29/7/15

Deutsche-Welle : Και η Τουρκία τμήμα των πολιτικά ασταθών περιοχών

Ο Γερμανός αναλυτής Βάλτερ Σούτσλε παρακολουθεί με ανησυχία τις κλιμακούμενες επιθέσεις της Τουρκίας εναντίον των Κούρδων, που επισφραγίστηκαν με τη διακοπή της ειρηνευτικής διαδικασίας με το PKK.

Η απόφαση του Τούρκου προέδρου Ταγίπ Ερντογάν να τερματίσει την ειρηνευτική διαδικασία ανάμεσα στη χώρα του και το Κουρδικό Εργατικό Κόμμα PKK, που είχε στόχο την επίλυση του Κουρδικού ζητήματος, συνιστά νέα κλιμάκωση των ενεργειών της Άγκυρας. Στόχος των αεροπορικών επιθέσεων που εξαπέλυσε η Τουρκία τις προηγούμενες ημέρες στη Συρία και στο βόρειο Ιράκ ήταν εκτός από τους τζιχαντιστές του Ισλαμικού Κράτους και κουρδικές δυνάμεις.

Ο Βάλτερ Στούτσλε, πολιτικός επιστήμονας και ειδικός σε θέματα ασφαλείας, παρακολουθεί με απορία τις κινήσεις της Τουρκίας. Όπως επισήμανε στη Γερμανική Ραδιοφωνία Deutschlandfunk, "σε κάθε περίπτωση δεν μπορώ να διακρίνω το νόημα των ενεργειών αυτών. Αυτό που βλέπω είναι ότι όλα τα εμπλεκόμενα μέρη στη διένεξη βυθίζονται αυτήν την ώρα ακόμη περισσότερο μέσα σε αυτήν και προφανώς δεν διαθέτουν πολιτικά σχέδια για το πως μπορεί να επιτευχθεί ειρήνευση σε αυτήν την εστία κρίσης".


Για τη συνέχεια Capital

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Υφίσταται μετριασμός των σχολίων.

- Παρακαλούμε στα σχόλια σας να χρησιμοποιείτε ένα όνομα ή ψευδώνυμο ( Σχόλια από Unknown θα διαγράφονται ).
- Παρακαλούμε να μη χρησιμοποιείτε κεφαλαία γράμματα στη σύνταξη των σχολίων σας.