7/9/15

Μετανάστες ναι, αλλά χαμογελαστοί, καλοντυμένοι και αισιόδοξοι, βγάζουν selfie στη Λέσβο.

Εχουν μόλις αποβιβαστεί στη Λέσβο και δεν μοιάζουν με πρόσφυγες, αλλά σαν μια ομάδα φίλων που κάνουν απλώς τις διακοπές τους.

Είναι καλοντυμένοι, ευτυχισμένοι και δείχνουν αισιόδοξοι αυτοί οι νεαροί Σύροι που έχοντας αποβιβαστεί στη Λέσβο ποζάρουν για μια selfie. Ενας από τους νεαρούς, μάλιστα, κρατάει ένα selfie stick, ένα ειδικό μπαστούνι για selfies, για να πιάσει καλύτερα τη στιγμή της άφιξης στη Λέσβο, ένα από τα ελληνικά νησιά όπου κάνουν απόβαση δεκάδες χιλιάδες μετανάστες και πρόσφυγες τους τελευταίους μήνες.


Οι νεαροί κάνουν μάλιστα και το σήμα της νίκης και μοιάζουν χαρούμενοι που μπόρεσαν να πατήσουν σε ελληνικό έδαφος μετά απο μια αγωνιώδη διάβαση με βάρκα. Στη συνέχεια θα συναντήσουν τους χιλιάδες πρόσφυγες που βρίσκονται στο νησί περιμένοντας να καταγραφούν πριν πάρουν λεωφορεία, πλοία και τρένα που θα τους οδηγήσουν στην Ευρώπη.

Ωστόσο, πίσω από αυτή την ξέγνοιαστη εικόνα κρύβεται μια ιδιαίτερα άσχημη κατάσταση στο νησί, όπου σημειώνονται σοβαρά επεισόδια με την Ελληνική Αστυνομία, αφού η μετάβαση με πλοία στον Πειραιά έχει διακοπεί. Ο δήμαρχος Λέσβου κάνει απεγνωσμένες εκλήσεις στην ελληνική πολιτεία και παρομοιάζει την κατάσταση σαν μια βόμβα έτοιμη να εκραγεί.

Στην παρακάτω φωτό, ο 18χρονος Alvand, από το Κομπάνι της Συρίας, παίρνει μια selfie με τους φίλους του περπατώντας σε ράγες σιδηροδρομικού σταθμού. Η Υπατη Αρμοστεία του ΟΗΕ για τους μετανάστες αναφέρει ότι στην Ελλάδα θα φθάσουν 124.000 πρόσφυγες και μετανάστες το 2015.

Πηγή: Express.co


Κέρδος online   7/9/2015 15:12

Λάθρο και το I-pad 700€;


4 σχόλια:

  1. "Καθόμαστε στις θέσεις μας. Είμαστε Έλληνες φορολογούμενοι πολίτες έχουμε πληρώσει το εισιτήριό μας, το ελληνικό κράτος ,και βάσει του συντάγματος, οφείλει να μας εξασφαλίσει ένα άνετο και ασφαλές ταξίδι. Α, πρίν να συνεχίσουμε θα πρέπει οπωσδήποτε να παρακαλέσουμε τις ακτοπλοϊκές εταιρείες να γεμίσουν με πρίζες κάθε πλευρά και σημείο των καραβιών διότι τα πανάκριβα κινητά και οι πανάκριβες tablets and ipads των εξαθλιωμένων μεταναστών δεν φορτίζονται γρήγορα με αποτέλεσμα να καθυστερούν οι selfies και οι επικοινωνίες με τους απείρους συνδέσμους που τους περιμένουν τόσο οργανωμένα σε τόσα μέρη της Ελλάδος"

    Απόσπασμα από την ανοικτή επιστολή τού κ. Βασιλείου Μακρυπούλια. Ναι, τα λαθροselfie δεν πέρασαν απαρατήρητα.

    Μάλλον απαρατήρητο πέρασε το ότι στην Μυτιλήνη, δυστυχής λαθρο.., εεε πρόσφυγας μαχαίρωσε γυναίκα για να την κλέψει, ή ότι κάποιοι άλλοι άρπαξαν από κατάστημα μπαλτάδες,μαχαίρια χατζάρες (για ποιους άραγε;).

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. ΠΕΡΙ ΜΕΤΑΝΑΣΤΕΥΤΙΚΩΝ ΚΑΙ ΠΡΟΣΦΥΓΙΚΩΝ ΡΟΩΝ. Η ΑΠΛΗ ΛΥΣΙΣ

    1. ΟΡΙΣΕΤΕ ΜΙΑ ΚΑΙ ΜΟΝΑΔΙΚΗ "ΠΥΛΗ" ΕΙΣΟΔΟΥ ΠΡΟΣ ΤΗΝ ΧΩΡΑ. (ΥΠΟΤΙΘΕΤΑΙ ΠΩΣ ΑΥΤΗ ΕΙΝΑΙ ΣΥΜΒΑΤΙΚΗ ΥΠΟΧΡΕΩΣΗ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ ΤΗΣ ΣΤΟΝ ΟΗΕ). ΠΛΗΡΗΣ ΠΕΡΙΦΡΟΥΡΗΣΗ ΜΕ ΠΛΗΡΕΙΣ ΚΑΝΟΝΕΣ ΕΜΠΛΟΚΗΣ ΓΙΑ ΟΛΑ ΤΑ ΑΛΛΑ ΣΗΜΕΙΑ ΕΙΣΟΔΟΥ ΣΤΗΝ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΕΠΙΚΡΑΤΕΙΑ ΜΕ ΕΥΘΥΝΗ ΤΩΝ Ε.Δ.

