30/6/15

Δεν απαντά η κυβέρνηση τι θα πράξει μετά το δημοψήφισμα

Κωβαίος Αγγελος 
Κρίσιμα κενά στις συνεντεύξεις Τσίπρα, Παππά, Κωνσταντοπούλου
Η αποφυγή ή αδυναμία απάντησης στο κρίσιμο ερώτημα «και μετά το δημοψήφισμα, τι;» ήταν η κοινή συνισταμένη των τριών χθεσινών συνεντεύξεων κορυφαίων κυβερνητικών αξιωματούχων. 
Μιλώντας στην ΕΡΤ και εμφανώς φορτισμένος, ο κ. Αλέξης Τσίπρας απάντησε στο ερώτημα, επιλέγοντας να αναφέρει σε κάποια  σημεία ότι θα επιστρέψει στην διαπραγμάτευση ακόμη και αν στο δημοψήφισμα επικρατήσει το «όχι», αλλά αγνοώντας ή υποτιμώντας τις σαφείς τοποθετήσεις ευρωπαίων αξιωματούχων ότι συνθήκες για κάτι τέτοιο δεν υφίστανται, καθώς και ότι η διαπαραγμάτευση θα είναι ζωντανή μόνο αν επικρατήσει το «ναι». 

Επειτα από επανειλημμένες διατυπωσεις του ερωτήματος, ο κ. Τσίπρας άφησε πάντως πολλά ανοιχτά ενδεχόμενα, λέγοντας ότι «δεν είμαι πρωθυπουργός παντός καιρού», αλλά αποφεύγοντας να δηλώσει ρητώς ότι θα παραιτηθεί. 
 
Νωρίτερα στο Mega, ο υπουργός επικρατείας Νίκος Παππάς, ακολουθώντας την ίδια τακτική επίρριψης ευθυνών, απάντησε στο ίδιο ερώτημα για την επόμενη ημέρα, λέγοντας ότι «εμείς δεν έχουμε εκλεγεί για να εφαρμόσουμε μνημόνια». 

Το ίδιο ερώτημα τέθηκε με εμφαντικό τρόπο και στην κυρία Ζωή Κωνσταντοπούλου κατά την συνέντευξή της στην τηλεόραση του skai. Η απάντησή της, έπειτα από πολλές υπεκφυγές ήταν «ο μεγαλύτερος φόβος είναι ο φόβος» ενώ είπε και ότι «όλα εκείνα που θα παθαίναμε αν δεν μπαίναμε στο μνημόνιο, έχουν γίνει εις πολλαπλούν».
ΒΗΜΑ

1 σχόλιο:

  1. Τί περιμένετε μωρὲ ἄσχετοι;

    Νὰ μιλήση ἡ κυβέρνησι γιὰ τὰ σχέδιά της,ὥστε νὰ τῆς τὰ σαμποτάρουν;

    Τόση ἠλιθιότητα νὰ κυκλοφορῆ,δὲν τὸ περίμενα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Υφίσταται μετριασμός των σχολίων.

- Παρακαλούμε στα σχόλια σας να χρησιμοποιείτε ένα όνομα ή ψευδώνυμο ( Σχόλια από Unknown θα διαγράφονται ).
- Παρακαλούμε να μη χρησιμοποιείτε κεφαλαία γράμματα στη σύνταξη των σχολίων σας.