31/7/15

Αλέξης στη Φώφη: Δεν μπορείτε να κατηγορείτε τον Βαρουφάκη

Αλέξης στη Φώφη: Δεν μπορείτε να κατηγορείτε τον Βαρουφάκη
Ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Γιάνης Βαρουφάκης προσέρχεται στη Βουλή προκειμένου να συμμετάσχει στην Ώρα του Πρωθυπουργού, Αθήνα, Παρασκευή 31 Ιουλίου 2015. ΑΠΕ-ΜΠΕ/ΑΠΕ-ΜΠΕ/ΟΡΕΣΤΗΣ ΠΑΝΑΓΙΩΤΟΥ  
Αντ. Πανέλλη
Ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας απαντά στην επίκαιρη ερώτηση που κατέθεσε η πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ, Φώφη Γεννηματά, η οποία ζήτησε από τον πρωθυπουργό να τοποθετηθεί σχετικώς με τις πρόσφατες δηλώσεις του πρώην υπουργού Οικονομικών, Γιάνη Βαρουφάκη, σύμφωνα με τις οποίες επεξεργαζόταν το plan B της κυβέρνησης. 

«Ο κ. Βαρουφάκης μπορεί να έχει κάνει λάθη, όπως όλοι μας. Μπορεί να έχει ευθύνες. Μπορείτε να τον κατηγορείτε όσο θέλετε για το πολιτικό του σχέδιο για τις δηλώσεις που έκανε για το ότι δεν φοράει καλόγουστα πουκάμισα και για το ότι πηγαίνει και κάνει διακοπές στην Αίγινα. Μπορείτε να τον κατηγορείτε γι΄αυτά δεν μπορείτε να τον κατηγορείτε ότι είναι λαμόγιο όμως! Δεν μπορείτε να τον κατηγορείτε ότι έκλεβε τα λεφτά του ελληνικού λαού! Δεν μπορείτε να τον κατηγορείτε ότι είχε σχέδιο μυστικό να οδηγήσει τη χώρα στα βράχια!» είπε ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας απαντώντας στην πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ Φώφη Γεννηματά.
Και συνέχισε:

«Ο κ. Βαρουφάκης ως υπουργός των οικονομικών κυρία Γεννηματά την ώρα που ήταν υπουργός και έκανε και τα λάθη του, δεν έβγαζε τα λεφτά του στο εξωτερικό όπως έκανε ο προηγούμενος υπουργός Οικονομικών. Ο κ. Βαρουφάκης όσο ήταν υπουργός δεν έκρυβε τις λίστες των φορολογουμένων στα συρτάρια του όπως έκαναν ο κ. Βενιζέλος και ο κ. Παπακωνσταντίνου! Και ο δικός μου συνεργάτης κυρία Γεννηματά δεν είχε αφορλόγητα- όπως είχε ο συνεργάτης του κ. Σαμαρά-αφορολόγητα σε τράπεζες της Ελβετίας και ευτυχώς η δικαιοσύνη κινείται και έμαθα ότι σήμερα δίνει λόγο στη δικαιοσύνη για τα λεφτά που είχε ο στενός συνεργάτης του κ. Σαμαρά στη λίστα Λαγκάρντ».

Αν ο στόχος μας ήταν η έξοδος από το ευρώ, γιατί δεν το κάναμε μετά το δημοψήφισμα; διερωτήθηκε ο Αλ. Τσίπρας
«Εκλεγήκαμε με την εντολή να προσπαθήσουμε να ξεφύγουμε από τα μνημόνια, και μας κατηγορείτε γι αυτό και πάτε να στήσετε δικαστήρια. Μας κατηγορείτε για σχέδιο μυστικό που το σχεδιάζαμε σε μπουντρούμια κλπ. Τότε γιατί δεν το εκτελέσαμε το σχέδιο αυτό; Αν ο στόχος μας ήταν η έξοδος από το ευρώ, παίρνοντας 63% στο δημοψήφισμα γιατί δεν το κάναμε τότε; Καταλαβαίνετε γιατί λέτε σαχλαμάρες στο Κοινοβούλιο;» απάντησε στη δευτερολογία του ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας, κατά τον κοινοβουλευτικό έλεγχο απαντώντας στην επίκαιρη ερώτηση που κατέθεσε η πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ Φώφη Γεννηματά, η οποία ζήτησε από τον πρωθυπουργό να τοποθετηθεί σχετικώς με τις πρόσφατες δηλώσεις του πρώην υπουργού Οικονομικών Γιάνη Βαρουφάκη, σύμφωνα με τις οποίες επεξεργαζόταν το plan B της κυβέρνησης.

