30/9/15

Για κινδύνους στη δημιουργία «ζώνης ασφαλείας» στη βόρεια Συρία προειδοποιεί η Μέρκελ

REUTERS/PHILIPPE WOJAZER
Σε ομιλία της προς τους βουλευτές του κόμματος της στο Βερολίνο η κ. Μέρκελ εξέφρασε την ανησυχία της σχετικά με τους κινδύνους που ελλοχεύει η απόπειρα δημιουργίας μιας τέτοιας ουδέτερης ζώνης (φωτ. αρχείου).
Η δημιουργία μιας «ζώνης ασφαλείας» για τους πρόσφυγες στην βόρεια Συρία θα θέσει σε κίνδυνο την ίδια τους τη ζωή, προειδοποίησε την Τρίτη η καγκελάριος της Γερμανίας Άγκελα Μέρκελ, λαμβάνοντας αποστάσεις από την τουρκική πρόταση. 
Σημειώνεται ότι η κυβέρνηση της Γαλλίας είχε δηλώσει τη Δευτέρα ότι θα συζητήσει με τους εταίρους της στις ερχόμενες μέρες την πρόταση της Τουρκίας και των μελών της συριακής αντιπολίτευσης για την πιθανή δημιουργία μιας ζώνης απαγόρευσης των πτήσεων στη βόρεια Συρία.
Σε ομιλία της προς τους βουλευτές του κόμματος της στο Βερολίνο η κ. Μέρκελ εξέφρασε την ανησυχία της σχετικά με τους κινδύνους που ελλοχεύει η απόπειρα δημιουργίας μιας τέτοιας ουδέτερης ζώνης.
«Αν δεν είμαστε ικανοί να εγγυηθούμε ασφάλεια, τότε μια κατάσταση μπορεί να προκύψει που μπορεί να είναι χειρότερη από αυτής της Σρεμπρένιτσα», δήλωσε η κ. Μέρκελ, σύμφωνα με πολλούς παρισταμένους στη συνάντηση, κάνοντας αναφορά στην σφαγή περίπου 8.000 μουσουλμάνων ανδρών και αγοριών το 1995.
Έχει διατυπωθεί η ανησυχία ότι το Ισλαμικό Κράτος μπορεί να συντρίψει μια τέτοια ζώνη ασφαλείας.
Πηγές: ΑΜΠΕ, Reuters, Ναυτεμπορική

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Υφίσταται μετριασμός των σχολίων.

- Παρακαλούμε στα σχόλια σας να χρησιμοποιείτε ένα όνομα ή ψευδώνυμο ( Σχόλια από Unknown θα διαγράφονται ).
- Παρακαλούμε να μη χρησιμοποιείτε κεφαλαία γράμματα στη σύνταξη των σχολίων σας.