27/9/15

Οι ΗΠΑ το παραδέχθηκαν: Εκπαίδευσαν Σύρους αντάρτες και αυτοί έδωσαν όπλα σε παρακλάδι της Αλ Κάιντα

ΑΝΑΘΕΩΡΟΥΝ ΤΗ ΣΤΑΣΗ ΤΟΥΣ
Την παραδοχή ότι ουσιαστικά εξοπλισμός των ΗΠΑ κατέληξε σε παρακλάδι της Αλ Κάιντα έκανε αξιωματούχος των ΗΠΑ.
Εκπρόσωπος του στρατού παραδέχθηκε ότι Σύροι αντάρτες, οι οποίοι εκπαιδεύτηκαν από τις ΗΠΑ, παρέδωσαν ένα μέρος του εξοπλισμού τους στο Μέτωπο αλ Νόσρα, το παρακλάδι της αλ Κάιντα στη Συρία, με αντάλλαγμα την ασφαλή διέλευση.  
Συγκεκριμένα, οι αντάρτες παρέδωσαν έξι φορτηγάκια και πυρομαχικά, περίπου το ένα τέταρτο του εξοπλισμού που τους είχε δοθεί, σε έναν μεσολαβητή του Μετώπου αλ Νόσρα στις 21-22 Σεπτεμβρίου με αντάλλαγμα την ασφαλή τους διέλευση, ανέφερε σε ανακοίνωσή του ο συνταγματάρχης Πάτρικ Ράιντερ εκπρόσωπος της Κεντρικής Διοίκησης των ΗΠΑ αρμόδιας για τη Μέση Ανατολή. «Αν είναι ακριβής η πληροφορία ότι μέλη των Νέων Συριακών Δυνάμεων παρέδωσαν εξοπλισμό στο Μέτωπο αλ Νόσρα είναι πολύ ανησυχητική και παραβιάζει τους κανονισμούς του συριακού προγράμματος εκπαίδευσης και εξοπλισμού», παραδέχθηκε ο ίδιος. Οι πληροφορίες αυτές αποτελούν ένα ακόμη ανησυχητικό δείγμα για την αποτυχία της προσπάθειας εκπαίδευσης Σύρων ανταρτών για να πολεμήσουν εναντίον του Ισλαμικού Κράτος στη Συρία.
Την προηγούμενη εβδομάδα, υψηλόβαθμος αξιωματικός του αμερικανικού στρατού είχε επισημάνει στο Κογκρέσο ότι πολύ λίγοι αντάρτες εξακολουθούν να πολεμούν στη Συρία, αν και Αμερικανοί αξιωματικοί επεσήμαναν αυτή την εβδομάδα ότι έκτοτε έχουν ταχθεί στο πλευρό των εξεγερμένων δεκάδες επιπλέον άνδρες. Σύμφωνα με Αμερικανό αξιωματούχο, το πρόγραμμα εκπαίδευσης και εξοπλισμού των μετριοπαθών Σύρων ανταρτών βρίσκεται υπό εξέταση και ενδέχεται να αναθεωρηθεί.
Πηγή: iefimerida

1 σχόλιο:

  1. Τωρα τα πραγματα αλλαζουν αρδην.
    Η Ρωσια με την κινα και το ιραν, γραφουν στα παλια τους παπουτσια την αμερικη και παιρνουν την υποθεση στα χερια τους.
    Αρα η αμερικη, πρεπει τωρα να αποδειξει οτι μπορει να ελεγξει τα πραγματα, υποχρεωνοντς τους ρωσους σε αναδιπλωση, σε διαφορετικη περιπτωση, η αμερικη χανει την κυριαρχια της στον κοσμο.
    Οι εξελιξεις θα ειναι ραγδαιες.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Υφίσταται μετριασμός των σχολίων.

- Παρακαλούμε στα σχόλια σας να χρησιμοποιείτε ένα όνομα ή ψευδώνυμο ( Σχόλια από Unknown θα διαγράφονται ).
- Παρακαλούμε να μη χρησιμοποιείτε κεφαλαία γράμματα στη σύνταξη των σχολίων σας.