29/9/15

Χαρά και ικανοποίηση στα Σκόπια από την αμερικανική αγνόηση της ελληνικής ένστασης


Η συντριπτική πλειοψηφία των σκοπιανών μέσων ενημέρωσης αναφέρεται στην ‘ήττα’ της Ελλάδας στο αμερικανικό συνέδριο, που έγινε στο περιθώριο της συζήτησης των Ηνωμένων Εθνών, αφού αγνοήθηκε ή ένστασή της,  για την πρόσκληση των Σκοπίων ως «Δημοκρατία της Μακεδονίας».
«Οι Ηνωμένες Πολιτείες για άλλη μια φορά έχουν εξοργίσει την Ελλάδα (που προφανώς την  θεωρούν του …χεριού τους - αν μη τι άλλο) που κατά τη διάσκεψη με θέμα τον βίαιο εξτρεμισμό από το ISIS- που έγινε στο περιθώριο της Συνέλευσης των Ηνωμένων Εθνών, προσκάλεσαν τα Σκόπια ως «Δημοκρατία της Μακεδονίας», ενώ γνωρίζουν την αντίθεση  πάνω από είκοσι χρόνια της Ελλάδας, στο συνταγματικό της όνομα».
Οι Ηνωμένες Πολιτείες απέρριψαν για άλλη μια φορά το ελληνικό αίτημα τα Σκόπια να συμμετάσχουν με την αναφορά που είναι αναγνωρισμένη από  τον ΟΗΕ, δηλαδή  ως ‘FYROM’.
Η γεωπολιτική στρατηγική των Αμερικανών έθαψε κυριολεκτικά κάθε ένσταση της Ελλάδας και βαπτίζουν για άλλη μια φορά τους Σλάβους ως ’Μακεδόνες’.
Στο συνέδριο αυτό που έγινε στη Νέα Υόρκη, υπό την προεδρία του Μπαράκ Ομπάμα, συμμετείχε ο υπουργός εξωτερικών του νοτιοσλαβικού κράτους Νίκολα Ποπόσκι  ως εκπρόσωπος της ‘Μακεδονίας’.
Ο Έλληνας υπουργός Εξωτερικών Νίκος Κοτζιάς, δεν παρέστη, ενώ σημειώνεται ότι κατά τη συνάντηση του Τσίπρα με τον Γκρούεφσκι δεν έγινε καμία νύξη για το θέμα αυτό.

               

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Υφίσταται μετριασμός των σχολίων.

- Παρακαλούμε στα σχόλια σας να χρησιμοποιείτε ένα όνομα ή ψευδώνυμο ( Σχόλια από Unknown θα διαγράφονται ).
- Παρακαλούμε να μη χρησιμοποιείτε κεφαλαία γράμματα στη σύνταξη των σχολίων σας.