ότι οι πύλες της Τουρκίας άνοιξαν με το που εκλέχθηκε Σύριζα στην κυβέρνηση; Τι ρόλο έπαιξε ή Χριστοδουλοπουλου τόσο στο άνοιγμα των πυλών της Τουρκίας όσο και στη νομοθεσία περί ιθαγένειας, ή οποία δίνει πολιτικά δικαιώματα σε ανθρώπους που δεν ει Έλληνες; Γιατί σε ένα τόσο νευραλγικό πλέον υπουργείο όπως το παιδείας ανέλαβε ένας ανθελληνας αντίστοιχος της πρώην υπουργού που ήθελε να γραφτεί στην ιστορία έστω και με μαύρα γράμματα; Πως ή ελληνική κυβέρνηση θα διασφαλίσει ότι ή Ελλάδα θα παραμείνει πολιτεία Ελλήνων; Που είναι το συμβούλιο της επικρατείας; Είναι υπερβολικά επικίνδυνοι και δεν ξέρω αν τα προβλήματα που δημιουργούν ή δεν μπορούν να αντιμετωπίσουν είναι αναστρεψιμα. Επίσης, έχουν σκεφτεί ότι με κέντρα υποδοχής 50 χιλιάδων ανθρώπων μπορεί να δημιουργούν τις κατάλληλες προϋποθέσεις εισβολής σε νησιά του Αιγαίου;

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Υφίσταται μετριασμός των σχολίων.

- Παρακαλούμε στα σχόλια σας να χρησιμοποιείτε ένα όνομα ή ψευδώνυμο ( Σχόλια από Unknown θα διαγράφονται ).
- Παρακαλούμε να μη χρησιμοποιείτε κεφαλαία γράμματα στη σύνταξη των σχολίων σας.