    2. ΕΓΚΑΤΑΣΤΗΣΤΕ ΜΙΑ ΜΕΙΚΤΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΠΑΡΑΛΑΒΗΣ ΑΙΤΗΜΑΤΩΝ ΑΣΥΛΟΥ, ΑΠΟΤΕΛΟΥΜΕΝΗ ΑΠΟ ΕΝΑΝ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟ ΚΑΘΕ ΧΩΡΑΣ ΤΗΣ ΕΥΡΩΠΑΙΚΗΣ ΕΝΩΣΗΣ ή ΑΚΟΜΗ ΚΑΛΥΤΕΡΑ ΑΠΟ ΚΑΘΕ ΕΥΡΩΠΑΙΚΗ ΧΩΡΑ. (ΟΧΙ ΜΟΝΟΝ ΑΠΟ ΤΗΝ Ε.Ε)

    3. ΟΛΟΙ ΟΙ ΑΦΙΧΘΕΝΤΕΣ ΘΑ ΠΡΟΩΘΟΥΝΤΑΙ ΣΕ 3 ΚΛΕΙΣΤΑ (ΦΡΟΥΡΟΥΜΕΝΑ ΥΠ'ΕΥΘΥΝΗ ΤΟΥ ΕΛΛΗΝΙΚΟΥ ΚΡΑΤΟΥΣ) ΚΕΝΤΡΑ ΥΠΟΔΟΧΗΣ. Η ΧΩΡΗΤΙΚΟΤΗΤΑ-ΔΥΝΑΜΙΚΟΤΗΤΑ ΑΥΤΩΝ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΣΥΖΗΤΗΘΕΙ ΜΕΤΑΞΥ ΤΩΝ ΧΩΡΩΝ ΠΟΥ ΘΑ ΤΑ ΧΡΗΜΑΤΟΔΟΤΟΥΝ. ΣΤΟ ΠΡΩΤΟ ΚΕΝΤΡΟ ΟΛΟΙ ΟΙ ΑΡΡΕΝΕΣ ΚΑΙ ΟΙ ΕΦΗΒΟΙ ΠΟΥ ΔΕΝ ΣΥΝΟΔΕΥΟΝΤΑΙ ΑΠΟ ΓΥΝΑΙΚΑ-ΠΑΙΔΙ(Α). ΣΤΟ ΔΕΥΤΕΡΟ ΟΛΕΣ ΟΙ ΓΥΝΑΙΚΕΣ ΚΑΙ ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ, ΣΤΟ ΤΡΙΤΟ ΟΛΑ ΤΑ ΖΕΥΓΑΡΙΑ ΜΕ ΠΑΙΔΙΑ. ΤΗΝ ΕΣΩΤΕΡΙΚΗ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑ, ΟΡΓΑΝΩΣΗ ΚΑΙ ΧΡΗΜΑΤΟΔΟΤΗΣΗ ΑΥΤΩΝ ΤΩΝ ΚΕΝΤΡΩΝ ΘΑ ΤΗΝ ΑΝΑΛΛΑΒΟΥΝ ΟΙ ΣΥΜΜΕΤΕΧΟΥΣΕΣ ΕΥΡΩΠΑΙΚΕΣ ΧΩΡΕΣ.

    ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΟΣΟΙ ΘΕΛΕΤΕ ΤΗΝ ΣΥΝΕΧΕΙΑ ΕΔΩ: http://isxys.blogspot.com/2015/09/blog-post_49.html

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. "ΠΛΗΡΗΣ ΠΕΡΙΦΡΟΥΡΗΣΗ ΜΕ ΠΛΗΡΕΙΣ ΚΑΝΟΝΕΣ ΕΜΠΛΟΚΗΣ ΓΙΑ ΟΛΑ ΤΑ ΑΛΛΑ ΣΗΜΕΙΑ ΕΙΣΟΔΟΥ ΣΤΗΝ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΕΠΙΚΡΑΤΕΙΑ ΜΕ ΕΥΘΥΝΗ ΤΩΝ Ε.Δ"

    25 χρόνια δεν το κάναμε, τώρα θα γίνει; Άλλωστε, τα ελληνικά θαλάσσια σύνορα, με τις χιλιάδες νησιά. νησίδες και βραχονησίδες, δεν μπορεί να περιφρουρηθούν πλήρως και μάλιστα όταν δεν κινούνται τα λιμενικά σκάφη, ελλείψει καυσίμων. Ας μην γινόμαστε αιθεροβάμονες.

    Τα υπόλοιπα προϋποθέτουν την σύμφωνο γνώμη των υπολοίπων εμπλεκομένων.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Οι Σύριοι έχουν λεφτά και τα αφήνουν με αγορές στα νησιά. Οι άνθρωποι είναι πρόσφυγες δεν είναι οικονομικοί μετανάστες. Στην πατρίδα τους ήταν νοικοκυραίοι πριν τον πόλεμο. Ακριβά κινητά κλπ είναι συνηθισμένο να βλέπεις από Σύριους εδώ στην Σάμο......

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Υφίσταται μετριασμός των σχολίων.

- Παρακαλούμε στα σχόλια σας να χρησιμοποιείτε ένα όνομα ή ψευδώνυμο ( Σχόλια από Unknown θα διαγράφονται ).
- Παρακαλούμε να μη χρησιμοποιείτε κεφαλαία γράμματα στη σύνταξη των σχολίων σας.