28/9/15

Φουντώνει η μάχη για την αρχηγία της ΝΔ

Κορυφώνεται η μάχη για την ηγεσία της Ν.Δ. με το βλέμμα στραμμένο στον Βαγγέλη Μεϊμαράκη ο οποίος αναμένεται να ανοίξει σήμερα τα χαρτιά του. Η προθεσμία υποβολής υποψηφιοτήτων λήγει την Παρασκευή ωστόσο το τοπίο θα ξεκαθαρίσει πολύ νωρίτερα εφόσον ο πρόεδρος του κόμματος θέσει τελικά υποψηφιότητα.

Έκπληξη αποτέλεσε ο περιφερειάρχης Κεντρικής Μακεδονίας Απόστολος Τζιτζικώστας που ανακοίνωσε το Σάββατο το βράδυ μέσω διαδικτύου την πρόθεσή του να διεκδικήσει την ηγεσία της Ν.Δ. και είναι ο δεύτερος υποψήφιος μετά τον Κυριάκο Μητσοτάκη.

Παρά το γεγονός ότι υπάρχει ασυμβίβαστο και δεν μπορεί να είναι βουλευτής μέχρι το 2019, ο 37χρονος περιφερειάρχης πιθανότατα αύριο θα μεταβεί στην Αθήνα προκειμένου να καταθέσει και επίσημα την υποψηφιότητά του για την αρχηγία του κόμματος και φυσικά τη λίστα με τις απαραίτητες 50 υπογραφές.

Ο κ. Τζιτζικώστας είχε συνάντηση με τον Κώστα Καραμανλή, κατά τη διάρκεια της οποίας ο πρώην Πρωθυπουργός φέρεται να ανέδειξε ως στοιχείο προβληματισμού και αντικίνητρο το κώλυμα εκλογιμότητας που έχουν οι περιφερειάρχες.

Με υποψηφίους τους κ. Μεϊμαράκη, Απ. Τζιτζικώστα και Κυρ. Μητσοτάκη, δεν αποκλείεται ο τέταρτος διεκδικητής θα είναι πιθανότατα, ο κ. Μάκης Βορίδης. Λιγότερες, πιθανότητες έχει το ενδεχόμενο, αντί του κ. Βορίδη, τη «δεξιά πλατφόρμα» στην εκλογική κούρσα να εκφράσει ο κ. Άδωνις Γεωργιάδης.

Ο ευρωβουλευτής Μανώλης Κεφαλογιάννης έχει ξεκαθαρίσει ότι στην περίπτωση που θέσει υποψηφιότητα ο κ. Μεϊμαράκης τότε ο ίδιος δεν πρόκειται να διεκδικήσει την ηγεσία της Ν.Δ. ενώ ερωτηματικό υπάρχει για τη στάση που θα κρατήσει ο Νίκος Δένδιας, ο οποίος φέρεται να ενδιαφέρεται για την ηγεσία του κόμματος, η Ολγα Κεφαλογιάννη, ο Βασίλης Κικίλιας.

Την ίδια στιγμή, γαλάζια στελέχη δεν αποκλείουν το ενδεχόμενο να υπάρξει κίνηση αιφνιδιασμού από τον περιφερειάρχη Στερεάς Ελλάδας, Κώστα Μπακογιάννη.

 http://www.sofokleousin.gr/archives/257445.html

1 σχόλιο:

  1. Εάν οι εκλογές γίνουν από επικαιροποιημένους καταλόγους μελών του κόμματος και της νεολαίας (χωρίς εγγραφές της τελευταίας στιγμής), τότε η υποψηφιότητα του Τζιτζικώστα θα επικρατήσει και μάλιστα από τον πρώτο γύρο.

    Αν το εκλεκτορικό σώμα είναι οι γνωστοί διορισμένοι του ΚΑΠΗ, τότε θα βγεί ο υπερήλιξ και ελλιπής Μειμαράκης.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Υφίσταται μετριασμός των σχολίων.

- Παρακαλούμε στα σχόλια σας να χρησιμοποιείτε ένα όνομα ή ψευδώνυμο ( Σχόλια από Unknown θα διαγράφονται ).
- Παρακαλούμε να μη χρησιμοποιείτε κεφαλαία γράμματα στη σύνταξη των σχολίων σας.