30/9/15

Βίντεο από τους βομβαρδισμούς στη Συρία έδωσε η Μόσχα

Βίντεο από τους βομβαρδισμούς στη Συρία έδωσε η Μόσχα
Μόσχα
Οκτώ στόχους του ισλαμικού κράτους στη Συρία υποστηρίζει ότι έπληξε το ρωσικό υπουργείο Άμυνας και έδωσε στη δημοσιότητα βίντεο από τα αεροπορικά πλήγματα.
«Σήμερα η ρωσική αεροπορία έπληξε με ακρίβεια 8 στόχους των τρομοκρατών του ISIS στη Συρία. Συνολικά έγιναν 20 έξοδοι», ανέφερε ο έκπροσωπος του υπουργείου Ιγκόρ Κονάσνεκοφ.

Σύμφωνα με τον εκπρόσωπο επλήγησαν δεξαμενές καυσίμων και αποθήκες πυρομαχικών καθώς και στρατιωτικός εξοπλισμός. Όπως υποστήριξε ο Ρώσος αξιωματούχος καταστράφηκαν ολοσχερώς τα κέντρα συντονισμού του Ισλαμικού Κράτους σε ορεινή περιοχή.

Το ρωσικό υπουργείο Αμυνας διαβεβαίωσε ότι όλες οι επιχειρήσεις έγιναν μετά από εναέρια αναγνώριση και προσεκτική επεξεργασία των πληροφοριών που παρείχε ο συριακός στρατός.

Τόνισε επίσης ότι τα ρωσικά μαχητικά δεν έπληξαν άμαχους και απέφυγαν τις κατοικημένες περιοχές.







Οι στρατιωτικές επιχειρήσεις της Ρωσίας στη Συρία είναι προσωρινές και θα συνεχιστούν για όσο διάστημα ο συριακός στρατός πραγματοποιεί επιθέσεις εναντίον θέσεων εξτρεμιστικών οργανώσεων στην χώρα, δήλωσε ο εκπρόσωπος του Κρεμλίνου Ντμίτρι Πεσκόφ.

Παράλληλα διευκρίνισε πως η αεροπορική εκστρατεία ενάντια στο Ισλαμικό Κράτος στην Συρία δεν θα επεκταθεί στο Ιράκ και πως τα ρωσικά αεροσκάφη δεν χρησιμοποιούν τον εναέριο χώρο του Ιράκ για να εξαπολύσουν επιθέσεις εντός της Συρίας. Επισήμανε επίσης πως η κυβέρνηση του Ιράκ δεν έχει ζητήσει από την Μόσχα να πραγματοποιήσει αεροπορικές επιθέσεις ενάντια στους τζιχαντιστές σε ιρακινό έδαφος.

Από την έδρα των Ηνωμένων Εθνών στην Νέα Υόρκη, ο ιρακινός υπουργός Εξωτερικών Ιμπραήμ Τζααφάρι δήλωσε στους δημοσιογράφους ότι οι ρωσικές αεροπορικές επιδρομές θα αποδυναμώσουν επίσης το Ισλαμικό Κράτος στο Ιράκ.

Από την πλευρά του, ο επικεφαλής της υποστηριζόμενης από τη Δύση συριακής αντιπολίτευσης Χαλέντ Χόγια, υποστήριξε ότι οι ρωσικές αεροπορικές επιδρομές στη συριακή επικράτεια σκότωσαν τουλάχιστον 36 αμάχους και στόχευσαν περιοχές που δεν ελέγχονται από το Ισλαμικό Κράτος και το Μέτωπο αλ-Νόσρα. «Οι περιοχές που στοχοθετήθηκαν στους σημερινούς βομβαρδισμούς της ρωσικής πολεμικής αεροπορίας στη Χομς ήταν οι περιοχές εκείνες που πολέμησαν εναντίον του Ισλαμικού Κράτους και το νίκησαν πριν από ένα χρόνο» υπογράμμισε.

