29/6/15

Διάγγελμα του Αλ. Τσίπρα: «Μόνος μας φόβος είναι ο φόβος, ο ελληνικός λαός θα στείλει μήνυμα αξιοπρέπειας και ελπίδας» (βίντεο)

28.6.2015 - Στον ελληνικό λαό απευθύνθηκε ο πρωθυπουργός, λίγο πριν από τη συνεδρίαση του υπουργικού συμβουλίου.

Oλόκληρη η δήλωση του Πρωθυπουργού
Η χθεσινή απόφαση του EG, να μην εγκρίνει το αίτημα της ελληνικής κυβέρνησης για ολιγοήμερη παράταση του προγράμματος ώστε να αποφανθεί ο λαός με δημοψήφισμα για το τελεσίγραφο των δανειστών, αποτελεί μια πρωτοφανή για τα ευρωπαϊκά δεδομένα πράξη αμφισβήτησης του δικαιώματος ενός κυρίαρχου λαού στη δημοκρατική επιλογή. Στο ύψιστο και ιερό δικαίωμα έκφρασης γνώμης.



Η απόφαση αυτή οδήγησε σήμερα την ΕΚΤ να μην αυξήσει τη ρευστότητα των ελληνικών τραπεζών και ανάγκασε τη Τράπεζα της Ελλάδας να εισηγηθεί την ενεργοποίηση μέτρων τραπεζικής αργίας και περιορισμού στις τραπεζικές αναλήψεις. Είναι πλέον περισσότερο από σαφές, ότι αυτή η απόφαση δεν έχει κανέναν άλλο στόχο πέρα από το να εκβιάσει τη βούληση του ελληνικού λαού και να παρεμποδίσει την ομαλή δημοκρατική διαδικασία του δημοψηφίσματος.

Δεν θα τα καταφέρουν. Οι κινήσεις αυτές θα επιφέρουν το ακριβώς αντίθετο αποτέλεσμα.

Θα πεισμώσουν ακόμη περισσότερο τον ελληνικό λαό στην επιλογή του να απορρίψει τις απαράδεκτες μνημονιακές προτάσεις και τα τελεσίγραφα των δανειστών.

Ένα πράγμα όμως παραμένει βέβαιο: η άρνηση της ολιγοήμερης παράτασης και η απόπειρα ακύρωσης μιας κορυφαίας δημοκρατικής διαδικασίας, αποτελεί πράξη προσβολής και μέγιστη ντροπή για τη δημοκρατική παράδοση της Ευρώπης.

Για το λόγο αυτό έστειλα σήμερα εκ νέου το αίτημα σύντομης παράτασης, αυτή τη φορά στον Πρόεδρο του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου και στους 18 αρχηγούς των κρατών της Ευρωζώνης, καθώς και στους επικεφαλής της ΕΚΤ, της Κομισιόν και του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου. Αναμένω την άμεση αντίδρασή τους σε ένα στοιχειώδες αίτημα δημοκρατίας.

Είναι οι μόνοι που μπορούν το συντομότερο δυνατόν, ακόμα και απόψε το βράδυ, να ανατρέψουν την απόφαση του EG και να δώσουν τη δυνατότητα στην ΕΚΤ να αποκαταστήσει τη ροή της ρευστότητας των τραπεζών. Ωστόσο, σε κάθε περίπτωση, αυτό που απαιτείται τις επόμενες μέρες είναι νηφαλιότητα και υπομονή.
Οι καταθέσεις των πολιτών στις ελληνικές τράπεζες είναι απολύτως διασφαλισμένες.
Το ίδιο διασφαλισμένη είναι και η καταβολή των μισθών και των συντάξεων.
Οι όποιες δυσκολίες εμφανιστούν πρέπει να αντιμετωπισθούν με ψυχραιμία και αποφασιστικότητα.
Όσο πιο ψύχραιμα αντιμετωπίσουμε τις δυσκολίες, τόσο πιο σύντομα θα τις ξεπεράσουμε και τόσο πιο ήπιες θα είναι οι συνέπειές τους.
Έχουμε σήμερα την ευκαιρία να αποδείξουμε στους εαυτούς μας και στον κόσμο ολόκληρο ότι το δίκιο μπορεί να κερδίσει.  Έχουμε για άλλη μια φορά την ιστορική ευκαιρία να στείλουμε στην Ευρώπη και στον κόσμο ολόκληρο μήνυμα ελπίδας και αξιοπρέπειας.
Και να θυμάστε : τούτες τις κρίσιμες ώρες, που αναμετρόμαστε όλοι με το ανάστημα της ιστορίας μας, ο μόνος μας φόβος είναι ο φόβος. Δε θα τον αφήσουμε να μας κερδίσει.
Θα τα καταφέρουμε.
Η αξιοπρέπεια των Ελλήνων απέναντι στους εκβιασμούς και στο άδικο, θα στείλει μήνυμα ελπίδας και περηφάνειας σε ολόκληρη την Ευρώπη. 
left.

