30/6/15

Ανατροπή του κλίματος υπέρ του “Ναί” προβληματίζει έντονα το Μαξίμου

ipourgiko-8-708
Έντονο προβληματισμό δημιουργεί τις τελευταίες ώρες στου Μαξίμου η αλλαγή στις τάσεις των κυλιόμενων  δημοσκοπήσεων που έχουν στη διάθεσή τους υπέρ του”Ναί”.
Το γεγονός αυτό, σε συνδυασμό με τη “φτώχια των επιχειρημάτων” (όπως παραδέχτηκε υψηλόβαθμο κυβερνητικό στέλεχος στο “ΕΠΤΑ ΗΜΕΡΕΣ”)  και την αμηχανία των εκπροσώπων του ΣΥΡΙΖΑ στις τηλεοπτικές εκπομπές στο να δώσουν πειστικές απαντήσεις για “το τι θα γίνει την επόμενη μέρα του “Όχι” οδηγεί τον κ. Τσίπρα και το επιτελείο του να αναζητά λύση για “να σωθεί η παρτίδα στο παρα 5′”.
Με τις τράπεζες κλειστές και αδύναμες (κυρίως η Εθνική)  από το μεσημέρι της Τρίτης να εφοδιάσουν τα ΑΤΜs, με πολλές επιχειρήσεις να αδυνατούν να πληρώσουν μισθούς και άλλες υποχρεώσεις , με όσους δεν έχουν web banking να μην μπορούν να πληρώσουν τις οφειλές τους προς το δημόσιο και τα ασφαλιστικά Ταμεία,  η δυσαρέσκεια των πολιτών αλλά και η ασφυξία του Δημοσίου χτυπάει κόκκινο, δύο μόνο εργάσιμες ημέρες μετά την ανακοίνωση του δημοψηφίσματος.
Ήδη σε ορισμένους κυβερνητικούς κύκλους γίνεται εμφανής η αγωνία για την πορεία της χώρας, καθώς διαπιστώνεται ότι επικρατούν ακραίες φωνές που, στην πράξη, συντονίζονται με όσους υποστηρίζουν την επιστροφή στη δραχμή στο κόμμα. Είναι χαρακτηριστική η δημόσια ερώτηση που απηύθηνε σε συνταξιούχους ο κ. Στρατούλης: “Θέλετε σύνταξη ή ευρώ; Τί σας πειράζει να έχετε δραχμή;”
Υπό το πρίσμα αυτών των δεδομένων, ο κύκλος του κ. Τσίπρα αναρωτιέται μήπως πρέπει να αξιοποιήσει την χθεσινοβραδινή πρόταση Γιούνγκερ ως διέξοδο στο εθνικό και κυβερνητικό αδιέξοδο, με τους οπαδούς αυτής της άποψης να ασφυκτιούν από την πίεση όσων θεωρούν πως πρέπει να πάνε ως το τέλος τη ζαριά που έρριξε ο πρωθυπουργός, με το δημοψήφισμα.
Αλλά και στους κόλπους του ΣΥΡΙΖΑ δεν είναι λίγες οι φωνές που θεωρούν ότι ενδεχόμενο “Όχι” την Κυριακή οδηγεί τη χώρα κατ’ ευθείαν στη δραχμή και πως, σε μια τέτοια εξέλιξη, αυτά που βλέπουμε σήμερα, είναι ελάχιστα σε αυτά που θα δούμε από Δευτέρα, όταν η χώρα θα πορευτεί μόνη της στο… πεπρωμένο της κυβέρνησης.
Πηγή: 7 ημέρες

4 σχόλια:

  1. Πυρετώδεις διαβουλεύσεις για λύση την ύστατη ώρα

    Είθε την τελευταία στιγμή να πρυτανεύσει η λογική προς αποφυγήν των χειροτέρων. Η μπλόφα Τσίπρα, βεβιασμένη και αψυχολόγητη, δεν επέφερε τα αναμενόμενα, αλλά τα ακριβώς αντίθετα.

    ______________________________________________

    @ Κριστιάν

    Λόγω των κρισίμων στιγμών για την Πατρίδα μας και της ανάγκης ενημερώσεως και διαλόγου, θα σε παρακαλέσω να άρεις τον μετριασμό, ώστε να μην παρεμποδίζεται η συζήτηση. Δεν αξίζει, φίλε, για ένα ηλίθιο τρολ, να την πληρώνουν όλοι. Ελπίζω στην κατανόησή σου και σ' ευχαριστώ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Ε,.... ομολογώ ότι δεν περίμενα ότι θα το έκανες τόσο γρήγορα!!! Να είσαι καλά. :)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Το παιχνίδι με τις δημοσκοπήσεις το ξέρουμε και γενικώς καταφέρνει λίγα, γιατί οι εταιρείες δεν χαίρουν εκτίμησης από τους πολίτες.

    Την Κυριακή θα γνωρίζουμε με ακρίβεια.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Καλά μας πείσατε, τότε γιατί οι ΝΑΙΝΑΙδες σε κάθε ευκαιρία ζητάνε την ακύρωση του δημοψηφίσματος; Παρόλο που με αποκλείσατε από τους σχολιασμούς, δείχνετε το πόσο δημοκράτες και ανεκτικοί είσαστε στην άλλη άποψη.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Υφίσταται μετριασμός των σχολίων.

- Παρακαλούμε στα σχόλια σας να χρησιμοποιείτε ένα όνομα ή ψευδώνυμο ( Σχόλια από Unknown θα διαγράφονται ).
- Παρακαλούμε να μη χρησιμοποιείτε κεφαλαία γράμματα στη σύνταξη των σχολίων σας.