ΗΠΑ, Γαλλία και Βρετανία υποστήριξαν ότι οι ρωσικές αεροπορικές επιδρομές έχουν στόχο κυρίως να προσφέρουν υποστήριξη στην κυβέρνηση του Μπασάρ αλ-Άσαντ παρά να πολεμήσουν το Ισλαμικό Κράτος.

http://news.in.gr/world/article/?aid=1500029577

4 σχόλια:

  1. Φαινεται οτι ο ρώσος θα ακολουθήσει την δυτική οδό ως προς την ενημέρωση ,δλδη την εικόνα ως μέσον πολιτικής..Βίντεο απο κάθε έξοδο.
    Η πρωτη αποτίμηση δειχνει οτι ο ρώσος έδρασε πολυ γρήγορα ,κινήθηκε ανάμεσα στα δυτικά κενά με έξυπνο τροπο,αφαιρώντας το βασικό πλεονέκτημα που ΚΑΤ εξοχήν ανήκε στη Δύση ,της ανθρώπινης ευαισθησίας απέναντι στη βία.Φαινεται να αποκομίζει τα περιςςοτερα οφέλη ,μεταξυ των οποίων και την προσέγγιση στον άξονα της κυβέρνησης του Ιράκ ,δημιουργώντας ετσι μια ισχυρότατη συμμαχία με ακομη μεγαλύτερα κέρδη στο απώτερο μελλον.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Δε θα έλεγε κανείς ότι έδρασε γρήγορα ! Αντίθετα άργησε επικινδύνως ! Η μόνη γρήγορη δράση Πούτιν ήταν η Κριμαία.Εκεί έδρασε αστραπιαία.Στην περίπτωση της Συρίας ουσιαστικά άφησε να πέσει ο Άσσαντ και επενέβη μετά από χρόνια για να σώσει μία μισοκατεστραμμένη Συρία.Ξεδοντιασμένη και ακίνδυνη πλέον για το Ισραήλ.Ίσως η τελευταία συνάντηση του με τον Νετανιάχου να του εξασφάλισε το πράσινο φως του Ισραήλ.Το μόνο θετικό σχόλιο του Πούτιν που πρέπει να κρατήσουμε είναι ότι η Ρωσία θα αποτελέσει την προστάτιδα όλων των ορθοδόξων χριστιανών απανταχού της Γης.Πλέον έχει η ρωμιοσύνη πυρηνικά όπλα !

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Κόψε κάτι (περί ρωμηοσύνων ορθοδόξων και πυρηνικών). Σιγά μη ρίξει πυρηνικά η Μόσχα άμα η Κύπρος υπογράψει κανένα σχέδιο τύπου Ανάν ή ξαφνικά εμείς γίνουμε και με τη βούλα τούρκικη νομαρχία.

      Διαγραφή
  3. Κατά δήλωση του το τελευταίο.Βασικό στρατηγικό πλεονέκτημα της δεύτερης υπερδυνάμεως Συρίας του Αραβικού κόσμου ήταν το χημικό της οπλοστάσιο και η τεχνογνωσία περί αυτού τα οποία κατεστράφησαν.Θυμίζω και το χειρουργικό χτύπημα στο κέντρο ερευνών στη Δαμασκό από το Ισραήλ.Κάθε μικρή χωρά επειδή έχει χάσει το τραίνο της ηλεκτρονικής και ηλεκτρομαγνητικής έρευνας που κατέχουν οι μεγάλες δυνάμεις μπορεί μόνο με πυρηνικά και χημικά όπλα να διατηρεί μία κάποια αξιοπρέπεια που είναι σχετικώς εύκολο αν υπάρξει θέληση να αναπτυχθούν.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Υφίσταται μετριασμός των σχολίων.

- Παρακαλούμε στα σχόλια σας να χρησιμοποιείτε ένα όνομα ή ψευδώνυμο ( Σχόλια από Unknown θα διαγράφονται ).
- Παρακαλούμε να μη χρησιμοποιείτε κεφαλαία γράμματα στη σύνταξη των σχολίων σας.