11 σχόλια:

  1. Από την αρχή της κρίσεως, κάθε σοβαρός οικονομικός αναλυτής σε όλα τα μήκη και τα πλάτη του πλανήτη, γνώριζε ότι η χώρα θα πάει σε χρεοκοπία, και ότι μέσα στο ευρώ η Ελλάδα θα σαπίζει ασταμάτητα. Η ανωμαλία στην ενημέρωση της κοινής γνώμης τόσα χρόνια έγινε σκόπιμα. Κανείς σχεδόν δεν έλεγε την αλήθεια στον κόσμο. Να που τώρα, μεθοδικά, κατόπιν σχεδίου και πάλι, έδωσαν τη βόμβα να σκάσει στα χέρια της αριστεράς, για να μας κάτσουν στο κεφάλι και πάλι κανένα σπουδαίο πρόσωπο από το Καραμανλέϊκο, το Μητσοτακέϊκο ή κάτι τέτοιο. Η εθνική ενότητα όμως, και η φυλάκιση όλων των πρώην πρωθυπουργών, μπορούν να σώσουν κυριολεκτικά τη χώρα, και όχι μόνο.

    Αν ο λαός θελήσει να αλλάξει κυβέρνηση, η επόμενη σε καμία περίπτωση δεν πρέπει να έχει μέσα της κανένα από τα σεσημασμένα στοιχεία που λεηλάτησαν τον τόπο. Η σημερινή κυβέρνηση πιστεύω ότι μπορεί να τα καταφέρει μονο αν χτυπήσει αλύπητα και άμεσα, με μαζικές συλλήψεις, τον υπόκοσμο που έφερε εδώ τον λαό μας. διαφορετικά ο υπόκομσος θα την ανατρέψει και θα την βάλει αυτή να πληρώσει τα σπασμένα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Μα η σημερινή κυβέρνηση είναι αναπόσπαστο κομμάτι αυτού του υποκόσμου που αναφέρεις

      Διαγραφή
    2. Δικαιολογίες και μόνο δικαιολογίες –
      Οι άνθρωποι είναι άπειροι και δεν είχαν καμία προηγούμενη σχέση με την διακυβέρνηση μιάς χώρας, μέχρι που βρέθηκαν στα ινία μιάς ολόκληρης χώρας χωρίς να έχουν διευθύνει ούτε μία μικρομεσαία επιχείρηση στο παρελθόν.

      Καταστρέψαν οικονομικά μία ολόκληρη χώρα και όλες σχεδόν τις διεθνείς μας σχέσεις μέσα σε 5 μήνες.

      Πιά οικονομική περίπλοκη διαπραγμάτευση είχε κάνει ο Τσίπρας πριν γίνει πρωθυπουργός? Οι Έλληνες τον ψήφισαν και τον στείλανε απροετοίμαστο στην ΕΕ γιατί ήταν καλός στα προεκλογικά λόγια.

      Οι ευρωπαίοι φταίνε που ζητούσαν να τους φέρουν κάποιον ενήλικο για να διαπραγματευτεί μαζί τους?

      Διαγραφή
    3. Δεν είναι όλη η σημερινή κυβέρνηση μέρος του υποκόσμου. Η σημερινη κυβέρνηση διαθέτει πολλούς αδιάφθορους.

      Όσο και αν ακουστεί περίεργο, χάρη στην επίπονη και συστηματική εργασία πολλών ερευνητών, επιστημόνων και επιχειρηματιών, η χώρα μας είναι πανέτοιμη μέσα σε σύντομο χρονικό διάστημα να κάνει ένα μεγάλο οικονομικό θαύμα έξω από το ευρώ. Ενωμένοι όλοι, και θα μπούμε σε νέες καλύτερες εποχές, μακριά από τα παλαιά πολιτικά σχήματα.

