30/7/15

Και αποστολή ιταλών βουλευτών στην Κριμαία

Sputnik
Μόλις μια εβδομάδα μετά την επιτυχημένη - και άκρως κατατοπιστική για τα δυτικά ΜΜΕ - επίσκεψη των γάλλων βουλευτών στην Κριμαία, σειρά έχει μια ιταλική αποστολή.
Μια ομάδα 8-10 ιταλών βουλευτών ανακοίνωσε πως σχεδιάζει να επισκεφθεί τη ρωσική χερσόνησο της Μαύρης Θάλασσας. 

Σύμφωνα με δημοσίευμα της εφημερίδας Kommersant, το οποίο επικαλείται δηλώσεις του Μάνλιο ντι Στέφανο (μέλος της Βουλής των Αντιπροσώπων, εκπρόσωπος του «Κινήματος τωνΠέντε Αστέρων» του Μπέπε Γκρίλο και ένας εκ των διοργανωτών), επικεφαλής της αποστολής θα είναι το μέλος της Επιτροπής Διεθνών Σχέσεων της Ιταλικής Βουλής Αλεσάντρο ντι Μπατίστα.
Εξάλλου και ο ιταλός γερουσιαστής της Λέγκας του Βορρά, Σέρτζιο Ντιβίνα, γνωστός για τις αντιευρωπαϊκές του θέσεις, σχεδιάζει να επισκεφθεί την Κριμαία στις αρχές Οκτωβρίου.
Το ουκρανικό υπουργείο Εξωτερικών αναμένεται να επικρίνει την αποστολή των ιταλών βουλευτών στην «κατεχόμενη Κριμαία» όπως αποκαλεί την ρωσική χερσόνησο το Κίεβο, ακριβώς όπως επέκρινε την επίσκεψη των γάλλων βουλευτών, χαρακτηρίζοντάς την «επίδειξη ασέβειας απέναντι στην εδαφική κυριαρχία της Ουκρανίας και κατάφωρη παραβίαση του ουκρανικού νόμου».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Υφίσταται μετριασμός των σχολίων.

- Παρακαλούμε στα σχόλια σας να χρησιμοποιείτε ένα όνομα ή ψευδώνυμο ( Σχόλια από Unknown θα διαγράφονται ).
- Παρακαλούμε να μη χρησιμοποιείτε κεφαλαία γράμματα στη σύνταξη των σχολίων σας.