27/9/15

Ο κολοσσός που εγκαταλείπει την Ελλάδα

Κακά τα μαντάτα που θα έλθουν από την Σεούλ αφού οι κορεάτες της Samsung φαίνεται πως προστίθενται στη μακριά λίστα των επιχειρήσεων που εγκαταλείπουν την Ελλάδα.
Όχι πως θα σταματήσουν να πωλούν εδώ ηλεκτρονικά προϊόντα και δη τα όμορφά τους κινητά  ή λευκές συσκευές αλλά το εδώ γραφείο πρακτικά συρρικνώνεται μέχρι παρεξηγήσεως.
Ήδη έχουν φύγει περί τους είκοσι ανθρώπους και αναμένεται ο αριθμός των απολύσεων να αυξηθεί καθώς η εταιρεία φέρεται να απασχολεί περί τα 150 άτομα. Η Ελλάδα περνά διοικητικά στην Ιταλία, λέγεται από πολύ αξιόπιστες πηγές της στήλης, που καυτηριάζουν το γεγονός πως  “ανέκαθεν οι νοτιοκορεάτες έλεγαν πολλά και έκαναν λίγα”... Γεγονός είναι δε πως ως αγορά η Κορέα έχει κερδίσει πολλά από τους έλληνες που ναυπηγούν εκεί καράβια σε ναυπηγεία όπως της «ομόσταυλης»  της Samsung της Samsung Heavy Industries.

Για την ακρίβεια εάν εξαιρέσει κανείς κάτι κέντρα logistics στην Ελλάδα και μια μονάδα καινοτομίας στην Πάτρα., λεφτά δεν έχουν φέρει. Έχουν πάντως πάρει και με το παραπάνω από πωλήσεις και θα συνεχίσουν να παίρνουν από προϊόντα όπως τα κινητά τηλέφωνα .  Η εταιρεία ΔΕΝ ισχυρίζεται πως τα capital controls, η ύφεση και η ευρύτερη πολιτικοοικονομική αβεβαιότητα είναι που την έσπρωξαν στην πόρτα. «Πρόκειται για ενοποίηση ευρωπαϊκών θυγατρικών» ομολογεί  στη στήλη με την εύσχημη αυτή διατύπωση στέλεχος σε επαφή με την εταιρεία. «Δημιουργούμε  μεγαλύτερες επιχειρηματικές μονάδες», λέει.  Και για αυτό κάνουν άλλωστε και τις απολύσεις. IPhone και ξερό ψωμί τους χρειάζεται….
ΠΗΓΗ: ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΠΑΡΑΠΟΛΙΤΙΚΑ 

7 σχόλια:

  1. Τώρα και οι ΝοτιοΚορεάτες μας φταίνε...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. ετσι είναι ο λατρεμένος σε πολλούς καπιταλισμός, όπου βλέπει πως δεν υπάρχει χρήμα φεύγει!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ενώ αν ήταν κομμουνισμός, η Samsung θα ήταν κρατική και το κράτος θα έλεγε: "Η Ελλάδα είναι χρεοκοπημένη κι επιβάλλει φόρους επί φόρων. Θα μείνομε εκεί να πληρώνομε, διότι στο κάτω-κάτω τούς το χρωστούμε. Αυτοί ήλθαν το '50-52 και πολέμησαν για μάς!".

      Έτσι κάπως το εννοείς;

      Διαγραφή
  3. Με την οικονομια να καταρρέει,την ύφεση να συνεχίζει για έκτο χρόνο (η πρόβλεψη είναι για 4% για το 2015) και τις μεταρρυθμίσεις να περιλαμβάνουν μεγαλύτερη φορολογία θα μπορούσε να πράξει διαφορετικά;

    το μνημόνιο είναι ευλογία:
    https://www.youtube.com/watch?v=DlD-1eg8W-o

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. ΤΟ ΧΡΗΜΑ ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΠΑΤΡΙΔΑ ΕΧΕΙ ΚΕΡΔΗ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Υφίσταται μετριασμός των σχολίων.

- Παρακαλούμε στα σχόλια σας να χρησιμοποιείτε ένα όνομα ή ψευδώνυμο ( Σχόλια από Unknown θα διαγράφονται ).
- Παρακαλούμε να μη χρησιμοποιείτε κεφαλαία γράμματα στη σύνταξη των σχολίων σας.