      Μοναδικός εχθρός η διαφορά. Η Ελλάδα μπορεί να τα καταφέρει. Μέχρι το τέλος του χρόνου θα έχουν γίνει θαύματα.

      Και σε εμένα δεν άρεσε οτέ ο Τσίπρας, όμως δείχνει περισσότερο ενήλικας από Σαμαρά, και είναι αδιάφθορος, σε αντίθεση με τον Σαμαρά ο οποίος έπνιξε τους φίλους του μέσα στο μαύρο χρήμα.

      Διαγραφή
  2. Λυπηρό και ανήκουστο να ζητά ο πρωθυπουργός απεγνωσμένα από ευρωπαίους και Σόιμπλε επείγουσα βοήθεια για να μπορέσουμε να ανοίξουμε τις τράπεζές μας αύριο και για να μπορέσουν να πληρώσουν τα νοικοκυριά τους καθημερινούς λογαριασμούς τους. Εκεί καταντήσαμε σαν χώρα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Επίσης λυπηρό και ανήκουστο να εξαρτώμαστε σαν χώρα απο τα σχέδια και τις αποφάσεις των ξένων.Αυτό που κάνουν είναι στεγνός εκβιασμός.Δεν υφίσταται Ε.Ε από την στιγμή που στραγγαλίζουν ένα αδελφό κράτος όπως την Ελλάδα.Πράγματι,η ελληνική κυβέρνηση έκανε λάθη στις διαπραγματέυσεις...και ναι δεν είχε σχέδιο από την αρχή.Ωστόσο είναι η πρώτη κυβέρνηση που αντιδρά στην μνημονιακή πολιτική,την στιγμή που ΝΔ και ΠΑΣΟΚ ''περνούσαν'' μνημόνια σε μια νύχτα.Δεν μπορούμε να κατηγορούμε την τωρινή κυβέρνηση για τα λάθη των προηγούμενων.Ο κ. Τσίπρας έχει δίκιο σε ένα πράγμα:την απόφαση πρέπει να την πάρει ο λαός.αυτός ο λαός που δεινοπαθεί τόσα χρόνια.Και πρέπει να την πάρει χωρίς να επηρεάζεται από την τρομοκρατία των Μ.Μ.Ε και των θεσμών.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Η Ελλάδα, με μια λαϊκή επιστράτευση για την ανοικοδόμηση της οικονομίας της, μπορεί να τινάξει στον αέρα το παγκόσμιο χρηματοπιστοτικό σύστημα, διότι διαθέτει τα όλα για να δείξει στους λαούς πως να φτιάξουν την οικονομία τους δίχως τοκογλύφους. Η Ελλάδα είναι έτοιμη για μια νέα αρχή. Όλοι ενωμένοι.

      Διαγραφή

    2. Περί ‘αδελφών’ κρατών
      Στις διεθνείς σχέσεις όπως και στις επιχειρησιακές δεν υπάρχουν αδελφοί. Υπάρχουν μόνο υπεύθυνοι συνεργάτες και αμοιβαία συμφέροντα. Και δεν παρακαλάς με το χέρι απλωμένο ούτε στον αδελφό σου φίλε. Αλλά όταν στέλνεις τους καταληψίες να κάνουν συμφωνίες με όρους αγοράς τι περιμένεις? Δεν σκαμπάζουν μία.

      Το Σύριζα όμως τους ‘αδελφούς’ τους ευρωπαίους τους θεωρούσε και ακόμα θεωρεί τοκογλύφους και εκβιαστές. Το αδελφό κράτος του Σύριζα εκβίαζε τους ‘αδελφούς’ ευρωπαίους ότι θα τους στείλει τζιχαντιστές στην καρδία της Ευρώπης. Το αδελφό κράτος του Σύριζα θεωρεί όποιον υποστηρίζει το Ευρώ ‘Γερμανοτσολιά’. Το αδελφό ήθελε απάνεμο λιμάνι στην αγκαλιά του Πούτιν, που καλώς ή κακώς θεωρείται εχθρός από τους ‘αδελφούς’ Ευρωπαίους. Τουλάχιστον το αδελφό κράτος του Σύριζα να έχει και κοχόνες και αφού θέλει το ‘ΟΧΙ’ να πει το μεγάλο ‘ΟΧΙ’ σαν άντρας και όχι σαν ...