Σχετικά με τα περί παρέμβασης στους κωδικούς των πολιτών, ο πρωθυπουργός είπε ότι πρόκειται για ένα σχέδιο εξαιρετικά χρήσιμο που αφορά στον συμψηφισμό των οφειλών των πολιτών διότι μειώνει τη γραφειοκρατία, περιορίζει την ανάγκη για ρευστότητα που θα είναι διαρκής για πολύ χρονικό διάστημα. «Αν αυτό είναι το ύποπτο σχέδιο εξόδου από το ευρώ, τότε θα σας καλούσα να το φέρουμε μαζί το σχέδιο για την ηλεκτρονική βάση δεδομένων, να το ψηφίζουμε μαζί» ανέφερε ο πρωθυπουργός.

Αντ. Πανέλλη, ΑΠΕ-ΜΠΕ, ΑΘΗΝΑ
mignatiou

3 σχόλια:

  1. Περί ενδυμασίας.
    Είχα διαβάσει ένα βιβλίο στα νιάτα μου, απο ένα ασυρματιστή στον πόλεμο του 40.
    Οι Ιταλοί είχαν είχαν ζητήσει παύση πυρός για να μαζέψουν τις σωρούς των νεκρών στρατιωτών. Ο Έλληνας αξιωματικός έψαξε όλο το τάγμα, για να βρει τους πιο καλοφτιαγμένους στρατιώτες και τους έντυσε με τις πιο καλές στολές που βρήκε. Ξυρίστηκαν καλλωπίστηκαν και έφυγαν για να δώσουν την απάντηση και να μαζέψουν και πληροφορίες εννοείται. Τους ζήτησε να μην δεχθούν τίποτα απ τους εχθρούς χωρίς να έχουν κάτι να ανταποδώσουν. Οι υπόλοιποι στρατιώτες αναρωτιόντουσαν γιατί πρέπει να γίνουν όλα αυτά και πόσο περιττά είναι ( το ίδιο κι εγώ, διαβάζοντας την σχολαστικότητα ενός διοικητή για ασήμαντα πράγματα στην μέση του πολέμου)
    Βλέποντας τους όμως ο Ιταλός επιτελικός, τόσο καθαρούς καλοντυμένους και ευπαρουσίαστους σάστισε που δεν ετόλμησε καμία επιθετική ενέργεια για μέρες μέχρι να περισυλλέξει περισσότερες πληροφορίες.
    Και όλα αυτά, εξ αιτίας της ενδυμασίας και της άψογης συμπεριφοράς δυο στρατιωτών...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Ὁπωσδήποτε ἡ ἐνδυμασία κάτι δηλώνει.

    Στὴν προκειμένη περίπτωσι ἴσως δηλώνει:
    "τέτοιοι ποὺ εἴσαστε ἐδῶ μέσα τὲτοιος σεβασμὸς σᾶς πρέπει" καὶ δὲν ἔχει ἄδικο.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ναι, με "επαναστατικά" ρούχα που ξεπερνούν τα μηνιαία έξοδα μιας οικογένειας...
      Σκέφτηκες μήπως δηλώνει: " Τέτοιοι που μας ψηφίσατε, τέτοια σας αξίζουν;"

      Διαγραφή

Υφίσταται μετριασμός των σχολίων.

- Παρακαλούμε στα σχόλια σας να χρησιμοποιείτε ένα όνομα ή ψευδώνυμο ( Σχόλια από Unknown θα διαγράφονται ).
- Παρακαλούμε να μη χρησιμοποιείτε κεφαλαία γράμματα στη σύνταξη των σχολίων σας.