      Περί μνημονίου:
      Λές ότι το Σύριζα «αντιδρά στην μνημονική πολιτική». Πώς? με ένα στυγνό μνημονιακό σχέδιο αλά σύριζα 8 ασαφών δις που ούτε κάν το δέχθηκαν οι δανειστές-‘αδελφοί’?


      Διαγραφή
    3. Δίκιο έχεις και εγώ μαζί σου είμαι.Ενωμένοι μπορούμε να κάνουμε πολλά.Αρκεί να βάλουμε έναν στόχο και να συσπειρωθούμε για να τον πετύχουμε.Ανεξάρτητα από τις πολιτικές πεποιθήσεις του καθενός,πρώτα απ όλα είμαστε Έλληνες και πρέπει να φροντίσουμε για το μέλλον της χώρας μας.

      Διαγραφή
    4. @Pan Karas
      Όταν γράφω αδελφό κράτος δεν το λέω αγαθιάρικα.Γνωρίζω οτι είμαστε κομμάτι ενός συνόλου με κοινά συμφέροντα και προσδόκιες.Το θέμα είναι οτι αυτά που μας κάνουν δεν τα κάνεις σε κάποιον που θες να τον έχεις για συνεργάτη,όταν ο συνεργάτης είναι σκάρτος κόβεις την συνεργασία!Ούτε και αποτελεί κοινή προσδοκία να μας λένε τι να κάνουμε και να σκύβουμε το κεφάλι πειθήνια!Είναι συνεργασία το νταβατζιλίκι που τραβάμε;Όσο κακοί συνεργάτες είμαστε εμείς άλλο τόσο είναι και αυτοί.
      Το τι λέει ο ΣΥΡΙΖΑ για μετανάστες Ρωσίες και τοκογλυφίες....φίλε μου δεν έχει ολότελα άδικο.Οταν έχεις μια Ευρώπη που αποτυγχάνει να φέρει την υποσχόμενη ανάπτυξη και σου λέει κι άλλα μέτρα αλλιώς δεν σας δίνουμε φράγκο...ε τι είναι;;;Καλοί Σαμαρείτες;;Μας στραγγαλίζουν οικονομικά!!!Οι μετανάστες δημιουργήθηκαν από την ανακατωσούρα στην Ανατολή που την προκάλεσαν οι Αμερικάνοι,που είχαν στήριξη απο την Ευρώπη.Να δρέψουν τους καρπούς που καλλιέργησανοι ίδιοι,εμείς δεν φταίμε.Τώρα για τα μνημόνια και την αντίδραση του ΣΥΡΙΖΑ...τουλάχιστον δεν ειναι σαν τους άλλους που τα περνούσαν αέρα πατέρα τα μνημόνια.Δεν είναι απλά φερέφωνα.Δεν λέω οτι είναι άγιοι,ούτε οτι πείρα διαθέτουν.Δεν μου αρέσουν.Και δεν τήρησαν τις υποσχέσεις τους.Αλλά είδα και τους άλλους που είχαν πείρα τι κατάφεραν.Για μένα το βέλτιστο είναι ο Έλληνας να γυρίσει την πλάτη στην Ευρώπη και να στραφεί αλλού.Συγκεκριμένα στον εαυτό του.Να σταθεί στα πόδια του μόνος του.Άμα δεν βάλουμε όλοι ένα χέρι δεν πάμε πουθενά.Ξέρω οτι θα είναι δύσκολο και επώδυνο.Αλλά προτιμώ να πεινάσω εγώ και να δημιουργήσω ένα περιβάλλον τέτοιο ώστε να μην πεινάσουν τα παιδιά μου.Αλλαγή τώρα,όλοι μαζί!

      Διαγραφή
  4. Αναρωτιέμαι πόσο πιό αξιοπρεπής θα είναι η μακαρονάδα του Φίλη σε σχέση με τη δικιά μου. Διότι θα είναι. Σίγουρα!

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Υφίσταται μετριασμός των σχολίων.

- Παρακαλούμε στα σχόλια σας να χρησιμοποιείτε ένα όνομα ή ψευδώνυμο ( Σχόλια από Unknown θα διαγράφονται ).
- Παρακαλούμε να μη χρησιμοποιείτε κεφαλαία γράμματα στη σύνταξη των σχολίων σας.